Jak zrobić drożdżowe paluchy z kiełbasą białą, placek a’la foccacia z pieczarkami w śmietanie, szynką na maśle i boczkiem, a także szaszłyki z mini kiełbasek ze śliwką, boczkiem i zieloną papryką?
Jak je przygotować?
Jak zrobić antipasti, tatara z łososia na chipach z papieru ryżowego, sałatkę z tortellini, owoce w czekoladzie i inne małe przekąski?
Jak przygotować ekspresową świąteczną choinkę, wieńce, wigilijne paszteciki oraz deskę przekąsek? Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS) wzięli pod lupę popularne słone przekąski.
W Halloween warto zadbać nie tylko o odpowiedni stój i dekoracje, ale również o przekąski wpisujące się w tematykę imprezy.
Jak zrobić wyjątkowe potrawy kuchni śródziemnomorskiej?
Linia Korean Air słynęła z serwowania tej przekąski.
Sprawdź jak przygotować chrupiące pałeczki, babeczki ziemniaczane a'la pizzerinki i quesadille.
Sprawdź jak je przyrządzić na stronie Dzień Dobry TVN.
19 stycznia obchodzimy Dzień Popcornu. Jak zrobić go w garnku, a jak w mikrofali?
Którą wybierzesz na swoją imprezę?
Zachwycą twoich gości smakiem i wyglądem.
Sos serowy do nachos to jeden z ulubionych dipów, który możemy zjeść w kinie podczas seansu filmowego. Warto również w domu wykorzystać przepis na sos serowy. Nachos, tortilla, frytki – dip idealnie pasuje do wielu przekąsek. Jest świetnym dodatkiem do imprezowego poczęstunku.
Święta kojarzą się nam nie tylko z pierniczkami, ale i z bakaliami. Orzechy, suszone morele, czy śliwki. To własne w tym okresie produkty te najczęściej goszczą w naszych domach. Czy wszystkie są jednak tak zdrowe, jak przekonują nas do tego producenci? O właściwościach bakalii i o tym, na co zwracać uwagę w sklepie opowiedziała nam Małgorzata Pielichowska, dietetyczka.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Co znalazło się na liście opiekunki do dzieci?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
"Nie jestem zadowolona, że zabierali mu jedzenie".
Podczas godzinnej jazdy na nartach możemy spalić nawet do 600 kalorii.
Sprawdź przepis na pieczone pieczarki z serem brie z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, co podać gościom na domówce.
Kiedy brakuje nam czasu, zwykle nie mamy możliwości, by przygotować posiłek. Chętnie wtedy sięgamy po przekąski, a czasem - zdrowsze alternatywy. Z pomocą przychodzi nam Żabka, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
Karol Maciesz i Laura Wielich uwielbiają gotować. Chętnie spędzają wspólnie czas w kuchni i wzajemnie się inspirują, odkrywając nowe smaki. W Dzień Dobry TVN pokazali autorskie pomysły na przekąski, które idealnie sprawdzą się na piknik.
Co podać na przejęcie karnawałowe? Poznaj przepisy zwyciężczyni 2. edycji programu MasterChef i zaskocz znajomych. Zobacz, jak przygotować ceviche z mlekiem tygrysim i batatem, arancini serowe z cytrynowym aioli, tartę z kolorowymi pomidorkami koktajlowymi, smażone pierogi z farszem z ziemniaków i orzechy z miodem i chili.
Czym żywią się nasze pociechy, gdy tego nie widzimy? Na sklepowych półkach znajdziemy mnóstwo gotowych dań i przekąsek. Niestety większość z nich nie należy do najzdrowszych, a dzieci, nie zwracając na to uwagi, kupują to, co mają pod ręką. Zatem oblegane są automaty, sklepiki szkolne czy sklepy pod domem. Tam zaś wybór jest prosty i tani - hot-dog, drożdżówki, czipsy, słodzone napoje, żelki i cukierki.
Szukasz pomysłu na sylwestrowe przekąski? Nie wiesz, co podać swoim dzieciakom, żeby zjadły ze smakiem? Na ratunek przybywa niezastąpiony Grzegorz Zawierucha, który w kuchni DDTVN przygotuje sylwestrowe smakołyki. Cukierki z łososia i sera żółtego, serowe rózgi lub ptak z "serowym afro", lub serduszkowy hummus z warzywami i paluchami serowymi mogą gościć na waszych stołach. Co będzie potrzebne do ich przygotowania?
Mikołajki to dobra okazja, żeby przygotować pyszne i rozgrzewające dania. W naszej kuchni powstają dwukolorowe ciasto mikołajkowe, kaczka duszona w sosie winno-śmietanowym, chrupiąca pizza z patelni, sernikowe przekąski oraz indyjskie racuchy ze szpinakiem. Przyrządzają je Grzegorz Zawierucha, zwycięzca MasterChef 8 i Maciej Regulski, który wygrał 10. edycję programu. Wypróbujcie ich niezwykłe przepisy.