Pieczona feta z czereśniami i tymiankiem - przepis
Składniki:
- 500 g pomidorków cherry
- 400 g czereśni bez pestek
- cała feta
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- musztarda francuska
- liście świeżego tymianku
- pieprz cytrynowy
Jak zrobić pieczoną fetę z czereśniami i tymiankiem?
W naczyniu żaroodpornym ułóż pomidorki, czereśnie, fetę (na środku), skrop porządnie oliwą, octem balsamicznym. Dodaj pieprz cytrynowy. Wstaw do piekarnika nastawionego na 200 stopni i zapiekaj 20 minut. Przed podaniem dodaj musztardę i świeży tymianek.
Zobacz także inne nasze przepisy na czereśnie:
- Sezon na czereśnie - co można z nich zrobić w kuchni?
- Ciasto czereśniowe - przepis Piotra Kucharskiego
- Sezon na czereśnie. Jak zachować ich smak na dłużej?
Autor: Diana Ryściuk
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: Karolina Kalatzi/Dzień Dobry TVN
podziel się: