Warzywne leczo z fasolką szparagową - przepis Darii Ładochy

leczo, wegetariańskie
gkrphoto/Getty Images
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje sposoby na lekkie wiosenne obiady. Sprawdź, jak przyrządzić jej warzywne leczo z fasolką szparagową i ciesz się pysznym, lekkim obiadem.

Warzywne leczo z fasolką szparagową - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 700 g fasolki szparagowej,
    • 1 cebula,
      • 3 ząbki czosnku,
        • 2 młode marchewki,
          • 1 czerwona papryka,
            • 1 zielona papryka,
              • 1 żółta papryka,
                • 1 cukinia żółta,
                  • 1 cukinia zielona,
                    • 1 passata pomidorowa w butelce,
                      • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
                        • przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka wędzona, papryka słodka,
                          • pęczek młodej zielonej pietruszki,
                            • 1 l wywaru z jarzyn.

                              Przepisy Darii Ładochy

                              Źródło: Dzień Dobry TVN
                              Daria Ładocha z córkami
                              Daria Ładocha z córkami
                              Prosta i tania kuchnia Darii Ładochy
                              Prosta i tania kuchnia Darii Ładochy
                              Orzechowe inspiracje Darii Łaochy
                              Orzechowe inspiracje Darii Łaochy
                              Egzotyczna kuchnia Darii Ładochy
                              Egzotyczna kuchnia Darii Ładochy

                              Sposób przygotowania warzywnego leczo z fasolką szparagową

                              1. W garnku podsmaż cebulę i czosnek drobno posiekane.
                                1. Dodaj marchewkę pokrojoną w talarki oraz fasolkę szparagową pociętą na mniejsze kawałki (dł. 2,5 cm).
                                  1. Dodaj przyprawy i zalej ½ wywaru. Gotuj kilka minut.
                                    1. Następnie dodaj resztę warzyw i resztę bulionu i gotuj kolejne 10 minut.
                                      1. Na koniec dodaj passatę pomidorową oraz przecier pomidorowy.
                                        1. Dopraw ostatecznie do smaku i dodaj posiekaną zieloną pietruszkę.

                                          Jesteśmy serwisem kobiecym i tworzymy dla Was treści związane ze stylem życia. Pamiętamy jednak o sytuacji na Ukrainie.  Chcesz pomóc? Sprawdź, co możesz zrobić. Pomoc. Informacje. Porady.

                                          Zobacz także:

                                          Autor: Teofila Siewko

                                          Źródło: Daria Ładocha

                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości

                                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                          Materiał promocyjny

                                          Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana