Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej go w naszej diecie, tym lepszy jest stan jelit i ogólny stan zdrowia. Jak zrobić pęczakotto z zieloną papryką, cukinią i brukselką? Sprawdź przepis dietetyk klinicznej Hanny Stolińskiej.
Zielone warzywa zawierają sporo chlorofilu, a im więcej go spożywamy, tym lepszy jest stan naszej flory jelitowej i ogólny stan zdrowia. Jak zrobić pyszną, zieloną zapiekankę? Sprawdź przepis dietetyk klinicznej Hanny Stolińskiej.
Zielone warzywa zawierają bardzo dużo chlorofilu. Im więcej go spożywamy, tym lepszy jest stan naszej flory jelitowej i ogólny stan zdrowia. Świetnie się sprawdzą również różne zielone koktajle i smoothie. Najlepszymi, prostymi przepisami podzieliła się dietetyk kliniczny - Hanna Stolińska.
Obecnie polskie mięso produkowane jest na coraz wyższym poziomie. W zróżnicowanej diecie jest ono bardzo ważne. W kuchni Dzień Dobry TVN najlepszymi przepisami z jego wykorzystaniem podzielili się Gaja i Jakub Kuroń. Jak zrobić spring rolls z kurczakiem i chrupiącymi warzywami?
Dobrej jakości drobiowe mięso jest niezwykle ważne w zróżnicowanej diecie, która dobrze wpływa na funkcjonowanie organizmu. Najlepszymi przepisami z jego użyciem dzielą się Gaja i Jakub Kuroń. Jak zrobić zupę z pulpecikami z kurczaka?
Kogel-mogel to danie, które na pewno kojarzy wiele osób z dzieciństwa. Ucierane żółtka z cukrem, zwłaszcza za czasów PRL-u, były świetnym i pysznym deserem. Kultowy smak powoli wraca na nasze stoły - w formie nieco unowocześnionej. Sprawdź, jak przygotować tradycyjną wersję koglu-moglu i nowoczesną - zapiekaną z owocami.
Kukurydzę można nie tylko gotować i grillować. Można ją również przyrządzić na patelni i podawać z pysznym sosem serowym. W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak pokazał, jak zrobić pyszne kolorowe kukurydze. Sprawdź jego przepis.
Polenta to niezwykle proste danie pochodzące z kuchni włoskiej. Do jego stworzenia potrzeba niewiele składników, które zazwyczaj mamy w domu. Sprawdź, jak przygotować polentę z serem pleśniowym w sosie pomidorowym według przepisu Tomasza Jakubiaka.
W kuchni Dzień Dobry TVN Tomasz Jakubiak pokazał, jak przygotować mamałygę na wypasie. To danie z kuchni rumuńskiej. Kucharz już wkrótce zadebiutuje jako juror 7. edycji MasterChef Junior. Sprawdź, jak zrobić potrawę według jego przepisu.
Beszamel to składnik wielu popularnych potraw. Przepis jest prosty i sos może przygotować praktycznie każdy. Jak się robi sos beszamelowy i co warto o nim wiedzieć?
Marieta Marecka w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentowała swoje dania w oczekiwaniu na nowalijki. To potrawy pełne smaku i witamin. Sprawdź, jak przygotować pyszną sałatkę z pieczoną marchwią według przepisu kucharki.
W kuchni Dzień Dobry TVN Mariera Marecka przygotowała pyszne i pełne witamin dania w oczekiwaniu na nowalijki. Sprawdź, jak przygotować pieczonego fenkuła z pomarańczami według autorskiego przepisu kucharki.
Czekając na nowalijki i wiosnę Marieta Marecka przygotowuje potrawy z warzyw pełne witamin. W naszej kuchni przyrządza zupę z pieczonej papryki z wędzonym twarogiem i ziarnami. Sprawdź przepis na to pyszne danie.
Kuchnię Dzień Dobry TVN tym razem zdominowały dania rybne. Przygotowaniem najlepszych propozycji zajął się Szymon Czerwiński, finalista V edycji programu MasterChef. Jak zrobić kotlety z makreli? Sprawdź przepis.
Zupa rybna to pyszne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad. W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński finalista MasterChefa zaprezentował, jak przygotować zupę z makreli. Sprawdź jego przepis.
W piątkowej kuchni Dzień Dobry TVN królują ryby według przepisów finalisty V. edycji MasterChefa - Szymona Czerwińskiego. Sprawdź, jak przygotować pyszne pasty kanapkowe, idealne na śniadanie: paprykarz z makreli i pastę z makreli z twarogiem.
Kuchnię Dzień Dobry TVN tym razem zdominowały dania rybne. Przygotowaniem najlepszych propozycji zajął się Szymon Czerwiński, finalista V edycji programu MasterChef. Jak zrobić smażoną makrelę z puree maślanym? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha zaprezentowała swoje przepisy na to, jak pysznie wykorzystać świeże warzywa. W marcu na naszych stołach królują bowiem nowalijki. Sprawdź, jak przygotować wiosenną zupę koperkową.
Wraz z początkiem marca zaczynają pojawiać się pierwsze warzywa, które nazywamy nowalijkami. Daria Ładocha pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować pyszne i lekkie dania ze świeżych warzyw. Sprawdź, jak zrobić ziołowe ziemniaki i młode marchewki z chrupiącą sałatą.
Z początkiem marca w sklepach i na targach zaczynają pojawiać się świeże warzywa, czyli nowalijki. W kuchni TVN przepisami z ich wykorzystaniem podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić placki z kalarepki z sałatką z rzodkiewek i ogórka?
Dziś kuchnia Dzień Dobry TVN w pewnym sensie powraca do korzeni. Razem z Grzegorzem Zawieruchą zagłębiamy się w polską ziemię i wykopujemy z niej prawdziwe skarby - warzywa okopowe. Jak zrobić zupę kartoflankę z kapustą kiszoną i serem gorgonzola. Sprawdź prosty przepis.
Kuchnia Dzień Dobry TVN wraca do korzeni. z tej okazji zagłębiamy się w polską ziemię i wykopujemy z niej prawdziwe skarby - pyszne warzywa okopowe. Co z tych dobroci natury wyczaruje nam w kuchni Grzegorz Zawierucha? M.in. grillowane ziemniaki z marchewką i selerem - sprawdź przepis.
Dziś kuchnia Dzień Dobry TVN wraca do korzeni. Zagłębiamy się w polską ziemię i wykopujemy z niej prawdziwe skarby - warzywa okopowe. Jak zrobić zapiekankę z warzyw korzennych? Sprawdź przepis Grzegorza Zawieruchy.
Ziemniaki gotowane lub pieczone to częsty dodatek do potraw obiadowych. Doskonałym zamiennikiem jest puree ziemniaczane, jednak wiele osób zastanawia się, jak zrobić puree z ziemniaków i czy jest to trudne. Wykonanie dobrego puree z ziemniaków jest bardzo proste i szybkie, a przepisy z powodzeniem można modyfikować, dodając ulubione składniki.
Dania na koniec karnawału proponuje Piotr Kucharski. W kuchni dzień Dobry TVN przygotowuje faworki, gumbo oraz semlor, czyli szwedzkie bułeczki karnawałowe. Poznaj przepisy na pyszności na ostatki.
Znajdziemy w niej wiele z naszej rodzimej kuchni, jak również mnóstwo naleciałości litewskich, mołdawskich, tatarskich czy żydowskich. Mowa tu o kuchni ukraińskiej, która różnorodnością smaków i obfitością dań przyciąga wielu smakoszy z całego świata. Czym charakteryzują się ukraińskie potrawy?
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przygotowane zostały dania, które są nie tylko pyszne, ale również opóźniają efekty starzenia. Swoimi przepisami podzieliła się dietetyk Hanna Stolińska. Jak zrobić batony czekoladowe z cieciorką?
W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przygotowane zostały dania, które są nie tylko pyszne, ale również opóźniają efekty starzenia. Swoimi przepisami podzieliła się dietetyk Hanna Stolińska. Jak zrobić placki z krewetkami i zielonym groszkiem?