Ośmioro uczestników programu "MasterChef" w 9. odcinku 12. edycji programu wybrało się do francuskiego zamku Montresor, aby stanąć do kolejnej kulinarnej rywalizacji. Tym razem mieli do przygotowania dania, które stanowią prawdziwą polską ucztę. Wśród podanych potraw, znalazła się m.in. polędwica z dorsza oraz soczysty stek. Poznajcie najnowsze przepisy prosto od kucharzy-amatorów!
W kuchni indyjskiej używa się wielu przypraw. To kuchnia bardzo smaczna, aromatyczna i zróżnicowana. Do najbardziej znanych potraw kuchni indyjskiej zalicza się zupę z soczewicy, pakorę, samosę, a także dania określane mianem "tandoori" (m.in. kurczak tandoori).
Każdy odcinek programu "MasterChef", to kolejne przepisy, które warto wypróbować w swojej kuchni. Przed uczestnikami zostały postawione złote skrzynie, w których kryło się zadanie dotyczące potraw inspirowanych gęsią.
Kuchnia prowansalska kojarzy nam się przede wszystkim z aromatycznymi ziołami, czosnkiem, ziemniakami i winem. Poniżej znajdziesz 3 przepisy na łatwy i bardzo francuski obiad: kurczaka po prowansalsku.
Reality show "MasterChef" dostarcza nie tylko mnóstwa emocji, ale także inspiracji kulinarnych, które możesz wykorzystać podczas różnych okazji. Sprawdź przepisy na słodkie tartaletki wykonane przez uczestników w 7. odcinku. To doskonała forma jednoporcjowego deseru, smakującego wszystkim łasuchom.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował pyszne dania, do których idealnie nada się kiełbasa. Poznaj jego przepisy na chłopską zapiekankę, forszmak, gołąbki z kaszą jęczmienną, szynką i pieczarkami i zalewajkę.
Ser koryciński to prawdziwy żółty ser dojrzewający, który jest wytwarzany tradycyjnymi metodami. Produkuje się go z niepasteryzowanego mleka krowiego w Korycinie na Podlasiu. Mikołaj Rey spotkał się z producentką tradycyjnych serów korycińskich z Szumowa Agnieszką Gremzą.