Nowa edycja "W marcu jak w garncu". Co nas czeka?
Marzec w Dzień dobry TVN znów upłynie nam pod znakiem kuchni. Pierwsza edycja akcji „W marcu jak w garncu” spotkała się z pozytywnym przyjęciem przez widzów, czas więc na drugą edycję. Tegoroczną odsłonę rozpoczęliśmy od niespodzianki. 1 marca w naszej kuchni pojawił się tajemniczy kucharz, a zadaniem widzów było odgadnięcie, kim on lub ona jest. Dopiero pod koniec programu kucharz odsłonił twarz.
Kim okazał się tajemniczy kucharz w kuchni Dzień Dobry TVN
Nasz tajemniczy kucharz miał za zadanie przygotować aż cztery dania - śniadanie, obiad, deser i kolację. W menu znalazła się domowa jajecznica z kiełbasą, kawa z dodatkiem aromatycznej pomarańczy, tradycyjny rosół oraz schabowymi z ziemniakami i mizerią, na deser jabłka pod kruszonką i szalony zielony sok na kolację. Finalnie okazało się, że tajemniczą osobą była Anna Nowak-Ibisz. 49% naszych widzów głosowało, że to właśnie ona ukrywała się pod maską.
Koło Smaku i inne atrakcje "W marcu jak w garncu"
Osią tegorocznej akcji "W marcu jak w garncu" będą lifehacki, czyli popularne w mediach społecznościowych kuchenne tricki. Nasi prowadzący codziennie będą sprawdzać, czy to faktycznie takie szybkie i łatwe w wykonaniu.
W tym roku poznamy także różne miejsca "od kuchni". Odwiedzimy między innymi szkołę, czy szpital, a przy tym nie zapomnimy o regionalnych smakach.
Marzec w tym roku jest wyjątkowy, gdyż przygotowujemy się do świąt. Nie zabraknie więc kulinarnych pomysłów, sposobów i oczywiście mistrzowskich przepisów naszych kucharzy na Wielkanoc i Wielki Tydzień.
Żadna akcja nie udałaby się bez naszych kochanych widzów, zachęcamy więc do dzielenia się z nami tym, co gotuje się w Waszych domach! Zachęcamy do wrzucania zdjęć i filmików z #pogodnitvn na swoje social media, a my pokażemy je na antenie. Po zakończeniu akcji postanie e-book z najciekawszymi przepisami.
Codziennie mówimy "sprawdzam" socialmediowym trickom. W tym roku nasi kucharze zamiast składników, na kole smaków wylosują internetowy sposób, który będzie trzeba przetestować. Po każdym wylosowanym "hacku" na kole pojawi się kolejny nowy. Będzie się działo!
Koło Smaków w Dzień Dobry TVN - sprawdzamy kuchenne triki
Pierwsze losowanie odbyło się 1 marca. Dorota Wellman i Marcin Prokop zakręcili kołem i wylosowali pierwszy trick. Padło na obieranie ananasa. Następnego dnia prowadzący sprawdzą, czy to faktycznie takie proste, jak pokazują filmiki w mediach społecznościowych. Ostatni raz zakręcimy kołem 28 marca.
Zobacz także:
- Koło smaków. Z jakim konkurencjami zmierzyli się kucharze?
- "W marcu jak w garncu". Włoskie dania w wykonaniu Mariety Mareckiej i Krzysztofa Skórzyńskiego
- Ulubione dania prowadzących i widzów. Pobierz darmowy e-book z przepisami na pyszny obiad i nie tylko
Autor: Teofila Siewko
Źródło zdjęcia głównego: Wojciech Olkuśnik/ East News