W Krynicy Morskiej kucharz Sebastian Olma wraz z Olivierem Janiakiem, przy suto zastawionym stole pysznymi produktami marki Sokołów, opowiedzieli o tym, jak przygotować niesamowite potrawy na grilla. Pojawiły się także propozycje dań dla dzieci.
Olivier Janiak wraz z miasteczkiem Projektu Plaża zagościł w Kołobrzegu. Nad morzem dziennikarz spotkał się z kucharzem reprezentacji Polski w piłce nożnej – Tomaszem Leśniakiem, który pokazał, jakie pyszności przygotował z produktów Sokołów.
Wakacyjna przekąska musi być nie tylko pożywna, ale również smaczna, aby przypadła do gustu najmłodszym. Piotr Wojtasik sprawdził, co w plenerowej kuchni Projektu Plaża przygotował Sebastian Olma.
Dorota Gardias weekend spędza w Szklarskiej Porębie, skąd relacjonowała wydarzenia z Zimowego Miasteczka. Spotkała się m.in. z Piotrem Kucharskim, który w namiocie Sokołowa przygotował ciepłe jedzenie dla naszych gości.
Wakacje to świetny czas, by przygotowywać dania na grillu. Zwykle zajadamy się kiełbaskami czy karkówką, ale znany ekspert kulinarny, Piotr Kucharski, zachęca, by spróbować pysznej, przypieczonej cielęciny.
Piotr Kucharski przebywa obecnie na plaży, gdzie w towarzystwie Oliviera Janiaka gotuje przepyszne potrawy. Naszym widzom przedstawił propozycje na szybkie grillowane smakołyki z szynką zwierzyniecką i kiszką ziemniaczaną w roli głównej.
Niecodzienna lokalizacja, ale efekty wyśmienite. Grzegorz Zawierucha na plaży w Międzyzdrojach gotował dla Oliviera Janiaka. Co mu przyrządził w tych nietypowych warunkach? Zobaczcie sami.
Lato to idealny czas na wypad pod namiot. Jednak do takiego wyjazdu trzeba dobrze się przygotować, zwłaszcza, że pogoda w naszym kraju lubi się diametralnie zmieniać ;) Czym jest płachta termoizolacyjna? Jak naładować telefon na biwaku i co zabrać ze sobą do jedzenia? Poznajcie przepis Magdaleny Tacik na biwak idealny.
Olivier Janiak spotkał się na plaży w Łebie z Łukaszem Konikiem, który przygotował potrawy bazujące na szynkach i kiełbasach i golonce. Jesteście ciekawi, co z tego powstało?
W Dziwnowie Olivier Janiak spotkał się z Bartkiem Adamski, którego znamy z programu "Masterchef". Bartek przygotował kontrastowe potrawy. Z jednej strony pojawiły się sałatki, a z drugiej węgierskie leczo oraz serdelek zawinięty w grillowaną cukinię. Spróbujecie? :)
Projekt Plaża stacjonuje dziś w Darłówku, gdzie Olivier Janiak spotkał się z Andrzejem Polanem. Kucharz przygotował pyszne i sycące śniadanie bazujące na kabanosach. Lubicie?
W ramach Projektu Plaża, w kulinarnej strefie Sokołowa, Mateusz Hładki i Łukasz Konik prezentowali nam dziś smaczne przekąski z naturalnych produktów. Jakie przekąski najlepiej zabrać ze sobą na plażę? Zobaczcie.
Mateusz Hładki trochę zgłodniał, dlatego postanowił wybrać się do plażowej strefy Sokołowa. Tam o jego podniebienie zadbali: doradca kulinarny Dominik Moskalenko i finalista MasterChef Bartek Adamski.
Na plaży w Ustce, w ramach Projektu Plaża, Olivier Janiak spotkał się z doradcą kulinarnym Dominikiem Moskalenko. Dowiedział się od niego, jaki kolor mają wędliny, które nie są nasączone chemią. Co Dominik przygotował dla plażowiczów?
Gościem Oliviera Janiaka był Dominik Moskalenko, który postanowił dotrzeć do serc naszych widzów przez kulinaria. Dominik przygotował mięsne przekąski. Które najbardziej zasmakowały Olivierowi?
Na plaży trzeba się dobrze posilić. Dominik Moskalenko przygotował dla nas kilka szybkich i prostych dań, które idealnie sprawdzą się podczas wakacji nad morzem. Które potrawy najbardziej zasmakowały Olivierowi?
Na plaży czas spędzamy zazwyczaj dość aktywnie, dlatego też warto pomyśleć o konkretnej przekąsce. Olivier Janiak zdecydował się na burgera! Wiecie jak zrobić burgera idealnego? Zobaczcie.