Wakacyjne gotowanie
Wakacje to czas, kiedy popuszczamy sobie pasa, próbujemy nowych potraw i eksperymentujemy w kuchni. Piotr Kucharski na plaży w Darłowie przygotował proste i szybkie dania.
- Polowe warunki wymagają też dobrych produktów. Dzisiaj dość regionalnie, bo mamy kiszkę ziemniaczaną z Borów Tucholskich, szynkę zwierzyniecką, na patelni polska kiełbasa oraz kiełbasa z dziczyzny - powiedział Piotr.
Pomysły Piotra Kucharskiego
Piotr zaproponował nam szaleństwo na talerzu. Specjalista przygotował wrapy z grillowaną szynką i ananasem oraz hot-dogi z kiszką ziemniaczaną, grillowaną sałatą rzymską i grillowanym jabłkiem z musztardą.
Mam pomysł, żeby dania te podać w szalony sposób
– przyznał.
Jesteście ciekawi, jak przygotować dania? Koniecznie zobaczcie powyższe wideo.
Zobacz wideo: Letnia kuchnia pełna warzyw według Andrzeja Polana
Zobacz także:
- Kisiel – idealny deser na letnie dni. Jak go zrobić? Magda Gessler zdradziła swój wyjątkowy przepis
- Zemsta teściowej. Przepis na pyszne ciasto krok po kroku
- Ogórki kiszone - tradycyjne, ostre i kruche. Jak je zrobić?
Autor: Nastazja Bloch