Materiał promocyjny

"Mali Szefowie" wkraczają do akcji. Co ugotują Jagoda i Gaja? 

"Mali Szefowie"
"Mali Szefowie"
Źródło: mat. prasowe
"MasterChef Junior" cieszy się niesłabnącą popularnością wśród widzów TVN. Nic dziwnego, pomysły i przepisy młodych kucharzy często potrafią wpędzić w kompleksy najbardziej znanych szefów kuchni na świecie. Dlatego też, odpowiadając na liczne zapytania o potrawy przygotowane przez bohaterów kultowego programu powstał program "Mali Szefowie", w którym uczestnicy "MasterChefa Juniora" mogą podzielić się z fanami swoimi kolejnymi pomysłami.

"Mali Szefowie": Jagoda i Gaja pieką tarty

W pierwszym odcinku programu „Mali Szefowie” Jagoda Łaganowska i Gaja Suchocka zdecydowały się przygotować dla widzów dwa dania: tarty i sałatkę. Nie daj się jednak zwieść pozorom – to nie są dziecinnie proste receptury, choć z ich przygotowaniem powinien sobie poradzić nawet nieprofesjonalny kucharz.

"Mali Szefowie": tarty z warzywami i serem Pik-Nik
"Mali Szefowie": tarty z warzywami i serem Pik-Nik
Źródło: mat. prasowe

Składniki na mini tarty warzywne z serem:

Ciasto:

  • 250 g mąki;
    • 125 g masła;
      • 2 łyżki zimnej wody;
        • 1/2 łyżeczki soli.

          Farsz:

          Sos:

          • 250 ml jogurtu naturalnego;
            • 2 jajka;
              • ząbek czosnku;
                • sól, pieprz;
                  • 1/2 łyżeczki tymianku.

                    Sałatka z mango i orzeszkami według przepisu "Małych Szefów"

                    Skoro posiłek na ciepło mamy już przygotowany warto zatroszczyć się o wyjątkowe dodatki. W tej roli świetnie sprawdzi się sałatka z mango i orzeszkami, którą Jagoda i Gaja przygotowały w programie. Jeśli też masz na nią ochotę – nic prostszego. Na 2 porcje przygotuj:

                    Mali Szefowie 4
                    Mali Szefowie 4

                    Składniki na sałatkę z mango i orzechami:

                    • duże, dojrzałe mango;
                      • czerwona papryka;
                        • 2 garście sałaty lub szpinaku;
                          • zielony ogórek;
                            • 3-4 łyżki nasion granatu;
                              • 50 g prażonych, solonych orzeszków ziemnych (opcjonalnie pestek dyni);
                                • świeża mięta do dekoracji;
                                  • 4 paluszki serowe Pik-Nik Original (po 2 na porcję).

                                    Aby poznać szczegółowy sposób przygotowania koniecznie obejrzyj materiał.

                                    Dziewczynki nie bez powodu sięgnęły po paluszki Pik-Nik. To nie tylko zdrowa przekąska, którą można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno, ale to także źródło białka i wapnia. Jeden paluszek odpowiada jednej szklance mleka.

                                    „Mali Szefowie” od 23.03 w każdą środę na kanale YT TVN Foodie.

                                    Źródło zdjęcia głównego: mat. prasowe

                                    Materiał promocyjny
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                                    Materiał promocyjny

                                    Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana