Gdzie znaleźć dobry przepis na słodkie co nieco? Jak udoskonalić recepturę, gdy wciąż wydaje nam się, że czegoś brakuje? Takie pytania zadawały sobie bohaterki naszego reportażu. Postanowiły na nie odpowiedzieć, zakładając bloga i... studio, w którym już niedługo szkolić się będzie mogła każda miłośniczka wypieków.

    W TVN odbyło się "Wielkie gotowanie". Wśród zaproszonych gości byli m.in. Ewa Drzyzga, Michel Moran, Mateusz Gessler, Dorota Wellman i Ania Starmach. Ta ostatnia podzieliła się z nami sprawdzonym przepisem na słodkie brownie.

    Przygotuj pyszne i świeże dania według propozycji samego Roberta Makłowicza. Poznaj przepisy na sałatkę tajską z sardynkami w sosie pomidorowym, grecką z pomarańczami i smażoną fetą oraz sałatkę z kurczakiem i ananasem.

    Granola domowa to szybki sposób na zdrowe i pożywne śniadanie. Jest idealną przekąską dla tych, którzy podjadają między posiłkami. Skomponowana z naturalnych zbóż, z dodatkiem miodu lub suszonych owoców jest bogatym źródłem wartości odżywczych. Mogą po nią sięgać nawet cukrzycy. To zdrowa alternatywa dla słodyczy i musli. Sprawdź, jak przygotować domową granolę. Jeden z przepisów zaproponował kucharz Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski.

    Kto z nas nie zna lanych klusek? Wszyscy chyba pamiętamy je z dzieciństwa, bo pływały w rosole. Ale okazuje się, że nie tylko tam muszą pływać. Andrzej Polan przygotuje różne wariacje na temat klusek i lanego ciasta. Łatwe, szybkie, do zrobienia z dziećmi, a jak się okazuje - może być nawet bardzo pięknie podanym daniem.

    Przygotuj naturalny zakwas dla swojego zdrowia. Magdalena i Mikołaj Bator wiedzą najlepiej, jakie wyjątkowe właściwości posiadają kiszonki. Swoimi doświadczeniami podzielili się w Dzień Dobry TVN. Jak przygotować zdrowy zakwas z buraków i na żur? Dowiedz się tego od najlepszych.

    Wędzonki i inne pyszności. Święta Wielkanocne za pasem, więc komponowanie menu czas zacząć! W naszej kuchni Piotr Kucharski, zwycięzca II edycji „Gotuj o wszystko” pokazał, że świąteczna wędlina to nie tylko płasko ułożone plastry na talerzu, lecz także chleb upieczony z kostkami chorizo i kiełbasa duszona w ciemnym piwie. A dla prawdziwych fanów wędzonek – sposób na urządzenie domowej wędzarni.

    Żurek z białą kiełbasą i jajkiem to niekwestionowany król wielkanocnych potraw. Od wielu lat gości na polskich stołach i ciężko sobie wyobrazić święta bez jego udziału. Aby przygotować świąteczną zupę, należy skorzystać z najlepszych składników, które doskonale podkreślą smak domowego żurku.

    Jajka faszerowane nie muszą być nudne. Wystarczy dodać kilka składników, żeby ta prosta potrawa stała się oryginalną, smaczną przekąską. Dowodem na to jest przepis na jajka faszerowane z suszonymi pomidorami – to doskonały pomysł na świąteczne spotkania przy stole, ale świetnie sprawdzi się też jako dodatek do śniadania albo smakowita przystawka na imprezę!