E-book z przepisami z Mapy Smaków, z akcji "W marcu jak w garncu"
Przez cały miesiąc w Dzień Dobry TVN poznawaliśmy regionalne smaki z różnych zakątków Polski, sprawdzaliśmy, czy internetowe triki kulinarne faktycznie działają, a także przygotowywaliśmy się do Wielkanocy. Przepisy podsumowujące nasze miesięczne zmagania zebraliśmy w wygodnym e-booku.
Znalazły się w nim regionalne przepisy ze Śląska - Łukasza Gamonia, z Mazur - Oli Juszkiewicz, Podlasia Południowego - Pauliny Pietrusik, z Bieszczad - Kataryny Jakubowicz-Czachur i Pawła Czachura, z Kaszub - Sylwii Garskiej, Lublina - Bernadety Chorzępy. W tym roku, w marcu obchodziliśmy Wielkanoc - nie zabrakło też przepisów na wielkanocne przysmaki.
Darmowy e-book można pobrać stąd lub kliknij w grafikę poniżej:
Regionalne smaki Polski ze świątecznym twistem
Jakie jeszcze dania pojawiły się w kuchni Dzień Dobry TVN w trakcie trwania akcji "W marcu jak w garncu"? Sprawdźcie sami:
- Wszystkie oblicza sernika. Przepisy Szymona Czerwińskiego na wyjątkowy wielkanocny deser
- Kuchnia oscarowa. Wypróbuj wyjątkowe przepisy na dania z kultowych filmów
- Świąteczne ciasta z twistem Bartka Boratyna. Jakie wypieki warto podać na wielkanocnym stole?
- Co zgotowali w kuchni Dzień Dobry TVN jurorzy z programu "MasterChef Nastolatki"? Przepisy Doroty Szelągowskiej i Michała "Rozkosznego" Korkosza
- Serowe pyszności na Wielkanoc. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na dania z serem długodojrzewającym
Po więcej przepisów, codziennie nowych - wytrawnych, słodkich, tradycyjnych i nietypowych, alternatywnych, mięsnych, wegańskich, bezglutenowych, polskich, z kuchni świata i wiele, wiele innych - odsyłamy do kuchni Dzień Dobry TVN.
Autor: Teofila Siewko
Źródło zdjęcia głównego: Teofila Siewko