Jeśli przygotowujesz imprezę sylwestrową i masz zagwozdkę, jakie przekąski podać, to sprawdź propozycje na finger food, które w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali Rafał i Grzegorz Zawierucha. Wśród nich przepisy na terinę rybną z sosem chrzanowym, kęski z sera camembert z żurawiną, krewetki z sałatką krabową w chipsie z papieru ryżowego i biszkopt z prodiża z bitą śmietaną i kremem angielskim.
Kiedy brakuje nam czasu, zwykle nie mamy możliwości, by przygotować posiłek. Chętnie wtedy sięgamy po przekąski, a czasem - zdrowsze alternatywy. Z pomocą przychodzi nam Żabka, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
Karol Maciesz i Laura Wielich uwielbiają gotować. Chętnie spędzają wspólnie czas w kuchni i wzajemnie się inspirują, odkrywając nowe smaki. W Dzień Dobry TVN pokazali autorskie pomysły na przekąski, które idealnie sprawdzą się na piknik.
Co podać na przejęcie karnawałowe? Poznaj przepisy zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChef i zaskocz znajomych. Zobacz, jak przygotować ceviche z mlekiem tygrysim i batatem, arancini serowe z cytrynowym aioli, tartę z kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, smażone pierogi z farszem z ziemniaków i orzechy z miodem i chili.
Czym żywią się nasze pociechy, gdy tego nie widzimy? Na sklepowych półkach znajdziemy mnóstwo gotowych dań i przekąsek. Niestety większość z nich nie należy do najzdrowszych, a dzieci, nie zwracając na to uwagi, kupują to, co mają pod ręką. Zatem oblegane są automaty, sklepiki szkolne czy sklepy pod domem. Tam zaś wybór jest prosty i tani - hot-dog, drożdżówki, czipsy, słodzone napoje, żelki i cukierki.
Szukasz pomysłu na sylwestrowe przekąski? Nie wiesz, co podać swoim dzieciakom, żeby zjadły ze smakiem? Na ratunek przybywa niezastąpiony Grzegorz Zawierucha, który w kuchni DDTVN przygotuje sylwestrowe smakołyki. Cukierki z łososia i sera żółtego, serowe rózgi lub ptak z "serowym afro", lub serduszkowy hummus z warzywami i paluchami serowymi mogą gościć na waszych stołach. Co będzie potrzebne do ich przygotowania?
Mikołajki to dobra okazja, żeby przygotować pyszne i rozgrzewające dania. W naszej kuchni powstają dwukolorowe ciasto mikołajkowe, kaczka duszona w sosie winno-śmietanowym, chrupiąca pizza z patelni, sernikowe przekąski oraz indyjskie racuchy ze szpinakiem. Przyrządzają je Grzegorz Zawierucha, zwycięzca MasterChef 8 i Maciej Regulski, który wygrał 10. edycję programu. Wypróbujcie ich niezwykłe przepisy.
Codziennie każdy z nas staje przed wyborem, co zjeść w pracy i w szkole, by zadbać o organizm, portfel, a zarazem oszczędzić czas. Lunchbox wydaje się być idealnym pomysłem na posiłek poza domem. Co można ugotować, by nie znudzić się posiłkami oraz ich przygotowaniem?
Dieta dziecka powinna obfitować w spore ilości składników odżywczych, które przyczynią się do prawidłowego rozwoju. Niestety wciąż wielu uczniów nie odżywia się tak jak należy, co wynika zazwyczaj z braku czasu rodziców na przygotowanie im odpowiednich posiłków. Rozwiązaniem mogą być szybkie i zdrowe przekąski, które dzieci z powodzeniem zabiorą ze sobą do szkoły. Smakołyki dostarczą im energii, a także odpowiednich witamin i minerałów.
Sprawdź, jak przygotować muffinki na słono w wersji z kurczakiem, z szynką i suszonymi pomidorami. Domowe wypieki wcale nie muszą być tuczące, tłuste i niezdrowe. Nie musisz unikać słonych przekąsek, jeśli tylko poznasz dobre przepisy dietetyczne.
Skorzystaj z przepisów na sałatkę z dynią, kotleciki falafel z dipem jogurtowo-miętowym, grzybowe tapas i pasztet z indyka z sosem żurawinowo-imbirowym.
Piotr Kucharski przebywa obecnie na plaży, gdzie w towarzystwie Oliviera Janiaka gotuje przepyszne potrawy. Naszym widzom przedstawił propozycje na szybkie grillowane smakołyki z szynką zwierzyniecką i kiszką ziemniaczaną w roli głównej.
Wiele osób, wybierając się w okresie letnim na plażę bądź na wycieczkę, chce zabrać ze sobą małe, lecz zdrowe przekąski. Z pomocą przychodzi firma Owolovo, która proponuje owocowe i warzywne przysmaki. W Dzień Dobry TVN opowiedzieli o nich Karolina Malinowska i Olivier Janiak.
Projekt Plaża dotarł do Kołobrzegu. Na pięknej nadbałtyckiej plaży Karolina Malinowska i Olivier Janiak sprawdzili, jaką przekąskę wziąć ze sobą na letni wypad, aby było smacznie, zdrowo i bezpiecznie.
W gorące dni ciężko nam pracować i gotować, a także jeść. Brak apetytu można obejść dzięki pysznym przekąskom. Hitem wśród letnich smakołyków są mrożone jogurty z owocami. Smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Nadają się zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Jak je wykonać?
Upały powróciły, to zatem świetna okazja, aby wraz z rodziną lub przyjaciółmi wybrać się na piknik. Kocyk, świeże jedzenie, orzeźwiające napoje i książka. To brzmi jak świetny plan na relaks. Jak przygotować się do takiego wyjścia? Zdradzamy, co powinno znaleźć się w piknikowej wyprawce.
Szukasz pomysłu na proste i szybkie przekąski z rybą? Poznaj przepisy Sebastiana Olmy na pierożki z filetem z makreli lub śledziem w sosie pomidorowym i bliny ziemniaczane z grillowaną makrelą. Tymi rybnymi tapasami zaskoczysz rodzinę i przyjaciół.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, pora więc pomyśleć o przekąskach, które postawimy na świątecznym stole. Specjalnie dla was zebraliśmy proste przepisy na efektowne przysmaki.
Sylwester i karnawał w dobie pandemii oznacza, że spędzimy go w niewielkim gronie we własnych czterech ścianach. Jakie przekąski i startery przygotować gościom? Idealnym wyborem na imprezę w domu jest tuńczyk. Co możemy z nim zrobić? Włoska kucharka Cristina Catese proponuje mini tartaletki, focaccię z rukolą i kaparami oraz spring rollsy z chrupiącymi warzywami z dipem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował przekąski, które można podać w czasie imprezy sylwestrowej. Oto one: sałata cezar z chipsami z salami, kabanosy na wykałaczkach z różnymi serami i piklami, kabanosy francuskie pieczone w cieście, jajecznica z kabanosem argentyńskim i świeżym szczypiorkiem na tostach pszennych oraz sałatka z rukoli, świeżym mango i pikantnym salami z dressingiem balsamicznym. Robert Kantereit był nimi zachwycony.