Pierogi z truskawkami to danie typowe dla sezonu letniego, kiedy to mamy dostęp do pysznych, świeżych owoców prosto z polskich pól. Sprawdzają się zarówno w roli dania głównego, jak i deseru. Sprawdź prosty przepis na pierogi z truskawkami, a także patent, jak nieco zmodyfikować i podkręcić ich smak.
Świeże czereśnie mogą być bazą nie tylko pysznych deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych, niekiedy niezwykle oryginalnych. Przykładem jest pieczona feta z czereśniami i tymiankiem, którą w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Świeże czereśnie mogą stanowić podstawę nie tylko deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych lub czegoś z pogranicza smaków. Przykładem jest chłodnik kokosowo - czereśniowy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Pyszne, sezonowe czereśnie doskonale pasują nie tylko do deserów czy przetworów, ale również do odpowiednio skomponowanych dań wytrawnych. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Daria Ładocha. Jak zrobić stek z tuńczyka w sosie czereśniowym? Sprawdź przepis.
Czereśnie to pyszny, letni owoc, który świetnie sprawdza się w postaci składnika wielu pysznych dań. Doskonałym przykładem jest oryginalna, orzeźwiająca sałatka z fetą i czereśniami. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Trwa krótki, ale jakże pyszny, sezon na czereśnie. Owoce te można wykorzystać kulinarnie na wiele różnych sposobów, co udowadniamy w wielkim zbiorze przepisów kuchni Dzień Dobry TVN.
Tomasz Strzelczyk, jak zawsze, ugotuje z tego, co jest obecnie w sklepach i na ryneczkach. Świeże, wiosenne składniki są podstawą dań, które tym razem przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić młode ziemniaki w sosie śmietanowo ziołowym, żeberka duszone w młodej kapuście, kapustkę i makaron na słodko z twarogiem i sosem truskawkowym?
W kuchni Dzień Dobry TVN sezonowość to jedno z najważniejszych kryteriów, jakim się kierujemy. Z tego względu tym razem w różnych wersjach - pyszna, świeża, młoda kapusta. Jak zrobić z niej ciapkapustę tudzież panczkraut, minestrone i chłopską zapiekankę? Sprawdź przepisy.
Wydawać się może, że nie ma w tym nic trudnego. To prawda, ugotowanie młodych ziemniaków tak, aby nie straciły swoich walorów smakowych i doskonałej struktury, wymaga przestrzegania kilku prostych zasad. Jeśli już je poznasz, to sprawdź nasze pomysły i przepisy na dania z młodymi ziemniakami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował potrawy z fasolki i groszku. Co powiecie na grzanki z zieloną pastą z jajkiem, fasolką i chrzanem, fasolkę i groszek do smażonego kurczaka czy może makaron z fasolką, groszkiem, boczkiem i serem? Skorzystajcie z przepisów Andrzeja Polana.
Trwa sezon na cukinię. Warzywo w kuchni Dzień Dobry TVN wykorzystała Daria Ładocha. Blogerka przygotowała szybkie i łatwe potrawy z cukinią w roli głównej. Co powiecie na: cukinię w cieście naleśnikowym, cukinię faszerowaną kaszą gryczaną i suszonymi morelami, zupę warzywną i tagliatelle z cukinii i marchewki?
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował zielone potrawy sezonowe. Na naszym stole pojawiły się: ogórki małosolne, młoda kapusta z ziemniakami, zielony chłodnik, a na deser drożdżówka z owocami. Smacznego! :)