Katarzyna Bosacka podała przepis na błyskawiczny chłodnik. "Gotowy w 5 minut"

Źródło: Dzień Dobry TVN
Chłodnik – danie sycące i orzeźwiające
Chłodnik – danie sycące i orzeźwiające
Dla zdrowego brzuszka - oregano, bazylia i pietruszka
Dla zdrowego brzuszka - oregano, bazylia i pietruszka
Złe i dobrze dobrane duety spożywcze
Złe i dobrze dobrane duety spożywcze
Kasza czy ziemniaki?
Kasza czy ziemniaki?
Co to jest zdrowa przekąska?
Co to jest zdrowa przekąska?
Co nam mówią symbole na opakowaniach?
Co nam mówią symbole na opakowaniach?
Zdrowe grillowanie
Zdrowe grillowanie
Jakie ryby warto jeść?
Jakie ryby warto jeść?
Jak dobrze przechowywać przyprawy, aby były świeże i aromatyczne?
Jak dobrze przechowywać przyprawy, aby były świeże i aromatyczne?
Jak mądrze kupować?
Jak mądrze kupować?
Zdrowe śniadanie
Zdrowe śniadanie
Najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoce
Najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoce
Chłodnik to najlepsza zupa na upalne dni. Katarzyna Bosacka podzieliła się przepisem na to sezonowe danie. - Nie dość, że zdrowe i pożywne, to jeszcze robi się je bardzo szybko - zapewniła propagatorka zdrowego odżywiania.

Letni chłodnik według Katarzyny Bosackiej

Katarzyna Bosacka w programach "MądrzeJEMY" i "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" oraz w mediach społecznościowych uświadamia konsumentów, porównuje ceny w sklepach, a także pokazuje, jak odżywiać się z głową. Tym razem przedstawiła przepis na letni chłodnik.

- Mam dziś dla was przepis na błyskawiczny chłodnik. Mówię wam, jest pyszny i robi się go moment - zareklamowała dziennikarka.

Letni chłodnik - przepis Katarzyny Bosackiej

Składniki:

  • jogurt naturalny,
    • kefir/maślanka,
      • buraki,
        • rzodkiewki,
          • ogórki,
            • sól,
              • cukier,
                • jajko.

                  Przygotowanie:

                  - Wystarczy wlać jogurt do takiej salaterki czy do miski, czy do garnuszka. Do tego kefir albo maślankę, w zasadzie możemy bawić się tymi różnymi fermentowanymi napojami mlecznymi. No i dalej hyc - tarte buraczki, ja kupuję takie w folii pieczone. Są w każdym dyskoncie - mówiła Katarzyna Bosacka.

                  Później wrzucamy starte rzodkiewki i ogórki. - Jakie proporcje? Takie, jakie lubicie. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli, cukru dla smaku. I w zasadzie chłodnik gotowy - możemy dodać ząbek czosnku, trochę kopru, trochę szczypiorku, trochę np. natki pietruszki, ale zobaczycie robi się to błyskawicznie - podkreśliła.

                  Propagatorka zdrowego odżywiania zapewniła, że taki chłodnik jest zdrowy, pożywny i kolorowy. Znakomicie smakuje z jajkiem.

                  Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji w Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                  Zobacz także:

                  Źródło: Instagram.com

                  Źródło zdjęcia głównego: Geo-grafika/Getty Images/Instagram.com

                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości