Wrapy są szybkim sposobem na pyszny obiad dla całej rodziny. Możesz je przygotować na słono i słodko, a w środek włożyć rozmaite dodatki. Wrapy z łososiem to doskonały przykład na to, że fast food wcale nie musi być niezdrowy!
Zdrowe nawyki żywieniowe przekładają się nie tylko na szczupłą sylwetkę, ale i na dobre samopoczucie i sprawną przemianę materii. Fit przekąski to doskonały pomysł na wypełnienie luki pomiędzy głównymi posiłkami oraz powstrzymanie uczucia głodu, pchającego nas w stronę przetworzonej żywności i fast foodów. Wystarczy zaledwie kilka chwil, aby przygotować pyszne i szybkie smakołyki o wysokich walorach odżywczych. Zdrowe przekąski możemy zabierać ze sobą do pracy, szkoły, a także przygotować na organizowaną przez nas imprezę.
Wiele osób od czasu do czasu nachodzi ochota na coś słodkiego i czekoladowego. Idealną propozycją zaspokojenia tej zachcianki jest suflet czekoladowy. To wilgotny, delikatny i ciepły wypiek na bazie jaj i czekolady, który doskonale odpowiada na potrzeby największych łasuchów.
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie dla dwojga? Swoimi romantycznymi propozycjami w kuchni Dzień Dobry TVN podzieliła się Martyna Chomacka. Jak zrobić naleśniki Crepes Suzette, ubijaną fetę z pieczonymi winogronami oraz fritatę z bobem, chorizo, koperkiem i serem kozim? Sprawdź przepisy.
W Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała przepisy na kuchnię przednówkową. Stosuje się w niej pierwsze wiosenne rośliny z łąk i lasów, jak kapusta, seler, marchew, rośliny strączkowe i wiele innych. Sprawdź, jak zrobić wiosenny bigos z młodej kapusty ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i zieloną pietruszką.
Róż i zieleń, czyli najmodniejsze kolory lata, ale tym razem na talerzu - w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić szparagi z truskawkami, sałatkę ryneczkową, ciasto drożdżowe z truskawkami oraz szparagi z sosem cytrynowym? Sprawdź przepisy Alicji Rokickiej.
Zupa z botwiny to specjał o charakterystycznym różowym kolorze. Podstawowymi składnikami botwinki są młode liście i korzenie buraka cukrowego. Zupa z botwiny najczęściej podawana jest z jajkiem ugotowanym na twardo lub posypana posiekanym szczypiorem bądź koperkiem. Jak ją zrobić? Sprawdź przepisy.
Dorsz smażony to jedno z popularniejszych dań rybnych w Polsce. Sama ryba jest łatwo dostępna i konkurencyjna cenowo w stosunku do łososia czy halibuta.
Trwa krótki, ale jakże pyszny, sezon na czereśnie. Owoce te można wykorzystać kulinarnie na wiele różnych sposobów, co udowadniamy w wielkim zbiorze przepisów kuchni Dzień Dobry TVN.
Zdecydowana większość Polaków uwielbia spędzać w gronie przyjaciół, przygotowując jedzenie na świeżym powietrzu, jednym słowem grillować. Robert Stockinger odwiedził Katarzynę Bosacką, która spędziła majówkę grillując wraz z rodziną. Jak grillować zdrowo i bezpiecznie i jak prawidłowo wyczyścić ruszt?
Na zimno, na ciepło, wytrawne i ze słodkim dodatkiem, dostępne w różnych opcja wszędzie na świecie. Kanapka niejedno ma imię - o tym w kuchni Dzień Dobry TVN przekonał Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić amerykańską kanapkę BLT z sosem aioli, włoskie tramezzini, francuskie croque monsieur i portugalską kanapka Francesinhas? Sprawdź przepisy.
Na co dzień projektuje ubrania, ale jego znajomi zapewniają, że ma również sznyt kucharski. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN artystyczny nieład autorstwa Łukasza Jemioła. Sprawdź jego przepisy na zdrowe, zielone dania o tajemniczych nazwach.
Alpro Barista to idealny dodatek do kawy – świetnie się pieni i można nadać kawie pysznego, ulubionego smaku. Gościem Dzień Dobry TVN był Łukasz Gałęcki – barista Alpro, który opowiedział o tym, jak przygotować idealny napój na lato.