Świeże czereśnie mogą być bazą nie tylko pysznych deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych, niekiedy niezwykle oryginalnych. Przykładem jest pieczona feta z czereśniami i tymiankiem, którą w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Świeże czereśnie mogą stanowić podstawę nie tylko deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych lub czegoś z pogranicza smaków. Przykładem jest chłodnik kokosowo - czereśniowy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Pyszne, sezonowe czereśnie doskonale pasują nie tylko do deserów czy przetworów, ale również do odpowiednio skomponowanych dań wytrawnych. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Daria Ładocha. Jak zrobić stek z tuńczyka w sosie czereśniowym? Sprawdź przepis.
Czereśnie to pyszny, letni owoc, który świetnie sprawdza się w postaci składnika wielu pysznych dań. Doskonałym przykładem jest oryginalna, orzeźwiająca sałatka z fetą i czereśniami. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Kolejna, 3. odsłona programu "Azja Express" emitowana na antenie telewizji TVN wkrótce się skończy. W tym sezonie osiem par zawodników podróżowało przez Turcję, Gruzję i Uzbekistan. Kolejny raz uczestnicy musieli się nieźle nagłowić, aby dotrzeć do mety. Kto był najwytrwalszy? Dowiemy się tego w zbliżającym się finale programu.
Coraz więcej świeżych warzyw zaczyna kusić nas ze straganów. Wyższe temperatury to idealny czas na pierwsze chłodniki i zupy na zimno. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi pomysłami na chłodniki podzieliła się Daria Ładocha. Sprawdź przepisy na gazpacho na spodzie z pieczonych rogalików, chłodnik z ogórkiem, fetą i jajkiem, malinowy chłodnik z mascarpone i chłodnik z botwinki z sezamem.
Jednemu z członków ekipy programu groziło więzienie, Daria Ładocha zaczyna dzień o 3:30. To tylko niektóre z faktów, które dzieją się na planie, a widz nie ma o nich zielonego pojęcia. Piotr Wojtasik z Dzień Dobry TVN porozmawiał prowadzącą "Azję Express" o przygodach, które są nieodłącznym elementem programu.
20 kwietnia obchodzimy Dzień Języka Chińskiego. Właśnie z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała potrawy kuchni chińskiej. Jak zrobić kurczaka z warzywami i domowym sosem Hoisin? Sprawdź przepisy.
Dziś świętujemy Dzień Języka Chińskiego, co widać i czuć również w kuchni Dzień Dobry TVN. Z tej okazji Daria Ładocha przygotowała kilka pysznych w dań, a wśród nich makaron chow mein z wołowiną. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Z okazji Dnia Języka Chińskiego tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN dania również pochodzące z Chin. Jak przygotować krewetki z ananasem w sosie imbirowo-pomarańczowym? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Uczestnicy programu "Azja Express" muszą przeżyć dzień za symbolicznego dolara. Mimo że udział w wyścigu to wielka przygoda, to bardzo często byli zmęczeni i głodni. Na szczęście dzięki pomocy lokalnej ludności mieli okazję skosztować orientalnych smaków. Które przypadły im do gustu? Jakie sytuacje z programu najbardziej zapisały się im w pamięci? O tym opowiedzieli Adam Zdrójkowski i jego tata Dariusz.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy tradycyjne i regionalne smaki, niekiedy w nieco innym wydaniu. Daria Ładocha przygotowała dania kuchni śląskiej z nowoczesną nutą. Jak zrobić kluski śląskie, ciapkapustę, sos z boczniaków, zrazy zawijane i apfelmus z żurawiną i lodami?
Uczestnicy 5. edycji programu "Azja Express" przemierzyli Turcję, Gruzję i Uzbekistan. Pierwszą relację z ich zmagań będzie można obejrzeć już w sobotę, 4 marca, o 20:00. Jak gwiazdy i ich towarzysze wspominają udział w show? Opowiedzieli o tym w Dzień Dobry TVN.