Pasta sardynkowa z przepisu Patrycji i Andrzeja Sołtysików

Pasta sardynkowa
Kuchnia pełna wspomnień Sołtysików
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej i Patrycja Sołtysikowie przygotowali swoje specjały. Sprawdź ich przepis na pastę sardynkową, która idealnie sprawdzi się do kanapek.

Składniki na pastę sardynkową

  • puszka sardynek w oleju 105 g (waga z zalewą),
  • 50 g cebuli szalotki,
  • 40 g suszonych pomidorów,
  • 60 g masła,
  • łyżka oliwy,
  • sól i pieprz,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka wędzonej papryki (używam słodkiej, ale jeśli ktoś lubi bardziej pikantne smaki można użyć ostrej).

Sposób przygotowania pasty sardynkowej

Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i za pomocą blendera miksować na gładką masę.

Poznaj też pozostałe przepisy Sołtysików:

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości