Warzywne leczo z fasolką szparagową - przepis Darii Ładochy

leczo, wegetariańskie
gkrphoto/Getty Images
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje sposoby na lekkie wiosenne obiady. Sprawdź, jak przyrządzić jej warzywne leczo z fasolką szparagową i ciesz się pysznym, lekkim obiadem.

Warzywne leczo z fasolką szparagową - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 700 g fasolki szparagowej,
  • 1 cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 młode marchewki,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 zielona papryka,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 cukinia żółta,
  • 1 cukinia zielona,
  • 1 passata pomidorowa w butelce,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka wędzona, papryka słodka,
  • pęczek młodej zielonej pietruszki,
  • 1 l wywaru z jarzyn.

Przepisy Darii Ładochy

PRZERYWNIK_DARIA_NET
Źródło: Dzień Dobry TVN
Daria Ładocha z córkami
Daria Ładocha z córkami
Prosta i tania kuchnia Darii Ładochy
Prosta i tania kuchnia Darii Ładochy
Orzechowe inspiracje Darii Łaochy
Orzechowe inspiracje Darii Łaochy
Egzotyczna kuchnia Darii Ładochy
Egzotyczna kuchnia Darii Ładochy

Sposób przygotowania warzywnego leczo z fasolką szparagową

  1. W garnku podsmaż cebulę i czosnek drobno posiekane.
  2. Dodaj marchewkę pokrojoną w talarki oraz fasolkę szparagową pociętą na mniejsze kawałki (dł. 2,5 cm).
  3. Dodaj przyprawy i zalej ½ wywaru. Gotuj kilka minut.
  4. Następnie dodaj resztę warzyw i resztę bulionu i gotuj kolejne 10 minut.
  5. Na koniec dodaj passatę pomidorową oraz przecier pomidorowy.
  6. Dopraw ostatecznie do smaku i dodaj posiekaną zieloną pietruszkę.

Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie.  Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości