Szukasz pomysłu na oryginalne sylwestrowe przekąski na bazie mięsa? W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem proponujemy takie z dodatkiem boczku – na słono i na słodko. Jak zrobić polędwiczkę wieprzową z chrupiącym boczkiem i winogronami, małe ziemniaczane placki z boczkiem smażonym i pesto selerowym i grillowany na patelni placek z karmelizowaną cebulą, boczkiem, dwoma serami i kaki? Sprawdź te przepisy.
Drinki bezalkoholowe to doskonała propozycja na imprezę sylwestrową. Chętnie po nie sięgną osoby niepijące mocniejszych trunków. Możesz się zainspirować jednym z przepisów na drinki bezalkoholowe, które przedstawił w Dzień Dobry TVN mistrz Polski i Europy barmanów, Krzysztof Drabik. Nasz gość dał również popis żonglerki butelkami. Niesamowite!
Kuchnia Dzień Dobry TVN jest wyjątkowa i dla wszystkich. Znajdziecie w niej przepisy również dla naszych psich przyjaciół. Jak zrobić psiastka, psi torcik, psierniczek i psie lody? Krok po kroku wyjaśnia Anna Klimczak.
Chałwa słonecznikowa jest bardzo smaczna i zdrowa, jednak nie należy do przekąsek szczególnie znanych.
To potrawa przygotowywana na wigilię. Poznaj przepis.
Zastanawiasz się, jaką zupę ugotować na święta? Daria Ładocha ma dla ciebie sprawdzone przepisy na świąteczną zupę grzybową z łazankami, zupę rybną, kapuśniak z borowikami i barszcz wigilijny. Którą wybierasz?
Na szczęście nie zawsze wszystko jest stracone.
Karp to najpopularniejsza polska ryba. Gości co roku na tradycyjnym stole wigilijnym. Najczęściej podawany jest w galarecie, jednak propozycji podania jest wiele. Jak przyrządzić karpia pieczonego, a jak usmażyć karpia?
Co się wśród z nich znalazło?
Jak zrobić farsz do ryby po grecku? W tym artykule znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Farsz na rybę po grecku to połączenie kilku warzyw z koncentratem pomidorowym. Ryba po grecku nie jest skomplikowanym daniem. Najtrudniejszy do wykonania i najważniejszy jest w niej właśnie farsz.
Przepisy na dające ulgę napary w studiu Dzień Dobry TVN zdradzili Karolina i Maciej Szaciłło.
Skąd wzięła się ta tradycja i jak przygotować taki kompot na Wigilię Bożego Narodzenia?
Domowej roboty kisiel żurawinowy to jedna z potraw, która świetnie odnajduje się na świątecznym stole. Niektórzy robią rzadki, do picia, a inni gęsty niczym galaretka. W jaki sposób przygotować kisiel na święta? Sprawdź nasz przepis!
Kuchnia Dzień Dobry TVN pełna jest przepisów na rozmaite dania świąteczne i stale poszerza się o kolejne. Jak zrobić zapiekankę z łososia i sosu szpinakowo-śmietanowego (z mascarpone) w cieście francuskim, ziemniaki faszerowane białym serem i grzybami i karpia w sosie śmietanowo – porowym z dodatkiem brandy? Sprawdź przepisy Jana Kuronia.
Sprawdź, jak przygotować kompot świąteczny, śledzika po skandynawsku, zupę grzybową z łazankami oraz świąteczne pierogi z kapustą i grzybami.
Sprawdź nasze cztery metody, jak rozpoznać prawdziwy miód.
Sprawdź przepisy na łososia po toskańsku ze szpinakiem i pomidorami w kremowym sosie, świąteczną tartą z kiszona kapustą, grzybami i łososiem, a także świąteczną zupę rybną z kuchni Dzień Dobry TVN.
Czasem się zdarza, zwłaszcza w okresie świątecznych przygotowań, że zostaje nam nadmiar ciasta na pierogi. Zdecydowanie za często trafia do kosza na śmieci. Tymczasem można je jeszcze wykorzystać na kilka pysznych sposobów. Sprawdź, co zrobić z ciasta na pierogi.
Trudo wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc lub Boże Narodzenie. Na przestrzeni lat stała się kulinarnym klasykiem, który tak naprawdę w każdym domu nieco inaczej smakuje. Jedni dodają do niej kukurydzę, inni jabłka czy cebulę. Co powinno znaleźć się w tradycyjnej sałatce jarzynowej?
Sprawdź przepis na świąteczną sałatkę z dresingiem makowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na łososia z farszem grzybowo-makowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na klasyczny makowiec drożdżowy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na pomarańczowo-migdałowy biszkopt makowy z kuchni Dzień Dobry TVN.
"Farsz to jego serce, jest najwazniejszy"
"Najlepsza, jaką piłem w życiu".
Chociaż zakwas buraczany obecnie jest nieco zapomniany zapominany, jego prozdrowotne właściwości ceniono już wieki temu. Poznaj najlepszy przepis na zakwas z buraków czerwonych, który nie tylko jest prosty w przygotowaniu, lecz także ma wiele zastosowań.
Sprawdź przepisy na barszcz buraczany z wiśniami i pasztecikami z sera lazur i ziemniaków pieczonych, kremową krajankę z sera lazur i buraków, a także na perliczkę pieczoną z zapiekanką z kapusty włoskiej i brukselki.
Sprawdź, jak zrobić pierś z kaczki magret de canard na sosie śliwkowo piernikowym, eskalopki cielęce w sosie grzybowym z tagliatelle i polędwicę z dorsza w sosie pomidorowym.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jan Kuroń, Aneta Kuroń i Sylwia Garska-Chmarycz przygotowali menu na świąteczne przyjęcie dla przyjaciół.