Chłodnik kokosowo - czereśniowy z przepisu Darii Ładochy

Czereśniowa kuchnia Darii Ładochy
Źródło: Dzień Dobry TVN
Świeże czereśnie mogą stanowić podstawę nie tylko deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych lub czegoś z pogranicza smaków. Przykładem jest chłodnik kokosowo - czereśniowy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.

Chłodnik kokosowo - czereśniowy - przepis

Składniki:

  • 500 g czereśni bez pestek
    • 600 ml mleka kokosowego
      • liście świeżej mięty
        • 4 liście limonki Kaffir
          • 2 łyżki jasnego sezamu
            • sok z limonki
              • 1 miska ugotowanego ryżu jaśminowego
                • świeża kolendra

                  Jak zrobić chłodnik kokosowo - czereśniowy?

                  Czereśnie zmiksuj z mlekiem kokosowym i miętą na gładką masę. Dodaj liście limonki Kaffir. Wstaw do lodówki. Przed podaniem dodaj kolendrę, sezam i kuleczki ulepione z ryżu jaśminowego.

                  Zobacz także inne nasze przepisy na czereśnie:

                  Autor: Diana Ryściuk

                  Źródło: Daria Ładocha

                  Źródło zdjęcia głównego: Michał Żebrowski/East News

                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                  Materiał promocyjny

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana