Pieczona feta z czereśniami i tymiankiem - przepis Darii Ładochy

Czereśniowa kuchnia Darii Ładochy
Źródło: Dzień Dobry TVN
Świeże czereśnie mogą być bazą nie tylko pysznych deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych, niekiedy niezwykle oryginalnych. Przykładem jest pieczona feta z czereśniami i tymiankiem, którą w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.

Pieczona feta z czereśniami i tymiankiem - przepis

Składniki:

  • 500 g pomidorków cherry
    • 400 g czereśni bez pestek
      • cała feta
        • oliwa z oliwek
          • ocet balsamiczny
            • musztarda francuska
              • liście świeżego tymianku
                • pieprz cytrynowy

                  Jak zrobić pieczoną fetę z czereśniami i tymiankiem?

                  W naczyniu żaroodpornym ułóż pomidorki, czereśnie, fetę (na środku), skrop porządnie oliwą, octem balsamicznym. Dodaj pieprz cytrynowy. Wstaw do piekarnika nastawionego na 200 stopni i zapiekaj 20 minut. Przed podaniem dodaj musztardę i świeży tymianek.

                  Zobacz także inne nasze przepisy na czereśnie:

                  Autor: Diana Ryściuk

                  Źródło: Daria Ładocha

                  Źródło zdjęcia głównego: Karolina Kalatzi/Dzień Dobry TVN

                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                  Materiał promocyjny

                  Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana