Pieczona feta z czereśniami i tymiankiem - przepis Darii Ładochy

Daria Ładocha
Czereśniowa kuchnia Darii Ładochy
Źródło: Dzień Dobry TVN
Świeże czereśnie mogą być bazą nie tylko pysznych deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych, niekiedy niezwykle oryginalnych. Przykładem jest pieczona feta z czereśniami i tymiankiem, którą w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.

Pieczona feta z czereśniami i tymiankiem - przepis

Składniki:

  • 500 g pomidorków cherry
  • 400 g czereśni bez pestek
  • cała feta
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • musztarda francuska
  • liście świeżego tymianku
  • pieprz cytrynowy

Jak zrobić pieczoną fetę z czereśniami i tymiankiem?

W naczyniu żaroodpornym ułóż pomidorki, czereśnie, fetę (na środku), skrop porządnie oliwą, octem balsamicznym. Dodaj pieprz cytrynowy. Wstaw do piekarnika nastawionego na 200 stopni i zapiekaj 20 minut. Przed podaniem dodaj musztardę i świeży tymianek.

Zobacz także inne nasze przepisy na czereśnie:

podziel się:

Pozostałe wiadomości