Tort Dobosza to jeden z najbardziej efektownych deserów. Mimo że jego receptura ma już ponad 100 lat, specjał stale zachwyca i smakuje wielbicielom słodkości na całym świecie.
Koło smaków to zabawa kulinarna, w której - w niełatwych konkurencjach - rywalizują ze sobą najlepsi i najbardziej popularni kucharze. Tym razem rękawice podjęli Matteo Brunetti, Tomasz Jakubiak oraz Michel Moran. Jak sobie poradzili? Który z panów okazał się najlepszy?
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "w marcu jak w garncu", w którym wspólnie poznajemy smaki Polski i różnych zakątków świata. Do gotowania zapraszamy również naszych prowadzących i widzów. Tym razem swoimi przepisami podzielił się Piotrek Wojtasik i widzka Magda Kornacka. Jak zrobić siekane kotleciki drobiowe z warzywami, krem ziemniaczano-porowy i kalafior w cieście piwnym? Sprawdź przepisy.
Barszcz biały, to obok żurku z jajkiem i kiełbasą, tradycyjna polska zupa gotowana przede wszystkim w okresie świąt wielkanocnych. Jak ją zrobić? Sprawdź nasze wskazówki i przepis krok po kroku.
Wielkanoc coraz bliżej, a ty wciąż nie wiesz, jak przygotować się do świąt? Zapoznaj się z naszym bezpłatnym e-bookiem. Znajdziesz w nim mnóstwo inspiracji na tradycyjne potrawy czy efektowne dekoracje. Spraw, by te święta były wyjątkowe.
Dania jednogarnkowe to prosty sposób na przygotowanie posiłku dla całej rodziny nawet na kilka
dni. Niech nie zabraknie ich zatem w wiosennym menu. W kuchni Dzień Dobry TVN wiosenne danie jednogarnkowe przygotowała Kasia Bukowska. Jak zrobić zupę jarzynową à la krupnik, kaszotto z groszkiem i cytryną, spaghetti z pieczarkami i pesto oraz omlet z ziemniakami i zieleniną? Sprawdź przepisy.
Wielkanoc, tak jak każde święta ma swój niepowtarzalny wyjątkowy klimat. Na atmosferę tego szczególnego czasu składa się wiele elementów, ale jednym z nich z pewnością jest… smak. W wielu domach receptury tradycyjnych świątecznych dań przekazywane są z pokolenia na pokolenie, ale często zdarza się też, że chcemy gości zaskoczyć jakimś nowym, popisowym daniem. Taki mariaż tradycji i nowoczesności to fantastyczny sposób na odświeżenie wielkanocnego menu. Tylko… Jakie dania wybrać? Sprawdźcie nasze propozycje!
Miejsce, do którego wybrał się Mikołaj Rey, jest pograniczem województw lubelskiego, mazowieckiego i podlaskiego. Spotykają się w nim również dwie kuchnie - polska i francuska.
Babka wielkanocna - jak ją przygotować? Wyobrażasz sobie Wielkanoc bez tego ciasta? My też nie. Dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN mistrzyni cukiernictwa Beata Kartowicz przygotowała: babkę drożdżową, babkę czekoladową, babkę gotowaną, babkę majonezową i odwrócone babeczki z kremem patisier.
Z okazji Dnia Świętego Patryka - w kuchnia Dzień Dobry TVN Adrianna Marczewska i ciemne piwo. Zobaczcie jak zrobić typowe irlandzkie dania: zupę ziemniaczaną, gołąbki z wołowiną i gulasz jagnięcy na piwie. A na koniec, dla przełamania ciężkości, zielony koktajl.
W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", w którym do wspólnego odkrywania smaków Polski i całego świata zapraszamy również naszych widzów i prowadzących. Tym razem w roli kucharki Małgorzata Rozenek-Majdan. Jak zrobić pyszny bulion warzywny i pijane kluski? Sprawdź przepisy.
Domowe wytwarzanie alkoholu może przynieść wiele radości i satysfakcji. Z pewnością wielu miłośników własnoręcznie przygotowywanych trunków zastanawia się, jak zrobić domowe wino z winogron. Wbrew pozorom jest to bardzo łatwe, a zarówno książki, jak i Internet obfitują w liczne przepisy na wino z winogron w wersji z drożdżami i bez drożdży, z winogron ciemnych oraz jasnych.