Kulisy programu "MasterChef"
Już w niedzielę, 23 listopada, o godzinie 19.45 poznamy zwycięzcę 14. edycji programu "MasterChef". Stres przed finałem udziela się nie tylko uczestnikom, ale i prowadzącym. - Wyobrażam sobie, co się dzieje w ich głowach - powiedział Michel Moran, juror programu "MasterChef". - Są spore emocje, każdy wie, że będzie dobrze. Ktoś musi wygrać - dodał Przemysław Klima, juror programu "MasterChef".
Finał "MasterChefa" to nie tylko gotowanie, ale także dobór odpowiednich kreacji. - Motywem przewodnim jest "Królewska uczta", nawiązująca do motywu przewodniego kampanii promocyjnej "MasterChefa" w związku z czym mamy dużo złota, beży - powiedział Aleksandra Milewska, stylistka.
Ponieważ finał odbędzie się w Hiszpanii, ubrania przyjechały z Polski razem z całą ekipą. - Przyjechałyśmy tutaj z 9. walizkami ubrań. Jest to dość ciężkie, żeby wszystko dopasować i żeby też jurorzy zgodzili się to założyć - wyznała.
Spiżarnia "MasterChefa". Jak powstaje?
- Staramy się, żeby wszystkie produkty, które kupujemy były perfekcyjne, dobrego gatunku, w dobrych sklepach kupione. Po ugotowaniu przez uczestników dań, wiadomo, że musi być ładne to danie i ten talerz ładnie wyglądać, przeważnie wyglądają pięknie, ale jakieś kawałki tłuszczu czy coś. Jestem takim człowiekiem, który je wyczyści i zrobi tak, żeby ładnie było w kamerze - przyznał Michał Zakrajewski, food producent.
Warto dodać, że część produktów została przywieziona z Polski. - Przywozimy z Polski, żeby mieć pewność, że je na pewno dostaniemy, bo niektóre produkty są ciężko dostępne w Hiszpanii - wyjaśnił.
Co jeszcze dzieje się za kulisami "MasterChefa"? Który z jurorów jest najbardziej wymagający? Dowiecie się tego z dalszej części materiału.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz też na Player.pl.
Zobacz także:
- W "MasterChefie" oddano hołd Tomaszowi Jakubiakowi. Fala komentarzy: "Płakałam"
- Jest jedną z najlepszych szefowych kuchni na świecie. Co wydarzy się w "MasterChefie"?
- Ulubione smaki Marii Dębskiej. "To jest wzruszająca potrawa"
Autor: Katarzyna Oleksik
Reporter: Agnieszka Zielińska
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN