Katarzyna Bosacka

    Katarzyna Bosacka przedstawiła swoje sposoby na pasteryzację.

    Szukasz smacznych, szybkich i oszczędnych pomysłów na obiad? Propozycje Katarzyny Bosackiej ugotowane w kuchni Dzień Dobry TVN spełniają wszystkie te warunki. Sprawdź przepisy na pizzę bianca, zupę z resztek i linguine z salsa di noci.

    Katarzyna Bosacka - znana z takich programów jak "MądrzeJEMY" oraz "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" - otrzymała zdjęcie etykiety ciasteczek. Propagatorka zdrowego odżywiania swoją dygresją na temat zmian w składach produktów spożywczych i ich oznakowania podzieliła się z internautami. - Konsument musi być poinformowany - podkreśliła.

    Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę ceny cukru w Polsce i za granicą. Okazuje się, że ten sam produkt na Zachodzie kupimy o wiele taniej. Ekspertka przedstawiła swoje wyliczenia i załączyła zdjęcia z supermarketów.

    - Najdroższy papier toaletowy, jaki spotkałam - komentuje internautka.

    Katarzyna Bosacka skończyła 50 lat. Z tej okazji opublikowała kilka archiwalnych zdjęć oraz zamieściła wyjątkowe podsumowanie swojej dotychczasowej kariery. Co znalazło się na liście sukcesów propagatorki zdrowego odżywiania?

    W Łomży pojawił się nowy dyskont. Otwarcie sklepu i zapowiadane w nim promocje przyciągnęły tłumy ludzi. Jednym z rozchwytywanych produktów były m.in. banany. To jednak nie koniec atrakcji. Klienci mogli spotkać się z Katarzyną Bosacką i zobaczyć pokaz tańca. Nie zabrakło też przecięcia wstęgi i wizyty księdza.

    Ekspertka tłumaczy, jak sprawdzić, czy skład lodów jest zdrowy i warty swojej ceny.

    Katarzyna Bosacka wyjaśnia, co oznaczają symbole na etykietach.

    Amerykańska organizacja Environmental Working Group (EWG) opublikowała coroczne listy: brudną (parszywą) dwunastkę oraz czystą piętnastkę owoców i warzyw, które są oceniane pod względem zanieczyszczeń pestycydami. Jak wpływają one na organizm człowieka? O tym w Dzień Dobry TVN opowiedziała Katarzyna Bosacka, dziennikarka.

    "Ręce opadają" - skwitowała ekspertka od zdrowego żywienia.

    Ceny podstawowych produktów w Polsce ciągle rosną. Katarzyna Bosacka co rusz bierze pod lupę poszczególne z nich. Ekspertka tym razem pochyliła się nad wzrostem cen masła. Nie ma dobrych wieści dla rodaków. W Anglii zapłacimy znacznie mniej.

    "Więcej kaszy, mniej wydumanych składników".

    W kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bosacka przygotowała dania inspirowane Trylogią Sienkiewicza: powieściami "Ogniem i mieczem" (1884), "Potop" (1886), "Pan Wołodyjowski" (1888). Na naszym stole pojawiły się: polewka piwna bezalkoholowa na koglu-moglu z białym serem i rodzynkami, podpłomyki z półgęskiem, borówką brusznicą, majonezem chrzanowym i rozmarynem, legumina z jabłkami i orzechami oraz pieczeń wołowa z bakaliami, grzybami leśnymi i miodem pitnym.

    Katarzyna Bosacka opowiedziała w programie Dzień Dobry TVN o przyprawach i o tym jak je przechowywać, aby były świeże i aromatyczne przez długi czas. Okazuje się, że te produkty mają bardzo różną datę ważności.

    Czy warto dawać je dzieciom?

    Jeszcze do niedawna był szał na punkcie lodów Ekipy. Teraz znani youtuberzy wypuścili na rynek nowy produkt - napój gazowany o smaku truskawkowym i cytrynowym. Skład, jak zauważa Katarzyna Bosacka, pozostawia wiele do życzenia. Na 100 ml jest aż 10 g cukru. Czy dzieci powinny to pić?

    18 września jest obchodzony Dzień Pierwszej Miłości. Z tej okazji nasza reporterka Karolina Kalatzi przepytała gości Dzień Dobry TVN o ich najwcześniejsze porywy serca. Okazuje się, że niektórych strzała Amora trafiła wyjątkowo wcześnie.

    Kiedy premiera nowej serii?

    Dutch Baby to niezwykle prosta i smaczna przekąska. Do wykonania samej podstawy potrzebnych jest tylko pięć składników, a dodatki to kwestia indywidualnych upodobań i fantazji kulinarnych. Sprawdź jeden z najkrótszych przepisów w naszej kuchni. Tym razem prosto od Katarzyny Bosackiej.

    Ekipa zawładnęła sercami młodych ludzi. Już nie tylko nagraniami piosenek, relacjami live czy zabawnymi filmikami. Dziś fani Friza i jego kolegów walczą o zakup lodów, które wciąż sprzedają się jak świeże bułeczki.

    22 marca co roku obchodzony jest Światowy Dzień Wody. Z tej okazji w Dzień Dobry TVN dziennikarka Katarzyna Bosacka opowiedziała, jaką wodę najlepiej spożywać na co dzień. Czy można pić kranówkę?

    Dania z pozostałości po wczorajszym obiedzie, chleba nie pierwszej świeżości, resztek sera czy mrożonek są doskonałe dla osób, które nie lubią marnować jedzenia. Swoje pomysły na pyszne potrawy z recyklingu zdradziła w kuchni Dzień Dobry TVN Kasia Bosacka.

    Gluten to składnik, który budzi ogromne kontrowersje. Nie brakuje osób, które łączą go z otyłością, zaburzeniami hormonalnymi czy nawet nowotworami. Czy faktycznie gluten może być dla nas niebezpieczny? Czy produkty, które go zawierają, powinny całkowicie zniknąć z naszej diety? W Dzień Dobry TVN rozmawialiśmy o tym z Katarzyną Bosacką, prowadzącą program "MądrzeJEMY".

    Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. To właśnie tego dnia nie ważąc na kalorie, pałaszujemy słodkie pączki z konfiturą, budyniem czy ajerkoniakiem. A czy wiesz, jaka jest ich historia? Z jakim nadzieniem serwuje się je w poszczególnych regionach Polski? O pysznej tradycji opowiedzieli w programie dziennikarka Katarzyna Bosacka oraz krytyk kulinarny Robert Makłowicz.

    Co jedli Zosia i Tadeusz? Sprawdzić to będzie można podczas "Kolacji Mickiewiczowskiej". W naszej kuchni dania ze słynnego trzynastozgłoskowca przyrządza Katarzyna Bosacka i Agnieszka Kręglicka. Sprawdź niezwykłe przepisy.

    Noworoczne postanowienia to już tradycja. Katarzyna Bosacka postanowiła więc zwrócić uwagę na istotne kwestie dotyczące jedzenia, jego magazynowania, wtórnego wykorzystania oraz diet, od których zazwyczaj rozpoczynamy swoje obietnice. Co zrobić, by nie zwariować i podołać wyzwaniu?

    Przed nami Boże Narodzenie, przyjrzyjmy się więc potrawom, które goszczą w tym czasie na polskim stole. Okazuje się, że nasza Wigilia należy do najzdrowszych na świecie - problemem nie jest jakość potraw, tylko ilość, jaką zjadamy. Jakich błędów nie powinniśmy popełniać, aby czuć się dobrze i zdrowo? Kilku rad udzieliła nam Katarzyna Bosacka, prowadząca program "MądrzeJEMY"

    Cytrusy doskonale sprawdzają się w zimowym czasie. Można je dodawać do herbaty, rozgrzewających napojów czy nawet wykonywać z nich ozdoby świąteczne. Jak jednak wybrać najlepsze odmiany? Z pomocą przychodzi Katarzyna Bosacka, prowadząca program "MądrzeJEMY".