Pasta sardynkowa z przepisu Patrycji i Andrzeja Sołtysików

Kuchnia pełna wspomnień Sołtysików
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej i Patrycja Sołtysikowie przygotowali swoje specjały. Sprawdź ich przepis na pastę sardynkową, która idealnie sprawdzi się do kanapek.

Składniki na pastę sardynkową

  • puszka sardynek w oleju 105 g (waga z zalewą),
    • 50 g cebuli szalotki,
      • 40 g suszonych pomidorów,
        • 60 g masła,
          • łyżka oliwy,
            • sól i pieprz,
              • łyżeczka słodkiej papryki,
                • łyżeczka wędzonej papryki (używam słodkiej, ale jeśli ktoś lubi bardziej pikantne smaki można użyć ostrej).

                  Sposób przygotowania pasty sardynkowej

                  Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i za pomocą blendera miksować na gładką masę.

                  Poznaj też pozostałe przepisy Sołtysików:

                  Zobacz także:

                  Autor: Teofila Siewko

                  Źródło: Andrzej i Patrycja Sołtysik

                  Źródło zdjęcia głównego: Michał Żebrowski/East News

                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                  Materiał promocyjny

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana