Chłodnik z ogórkiem, fetą i awokado - przepis
- 2 ogórki
 - 2 dojrzałe awokado
 - pęczek kolendry
 - 3 ząbki czosnku
 - pieprz i sól
 - sok z limonki
 - 2 zielone papryczki chili
 - 700 ml maślanki
 - pęczek mięty
 - 100 g sera feta
 - cytrynowa oliwa
 - koperek do dekoracji
 - garść orzechów włoskich
 
Chłodnik z ogórkiem, fetą i awokado - sposób wykonania
- Zmiksuj awokado, ogórki, maślankę, kolendrę, miętę, czosnek, chili w blenderze.
 - Dodaj sok z limonki, sól oraz pieprz.
 - Następnie przełóż do miseczek, udekoruj koperkiem, oliwą cytrynową, dodaj orzechy oraz pokruszoną fetę.
 
Zobacz także:
- Sałatka z dresingiem z sera pleśniowego - przepis Piotra Kucharskiego
 - Idealna sałatka jarzynowa według przepisu Magdy Gessler
 - Sałatka nie musi być mdła i bez smaku – poznaj pyszną sałatkę grecką
 
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: Paweł Wodzyński/East News
podziel się: