W tym roku odbyła się już druga edycja tego wydarzenia.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Są pyszne, lekkie i łatwe do przygotowania. Chłodnik to danie, które pomoże przetrwać nawet największe upały, zadawalając przy tym kubki smakowe. Jakie jeszcze ma właściwości? Jak go zrobić? Sprawdź przepisy na chłodniki w wielu różnych wersjach, z rozmaitymi dodatkami.
Poznaj niezwykłe przepisy.
Świeże czereśnie mogą stanowić podstawę nie tylko deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych lub czegoś z pogranicza smaków. Przykładem jest chłodnik kokosowo - czereśniowy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
- Jest pyszny i robi się go moment - zapewnia dziennikarka.
Coraz więcej świeżych warzyw zaczyna kusić nas ze straganów. Wyższe temperatury to idealny czas na pierwsze chłodniki i zupy na zimno. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na chłodniki podzieliła się Daria Ładocha. Sprawdź przepisy na gazpacho na spodzie z pieczonych rogalików, chłodnik z ogórkiem, fetą i jajkiem, malinowy chłodnik z mascarpone i chłodnik z botwinki z sezamem.
Salmorejo cordobes to tradycyjna hiszpańska zupa z pomidorów podawana na zimno. To idealne danie na obiad w upalne dni, jest treściwe i aromatyczne. W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski pokazał, jak przygotować to kultowe danie kuchni hiszpańskiej. Sprawdź jego przepis.
Ajo blanco to tradycyjny hiszpański chłodnik z czosnku i migdałów. Jest popularny w Granadzie i Maladze. W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski pokazał, jak przygotować to niezwykłe danie idealne na upały. Sprawdź, jak je zrobić i ciesz się prawdziwie hiszpańską potrawą w swoim domu.
Sezon na jagody zaczyna się w lipcu. Są one jednym z najbogatszych źródeł witamin. Z tej okazji Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu MasterChef, przyrządził w kuchni Dzień Dobry Wakacje chłodnik jagodowy swojej babci. Sprawdź, jak przygotować to niesamowite danie, idealne na słodki obiad lub deser.
Zupa jagodowa to świetna propozycja na letni lunch dla całej rodziny, zwłaszcza dla dzieci. Z naszym przepisem jest również prosta w przygotowaniu. Zrób domową zupę jagodową i się przekonaj.
Chłodnik to niekwestionowany król letnich zup. Ten z dodatkiem mięty i cytryny jest szybki w przygotowywaniu i znakomicie orzeźwia w upalny dzień. Oto łatwy przepis na wakacyjny obiad. Rozsmakuj się!
Chłodnik jest idealnym daniem na lato. Wielu osobom smak botwinki czy ogórka może się jednak szybko znudzić. Dlatego przedstawiamy kolejny wariant tej wyjątkowej zupy.
Chłodnik to wspaniały kulinarny wynalazek, zwłaszcza w upalne, letnie dni. Najczęściej sięgamy po ten przygotowany z warzyw, ale z powodzeniem można zrobić go również z owoców. Sprawdź prosty przepis na pyszny chodnik z arbuza z dodatkiem sera feta i mięty.
Aktorka podała przepis na pyszne i lekkostrawne danie.
Gorące letnie dni wielu z nas kojarzą się ze smakiem tradycyjnego chłodnika. Jak przygotować klasyczny chłodnik litewski? Daria Ładocha przygotowała go w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak to danie zrobić z jej przepisu.
Przed nami upały, a razem z nimi sezon na chłodniki. Jeśli znudził ci się już tradycyjny smak chłodnika z botwinką, to warto sięgnąć po małą odmianę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niesamowity chłodnik morelowy z migdałami i laską wanilii. Sprawdź, jak go zrobić.
Trwa sezon na truskawki, a przed nami coraz cieplejsze dni. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem różnego rodzaju chłodników. Sprawdź, jak przygotować truskawkowy chłodnik z mascarpone i tapioką, który zrobiła Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN.
Chłodnik to danie, które kojarzy się z latem, ciepłymi wieczorami i upalnymi popołudniami. Podawany na zimno jest idealny na obiad i popołudniową przekąskę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała chłodnik z ogórków małosolnych ze szpinakiem, fetą i awokado. Sprawdź jej przepis.
Sezon na botwinkę zaczyna się w Polsce już w połowie kwietnia. Można ją jeść na surowo i w różnych potrawach po obróbce termicznej. Sprawdź, jak przygotować przepis Katarzyny Bukowskiej na chłodnik z botwinki, który przedstawiła w kuchni Dzień Dobry TVN.
Coraz cieplejsze dni nadchodzą, a wraz z nimi sezon na chłodnik. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał, jak przygotować chłodnik z botwinką, selerem i kozim twarogiem. Sprawdź, jak zrobić to danie z przepisu kucharza.
W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński przedstawił swoje propozycje na dania ze zsiadłym mlekiem. Sprawdź jego przepisy na placki z jabłkami na zsiadłym mleku, chłodnik miętowy, czekoladowe brownie z malinami i smoothie owocowe na zsiadłym mleku.
W kuchni Dzień Dobry TVN tematem głównym stał się ogórek. Pomysłami na najlepsze dania z jego wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić chłodnik z ogórkiem, fetą i awokado? Sprawdź przepis.
Chłodnik to idealna propozycja na obiad w upalne, letnie dni. Istnieją bardzo różne wersje tej zupy, a najpopularniejsza jest ta, gdzie bazą jest sezonowa botwinka. Jeśli jednak szukasz niecodziennego, oryginalnego przepisu, to wypróbuj ten od Ani Starmach. Zobacz, jak przyrządzić chłodnik z awokado.
Kiedy latem wysokie temperatury powietrza sprawiają, że tracimy ochotę na jedzenie, nie mówiąc już o gotowaniu, doskonałym pomysłem na obiad jest chłodnik. Mateusz Gessler najbardziej lubi ten z botwinki lub ogórka. Poznaj jego sprawdzony przepis.
Są pyszne, lekkie i łatwe do przygotowania. Chłodnik to danie, które pomoże przetrwać nawet największe upały, zadawalając przy tym kubki smakowe. Jakie jeszcze ma właściwości?
Maliny mają właściwości prozdrowotne i wyjątkowy aromat. Są wyśmienitym składnikiem deserów, ale doskonale łączą się też z liściastymi warzywami. Szef kuchni Sebastiana Olma dzieli się przepisami na chłodnik malinowy z botwinką i imbirem, sernik na zimno z malinami i biszkoptami, tartę z mlecznej czekolady z malinami i muffinki z malinami.
Czekamy na nie z niecierpliwością każdego roku. Pięknie pachną, cudownie smakują, a do tego są zbawienne dla naszego zdrowia. Te niepozorne owoce kryją w sobie mnóstwo witamin i minerałów. Wzmacniają od środka i upiększają naszą skórę od zewnątrz. Sezon na czereśnie jest bardzo krótki, dlatego warto w pełni wykorzystać ich właściwości. Zobacz, jak Sebastian Olma robi z nich chłodnik, racuchy, ciasto z migdałami i crumble z lodami.