Młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą - przepis krok po kroku
Składniki:
- 500 g małych, młodych ziemniaków,
 - 500 g piersi z kurczaka,
 - 2 papryczki chili,
 - 1 l mleka kokosowego,
 - kmin rzymski,
 - papryka słodka, papryka wędzona, kolendra mielona,
 - 1 łyżka oleju,
 - pęczek kolendry,
 - 3 łyżki sosu sojowego,
 - sok z 1 limonki,
 - 2 szalotki,
 - 3 ząbki czosnku,
 - garść podprażonych orzechów ziemnych.
 
Sposób przygotowania młodych ziemniaków z kminem rzymskim, chili i kolendrą
- Na oleju podsmaż posiekany czosnek i szalotkę i chili.
 - Następnie dodaj kmin rzymski i wymieszaj. Dodaj resztę przypraw i ziemniaki pokrojone w plastry.
 - Chwilę podsmażaj aż ziemniaki obtoczone będą przyprawami.
 - Dodaj mleko kokosowe i gotuj 10 minut.
 - Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj kurczaka. Następnie dodaj sos sojowy.
 - Na koniec dopraw sokiem z limonki i kolendrą oraz orzechami ziemnymi.
 
eBook Pomysły na lunch
Zobacz także:
- Jak ugotować idealne młode ziemniaki?
 - Młode ziemniaki od rana do wieczora. Poznaj wyjątkowe przepisy Andrzeja Polana
 - Młode ziemniaki - obierać czy myć?
 
Źródło: Daria Ładocha
Źródło zdjęcia głównego: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
podziel się: