Zapiekanki to potrawy, które zwykle można przygotować łatwo i szybko, dlatego idealnie nadają się zarówno na obiad czy kolację każdego dnia. Jeśli nie chcesz zbyt wiele czasu spędzać w kuchni, wypróbuj przepisy na zapiekanki.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Ciasto lodowe to idealny deser w sam raz na upalne dni. Jest to połączenie lodów lub zimnej masy z kruchym spodem. Z okazji Dnia Ciasta Lodowego przedstawiamy przepis na pyszny malinowo lodowy deser w sam raz na ostatnie, gorące tygodnie lata.
Dynia jest warzywem o wyjątkowym orzechowo-słodkim smaku i wielu wartościach odżywczych, jest także niskokaloryczna. Nic dziwnego, że ma wiele zastosowań w naszej kuchni. To również symbol Halloween – jednak nie każdą piękną dynię możemy zjeść, ponieważ istnieją gatunki wyłącznie ozdobne.
Gdy sezon na letnie owoce powoli dobiega końca, warto zabrać się za przetwory. Dzięki temu smakiem i aromatem wakacji będziemy cieszyć się przez cały rok. Jesteście gotowi? Dziś zdradzamy najlepszy przepis na konfiturę z wiśni i czerwonej porzeczki.
Sezon na grzyby trwa. Zupa z młodych kurek od Magdy Gessler to prawdziwy hit lata. Jest pyszna i zdrowa, a jej podstawą są najlepsze, sezonowe składniki. Można ją przygotować zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Sprawdź prosty przepis na letnią zupę z kurek.
Przyprawy z grzybów to idealny sposób na wykorzystanie pozostałości po grzybach - trzonków czy uszkodzonych kapeluszy. Szkoda marnować ich pyszny aromat, wyrzucając te części do kosza. Można z nich przygotować proszek lub kostki grzybowe, które sprawdzą się jako przyprawy do różnych dań. Sprawdź przepis.
Idealny sos grzybowy to dodatek do wielu dań. Można go przygotować w wersji tradycyjnej, wegetariańskiej lub wegańskiej. Sprawdź, jak przygotować pyszny sos grzybowy z prostego przepisu i ciesz się smakiem leśnych darów.
"MasterChef" pozwala widzom nie tylko śledzić zmagania kucharzy-amatorów, ale i podnieść własne umiejętności kulinarne. Sprawdź propozycje przepisów, które pojawiły się w programie.
Smażony ser to danie typowe przede wszystkim dla kuchni czeskiej i tam określane jest jako smažený sýr. Podawane jest jako przekąska lub integralna część dania obiadowego, w towarzystwie frytek, surówek i sosów.
Sezon na grzyby trwa. Bez względu na to, czy będą suszone, marynowane czy podane świeże w sosie lub zupie, po ich zebraniu każdy grzybiarz musi zrobić to samo - oczyścić je. Im jest ich więcej, tym żmudniejsze to zadanie. Dlatego dzielimy się sposobem na szybkie oczyszczenie leśnych grzybów. Sprawdź też, w jaki sposób je przechowywać tuż po zebraniu.
Sebastian Olma podzielił się z widzami Dzień Dobry Wakacje sposobami na przygotowanie smakowitego steka wołowego.
Sezon ogórkowy w pełni. Latem powstaje najwięcej różnych przetworów z tych warzyw, ponieważ właśnie wtedy są najpyszniejsze i mają najwięcej właściwości odżywczych. Młode ogórki gruntowe trafiają nie tylko do słoików i zalewy. Alternatywą jest wersja na sucho, w woreczkach. Jak je zrobić?
"Szybko, prosto i przyjemnie".
Gotową tortillę, przeznaczoną do podgrzania, można kupić niemal w każdym sklepie. To bardzo smaczne i pożywne danie, które pochodzi z terenów Meksyku i Ameryki Południowej. Jeśli jednak zastanawiacie się, jak zrobić tortille z gotowych placków z domowym farszem, zobaczcie przepisy, które dla Was przygotowaliśmy!
Wystarczy tylko odrobina kreatywności.
Latem wielu białostoczan spożywać posiłki na tle przyrody, korzysta z wielu zielonych parków, miejskiej plaży na Dojlidach, gdzie organizują pikniki rodzinne i towarzyskie. W kuchni Dzień Dobry TVN Joanna Kozłowska i Ewelina Łapińska przygotowały dania inspirowane letnią celebracją życia przez mieszkańców stolicy Podlasia. Jak zrobić buzę, białysy i biały chłodnik? Sprawdź przepisy.
"Zajęło nam to tylko chwilkę".
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Ogórki kanapkowe to kolejny sposób na wykorzystanie tych zielonych warzyw w kuchni. Efekt jest pyszny, a proces przygotowania prosty i szybki. Sprawdź nasz przepis i ciesz się smacznymi plastrami ogórkowymi o każdej porze roku.
Z porzeczek nie otrzyma się słodkiego wina, owoce te stanowią jednak bardzo dobry materiał do pozyskania win deserowych.
Poznaj praktyczne sposoby, aby kawa była długo aromatyczna i świeża.
Domowe ogórki kiszone - kto ich nie lubi? Idealne na kanapkę, zupę, a także jako przekąska. Gdy sezon na te warzywa trwa w najlepsze, warto zrobić zapas i przygotować przetwory na zimę. Z tej okazji wybraliśmy najlepsze przepisy na ogórki kiszone – tradycyjne, kruche oraz z chilli. Odpowiadamy też na pytanie, dlaczego czasami ukiszone ogórki są puste w środku.
Idealnie przygotowane grzyby to sposób na pyszne danie. Niestety ich obróbka wcale nie jest taka prosta, ponieważ zbyt długie trzymanie w wodzie może sprawić, że będą za miękkie. Jak zatem gotować grzyby, aby nie straciły swojej konsystencji?