Skrzydełka z ryżem, zapiekane w naczyniu w piekarniku, są idealnym pomysłem na obiad, jeśli szukamy czegoś pożywnego i łatwego w przyrządzeniu.
Jagnięcina to smaczne i delikatne mięso, z którego można przygotować wiele pysznych dań. Przepis na jagnięcinę nie musi być trudny do wykonania – gulasz, kotleciki i pieczeń to tylko niektóre spośród wielu potraw, które możesz samodzielnie przyrządzić.
Halloumi to ser, który wytwarzany jest na Cyprze. Jest jednym z najbardziej znanych, ale też najważniejszych składników w kuchni tego kraju.
Jak zrobić kanapkę z burgerem kalafiorowym, burgery z kalafiora z surówką i ziemniaczkami oraz pieczone burgery w sosie pomidorowym? Sprawdź przepisy.
Czerstwe pieczywo jest jednym z najczęściej wyrzucanych produktów w polskich domach. Wiele osób nie zdaje sobie jednak sprawy, że można z niego przyrządzić pyszne tosty francuskie.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sushi bake, czyli japońskie danie w niecodziennym wydaniu, zyskuje ostatnio na popularności. W związku z tym w kulinarnym zbiorze Dzień Dobry TVN nie może zabraknąć i tej pozycji. Jak zrobić sushi bake? Sprawdź przepis.
Świeże czereśnie mogą być bazą nie tylko pysznych deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych, niekiedy niezwykle oryginalnych. Przykładem jest pieczona feta z czereśniami i tymiankiem, którą w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.
Świeże czereśnie mogą stanowić podstawę nie tylko deserów czy przetworów, ale też dań wytrawnych lub czegoś z pogranicza smaków. Przykładem jest chłodnik kokosowo - czereśniowy, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała Daria Ładocha. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.
Pyszne, sezonowe czereśnie doskonale pasują nie tylko do deserów czy przetworów, ale również do odpowiednio skomponowanych dań wytrawnych. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Daria Ładocha. Jak zrobić stek z tuńczyka w sosie czereśniowym? Sprawdź przepis.
Czereśnie to pyszny, letni owoc, który świetnie sprawdza się w postaci składnika wielu pysznych dań. Doskonałym przykładem jest oryginalna, orzeźwiająca sałatka z fetą i czereśniami. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis Darii Ładochy.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
Szukasz pomysłu na kulinarne orzeźwienie? W kuchni dzień Dobry TVN przedstawiamy lekkie, owocowe propozycje słodkości, które z pewnością przypadną do gustu nawet w najgorętsze dni. Jak zrobić knedle z borówkami? Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
Kiedy na zewnątrz upały, a my szukamy sposobów na ochłodę, warto sięgnąć po pyszne, lodowe desery. Świetnie sprawdzi się w tej roli lodowy sernik malinowy. Jak go zrobić? W kuchni Dzień Dobry TVN przepisem podzielił się Piotr Kucharski.
W upalne dni nic tak słodko nie orzeźwia, jak lekki, chłodzący deser. W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem propozycje słodkości, które doskonale sprawdzą się w walce z wysokimi temperaturami. Jak zrobić brzoskwiniowe tiramisu? Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
Wybitny restaurator zakochał się w Polce. Jaka jest historia ich miłości?
Co dobrego można tam zjeść?
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Kuchnia Dzień Dobry TVN to przestrzeń, do której chętnie zapraszamy nie tylko zawodowych kucharzy, ale również naszych prowadzących oraz widzów. Tym razem za gotowanie wzięli się Marcin Prokop i pani Marta Brichacek. Sprawdź ich bezglutenowe przepisy i nie tylko.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Piotr Kucharski w Dzień Dobry TVN pokazał swoje pomysły na pyszności z dodatkiem jogurtów roślinnych o smaku mango, kokosa i naturalnym.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Fasolka szparagowa króluje na wielu polskich stołach. Niewątpliwie to jeden z ulubionych letnich dodatków do obiadu. Idealnie komponuje się z mięsami, ale także z jajkiem sadzonym i kefirem. Warto jednak wiedzieć, jak wybrać idealną fasolkę szparagową i jak ją przygotować, by nie stała się rozgotowaną papką.
Lody można nie tylko od razu zjeść, ale też z powodzeniem wkomponować w kilkuskładnikowe desery. W kuchni Dzień Dobry TVN udowodniła to Marieta Marecka. Jak zrobić milk shake z lodami, mrożoną kawę, mrożoną roladę biszkoptową z lodami i chrupiące lody w posypce z płatków i florentynką? Sprawdź przepisy.
To jeden z najważniejszych produktów spożywczych na świecie.