Sezon na czereśnie - co można z nich zrobić w kuchni?

Źródło: Dzień Dobry TVN
Warzywa i owoce wyhodowane z resztek
Warzywa i owoce wyhodowane z resztek
Jak wybrać najlepsze przetwory owocowe?
Jak wybrać najlepsze przetwory owocowe?
Najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoce
Najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoce
Jabłko, gruszka czy śliwka? Smakołyki prosto z sadu
Jabłko, gruszka czy śliwka? Smakołyki prosto z sadu
Sok jabłkowy, nie tylko do picia
Sok jabłkowy, nie tylko do picia
Truskawkowe menu
Truskawkowe menu
Trwa krótki, ale jakże pyszny, sezon na czereśnie. Owoce te można wykorzystać kulinarnie na wiele różnych sposobów, co udowadniamy w wielkim zbiorze przepisów kuchni Dzień Dobry TVN. Poniżej, w jednym miejscu, zebraliśmy porady związane z czereśniami i zawierające je przepisy.

Co zrobić z czereśni? - przepisy

Czereśnie to smak lata, na który każdego roku czekamy z utęsknieniem. Jemy je prosto z pojemnika lub zamieniamy w składnik deseru, koktajlu, pełnego dania czy przetworów na zimę. Poniżej różne przepisy na wykorzystanie czereśni w kuchni.

Czereśnie w kuchni i nie tylko - porady i ciekawostki

Czereśnie to nie tylko smak, ale również właściwości odżywcze, które warto znać. Dobrze jest również wiedzieć, jak zadbać o te z własnej uprawy, ile możemy ich zjeść jednorazowo, jak je przechowywać i jak pozbywać się robaków. Te i inne ciekawostki poniżej.

Więcej przepisów na różnego typu posiłki, desery, przetwory w codziennie poszerzanej o kolejne przepisy i wskazówki kuchni Dzień Dobry TVN.

Autor: Diana Ryściuk

Źródło zdjęcia głównego: Moment RF

podziel się:

Pozostałe wiadomości