Młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą z przepisu Darii Ładochy

Daria Ładocha
Daria Ładocha w Dzień Dobry TVN
Źródło: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN, Daria Ładocha, nowa prowadząca "Doradcy Smaku" przygotowała dania z warzywami w roli głównej. Sprawdź jej przepis na młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą. 

Młode ziemniaki z kminem rzymskim, chili i kolendrą - przepis krok po kroku

Składniki:

  • 500 g małych, młodych ziemniaków,
    • 500 g piersi z kurczaka,
      • 2 papryczki chili,
        • 1 l mleka kokosowego,
          • kmin rzymski,
            • papryka słodka, papryka wędzona, kolendra mielona,
              • 1 łyżka oleju,
                • pęczek kolendry,
                  • 3 łyżki sosu sojowego,
                    • sok z 1 limonki,
                      • 2 szalotki,
                        • 3 ząbki czosnku,
                          • garść podprażonych orzechów ziemnych.

                            Sposób przygotowania młodych ziemniaków z kminem rzymskim, chili i kolendrą

                            1. Na oleju podsmaż posiekany czosnek i szalotkę i chili.
                              1. Następnie dodaj kmin rzymski i wymieszaj. Dodaj resztę przypraw i ziemniaki pokrojone w plastry.
                                1. Chwilę podsmażaj aż ziemniaki obtoczone będą przyprawami.
                                  1. Dodaj mleko kokosowe i gotuj 10 minut.
                                    1. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj kurczaka. Następnie dodaj sos sojowy.
                                      1. Na koniec dopraw sokiem z limonki i kolendrą oraz orzechami ziemnymi.
                                        eBook Pomysły na lunch
                                        eBook Pomysły na lunch

                                        Zobacz także:

                                        Źródło: Daria Ładocha

                                        Źródło zdjęcia głównego: Joanna Kruczek/Dzień Dobry TVN

                                        podziel się:

                                        Pozostałe wiadomości

                                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                        Materiał promocyjny

                                        Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana