Piotr Kucharski przedstawi klasyczne dania kuchni francuskiej. W programie tradycyjnie nie zabraknie pieczywa, a jeśli kuchnia francuska to oczywiście bagietki.
Nasza polska kuchnia potrafi inspirować. Zainspirowała Patryka Wróblewskiego, uczestnika 2. edycji "Gotuj o wszysto", który odpadł w piątym odcinku. Dziś gościmy go w kuchni Dzień Dobry TVN.
Sonia Bohosiewicz firmuje swoim nazwiskiem nową restaurację sushi o wdzięcznej nazwie sushibu.pl, a sushi to zdecydowanie jedna z jej ulubionych potraw. Dziś w Dzień Dobry TVN przyrządziła dla nas cały talerz tych orientalnych przysmaków.
Dziś przygotowaliśmy słodycze, które można podarować na Mikołajki bliskiej osobie. Taki własnoręcznie przygotowany upominek może być świetną alternatywą dla mało oryginalnych prezentów kupionych w sklepie. Ciasteczka zapakowane w tekturowe pudełko lub czekoladki zawinięte w bibułkę i przewiązane koronkową tasiemką to tylko niektóre z pomysłów na drobiazgi od serca.
Ulubiony przysmak dzieci i dorosłych. Słodka, tłusta i kaloryczna chałwa. Podróżnik kulinarny, Maciej Nowak, pod lupę wziął chałwę. Skąd pochodzi i jak powstaje przysmak znany na całym świecie?
Dziś w kuchni Monika i Maciej przygotowali dania według swoich najlepszych przepisów, które znalazły się w poradniku Dzień Dobry TVN. Przypomnieli, jak szybko i zdrowo można przygotować smaczny, pełnowartościowy i bezmięsny posiłek. Dzięki instrukcjom naszych kucharzy już dziś będziecie mogli przygotować smaczne tagliatelle z bobem, chleb marokański, pastę z tofu, a na deser lub pyszne kruche ciasteczka z masą migdałową i musem malinowym.
„Poradnik Dzień Dobry TVN” to prawdziwa skarbnica wiedzy. Jeśli szukasz kulinarnych inspiracji, trafiłeś idealnie! Swoje popisowe dania, spisane na kartach naszego poradnika, w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował mistrz niecodziennych połączeń smakowych Joseph „Józek” Seeletso. Smacznego!
Edyta Herbuś od niedawna jest wegetarianką. Mniej więcej rok temu podjęła decyzje o rezygnacji z jedzenia mięsa. Dziś w Dzień Dobry TVN u boku Roberta Sowy przygotowała dla nas kilka ciekawych, bezmięsnych propozycji.
W kuchni DDTVN gościliśmy Annę Stoici-Nieprzecką, uczestniczkę "Gotuj o Wszystko", która niestety tuż przed finałem musiała pożegnać się z programem. Ania - z pochodzenia Greczynka - przygotowała typowe, greckie potrawy na święta. Smacznego!
Przed świętami Bożego Narodzenia jest zawsze dużo zamieszania. Dorosłym, miedzy pracą, zakupami, gotowaniem i sprzątaniem, trudno jest znaleźć czas dla dzieci. Rodzice większość czasu spędzają w kuchni, a to jest dobre miejsce, żeby zorganizować czas dzieciom. Dorota Zawadzka przedstawia kilka pomysłów na kolorowe świąteczne kanapki.
Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Anna Starmach, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko" razem ze swoją siostrą Agatą przygotowały dla nas kilka ciekawych propozycji kulinarnych na Wigilię.
Sok warzywny z imbirem, energetyczny sok z selera, sałatka ziołowa z sezamem lub kolorowa sałatka wielowarzywna to tylko niektóre z propozycji Beaty Kartowicz, które pozwolą oczyścić organizm po świątecznym obżarstwie.
Joseph "Józek" Seeletso do sylwestrowego szampana proponuje: roladki z cukinii i fety, steki z piersi kurczaka z pieczoną papryką, smażone banany oprószone kakao i żeberka wieprzowe z pikantną glazurą pomarańczową. Smacznego!
Dzisiaj Ania Starmach wraz ze swoim chłopakiem Maćkiem przyrządzali w Dzień Dobry TVN specjały na sylwestrowy wieczór. Użyli do tego składników, które w wielu krajach uważane są za szczęśliwe i obowiązkowo należy je spożyć w ostatnią noc roku.
Dziś w kuchni dania inspirowane potrawami japońskimi, które podaje się tradycyjnie przez pierwsze trzy dni Nowego Roku. Ten czas Japończycy spędzają z bliskimi. Na stołach pojawiają się tradycyjne potrawy.
Grzegorz Łapanowski i Tomasz Jakubiak proponują potrawy z polskiej jagnięciny. Dlaczego to zdrowe, delikatne i popularne na świecie mięso nie jest doceniane w Polsce?
Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji "Gotuj o wszystko" upiekł w kuchni Dzień Dobry TVN bułki z ziarnami, a także przygotował dodatki do pieczywa: bryndzę z orzechami laskowymi, pastę z suszonych pomidorów i pastę z tuńczyka.
Robert Rowński przyznaje, że pochodzi z niezwykle silnie emocjonalnie związanej ze sobą rodziny. Od pokoleń rodzina wspólnie prowadzi interesy. Kiedy Robert był małym chłopcem wraz z babcią i rodzicami prowadził sklepy z nadmorskimi pamiątkami. Dziś razem z siostrą Wiolettą i babcią Zinajdą przygotowali dla nas kilka ciekawych potraw.
Dzień Babci to wyjątkowy moment, w którym świętujemy obecność niezastąpionych, kochanych babć. Z tej okazji, Anna Starmach przygotowała potrawy, które chyba wszystkim kojarzą się z pyszną babciną kuchnią.
Piotr Kucharski, zwycięzca 2. edycji programu "Gotuj o wszystko", podpowiada, co zrobić, by chleb miał chrupiącą skórkę. W kuchni DDTVN przygotował pożywny obiad z warzyw.
Mancewiczowie, czyli rodzina, z której wywodzi się aktualna Miss Polonia 2010, to niezwykle otwarta i sympatyczna rodzina. Tuż po stanie wojennym dziadkowie Rozalii wyemigrowali do Australii, a następnie ściągnęli tam całą rodzinę. Dziś mieliśmy okazję gościć ich w kuchni Dzień Dobry TVN.
Leonardo Da Vinci był jednym z pierwszych zdeklarowanych wegetarian - wyjaśnia Anna Starmach, która w kuchni DDTVN przygotowała dania kuchni włoskiej w wersji wegetariańskiej.