Witamy w "Marcu... jak w garncu"! Kim był tajemniczy kucharz w kuchni Dzień Dobry TVN? 

Źródło: Dzień Dobry TVN
Kim jest tajemniczy kucharz?
Kim jest tajemniczy kucharz?
Meksyk w kuchni
Meksyk w kuchni
Sposób na idealną kaczkę
Sposób na idealną kaczkę
Smakołyki, które uwielbiają dzieciaki
Smakołyki, które uwielbiają dzieciaki
Gulasz - kulinarny hit na każdą porę
Gulasz - kulinarny hit na każdą porę
Jesienne zupy na rozgrzewkę
Jesienne zupy na rozgrzewkę
Zupy wprost wymarzone na jesień
Zupy wprost wymarzone na jesień
Rodzinne przepisy Ewy Drzyzgi
Rodzinne przepisy Ewy Drzyzgi
Międzypokoleniowe przepisy
Międzypokoleniowe przepisy
Babcine przepisy od Cristiny Catese
Babcine przepisy od Cristiny Catese
Te przepisy podbiły media społecznościowe
Te przepisy podbiły media społecznościowe
Warzywne przepisy pełne smaku
Warzywne przepisy pełne smaku
Zupy lekiem na całe zło
Zupy lekiem na całe zło
Letnie desery pełne słońca
Letnie desery pełne słońca
Postne przepisy z Półwyspu Apenińskiego
Postne przepisy z Półwyspu Apenińskiego
Nieoczywiste rybne przepisy Piotra Kucharskiego
Nieoczywiste rybne przepisy Piotra Kucharskiego
Śledziowa kuchnia na święta i nie tylko - przepisy Piotra Kucharskiego
Śledziowa kuchnia na święta i nie tylko - przepisy Piotra Kucharskiego
Jesienne przepisy z kiełbasą
Jesienne przepisy z kiełbasą
Ciasto na lato, desery na upały
Ciasto na lato, desery na upały
Kulinarne wspomnienia z greckiej wyspy
Kulinarne wspomnienia z greckiej wyspy
Desery idealne do kawy
Desery idealne do kawy
Pomysł na wielki gar letniej zupy
Pomysł na wielki gar letniej zupy
Owocowe desery idealne w upalne dni
Owocowe desery idealne w upalne dni 
Pomysły na pyszne desery lodowe
Pomysły na pyszne desery lodowe
3D w tortownicy
3D w tortownicy
1 wywar 3 zupy
1 wywar 3 zupy
Lodowe desery we włoskim stylu
Lodowe desery we włoskim stylu
Smak z dzieciństwa, czyli serek waniliowy
Smak z dzieciństwa, czyli serek waniliowy
Rozgrzewające, jesienne zupy
Rozgrzewające, jesienne zupy
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
Popisowe domowe zupy Andrzeja Polana
W marcu powracamy do naszej akcji "W marcu jak w garncu", którą rozpoczęliśmy z przytupem. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował się tajemniczy kucharz w przebraniu.... Czy widzom udało się zgadnąć i odkryć, kto kryje się pod maską? Jakie dania zostały przygotowane?

Nowa edycja "W marcu jak w garncu". Co nas czeka?

Marzec w Dzień dobry TVN znów upłynie nam pod znakiem kuchni. Pierwsza edycja akcji „W marcu jak w garncu” spotkała się z pozytywnym przyjęciem przez widzów, czas więc na drugą edycję. Tegoroczną odsłonę rozpoczęliśmy od niespodzianki. 1 marca w naszej kuchni pojawił się tajemniczy kucharz, a zadaniem widzów było odgadnięcie, kim on lub ona jest. Dopiero pod koniec programu kucharz odsłonił twarz.

Kim okazał się tajemniczy kucharz w kuchni Dzień Dobry TVN

Nasz tajemniczy kucharz miał za zadanie przygotować aż cztery dania - śniadanie, obiad, deser i kolację. W menu znalazła się domowa jajecznica z kiełbasą, kawa z dodatkiem aromatycznej pomarańczy, tradycyjny rosół oraz schabowymi z ziemniakami i mizerią, na deser jabłka pod kruszonką i szalony zielony sok na kolację. Finalnie okazało się, że tajemniczą osobą była Anna Nowak-Ibisz. 49% naszych widzów głosowało, że to właśnie ona ukrywała się pod maską.

Tradycyjna jajecznica na kiełbasie
Tradycyjna jajecznica na kiełbasie
Tradycyjna jajecznica na kiełbasie
Źródło: Wojciech Olkuśnik/ East News

Koło Smaku i inne atrakcje "W marcu jak w garncu"

Osią tegorocznej akcji "W marcu jak w garncu" będą lifehacki, czyli popularne w mediach społecznościowych kuchenne tricki. Nasi prowadzący codziennie będą sprawdzać, czy to faktycznie takie szybkie i łatwe w wykonaniu.

W tym roku poznamy także różne miejsca "od kuchni". Odwiedzimy między innymi szkołę, czy szpital, a przy tym nie zapomnimy o regionalnych smakach.

Marzec w tym roku jest wyjątkowy, gdyż przygotowujemy się do świąt. Nie zabraknie więc kulinarnych pomysłów, sposobów i oczywiście mistrzowskich przepisów naszych kucharzy na Wielkanoc i Wielki Tydzień.

Żadna akcja nie udałaby się bez naszych kochanych widzów, zachęcamy więc do dzielenia się z nami tym, co gotuje się w Waszych domach! Zachęcamy do wrzucania zdjęć i filmików z #pogodnitvn na swoje social media, a my pokażemy je na antenie. Po zakończeniu akcji postanie e-book z najciekawszymi przepisami.

Codziennie mówimy "sprawdzam" socialmediowym trickom. W tym roku nasi kucharze zamiast składników, na kole smaków wylosują internetowy sposób, który będzie trzeba przetestować. Po każdym wylosowanym "hacku" na kole pojawi się kolejny nowy. Będzie się działo!

Koło Smaków w Dzień Dobry TVN - sprawdzamy kuchenne triki

Pierwsze losowanie odbyło się 1 marca. Dorota Wellman i Marcin Prokop zakręcili kołem i wylosowali pierwszy trick. Padło na obieranie ananasa. Następnego dnia prowadzący sprawdzą, czy to faktycznie takie proste, jak pokazują filmiki w mediach społecznościowych. Ostatni raz zakręcimy kołem 28 marca.

Koło Smaków
Koło Smaków
Koło Smaków
Źródło: Wojciech Olkuśnik/ East News

Zobacz także:

Autor: Teofila Siewko

Źródło zdjęcia głównego: Wojciech Olkuśnik/ East News

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
Materiał promocyjny

Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana