Warzywne leczo z fasolką szparagową - przepis krok po kroku
Składniki:
- 700 g fasolki szparagowej,
- 1 cebula,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 młode marchewki,
- 1 czerwona papryka,
- 1 zielona papryka,
- 1 żółta papryka,
- 1 cukinia żółta,
- 1 cukinia zielona,
- 1 passata pomidorowa w butelce,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka wędzona, papryka słodka,
- pęczek młodej zielonej pietruszki,
- 1 l wywaru z jarzyn.
Przepisy Darii Ładochy
Daria Ładocha z córkami
Prosta i tania kuchnia Darii Ładochy
Orzechowe inspiracje Darii Łaochy
Egzotyczna kuchnia Darii Ładochy
Sposób przygotowania warzywnego leczo z fasolką szparagową
- W garnku podsmaż cebulę i czosnek drobno posiekane.
- Dodaj marchewkę pokrojoną w talarki oraz fasolkę szparagową pociętą na mniejsze kawałki (dł. 2,5 cm).
- Dodaj przyprawy i zalej ½ wywaru. Gotuj kilka minut.
- Następnie dodaj resztę warzyw i resztę bulionu i gotuj kolejne 10 minut.
- Na koniec dodaj passatę pomidorową oraz przecier pomidorowy.
- Dopraw ostatecznie do smaku i dodaj posiekaną zieloną pietruszkę.
Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie. Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.
Zobacz także:
- Wiosenne leczo z cukinii, kabaczka i tradycyjne. Proste przepisy w maksymalnie godzinę!
- Wariacje na temat leczo – sprawdzone i proste przepisy
- Leczo wegetariańskie - najlepszy przepis
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Daria Ładocha
podziel się: