Dynia jest typowo jesiennym warzywem. Można ją przyrządzić na tysiąc sposobów. Nasi dzisiejsi goście proponują kilka potraw z dyni: chipsy dyniowe pod czosnkową pierzynką, pierogi dyniowe, placuszki z dyni z kwaśną śmietaną i rydzami oraz kremową zupę z chilli i trawą cytrynową lub z czosnkiem i rozmarynem.

    Daria Ładocha namawiała nas do detosku cukrowego, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała dania, które można przygotować bez cukru.

    Pudding z nasion chia i karobu, z karmelizowaną gruszką, śliwką i rozmarynem, grillowany ser halloumi z figą i kiełkami, spaghetti z buraka z cynamonem, ryż z czarnuszką i kurkumą, czatnej z bananami, czapati, czyli indyjskie placki z pszennej bądź orkiszowej mąki razowej i lemoniada z natki pietruszki - te przysmaki kuchni ajurwedyjskiej przygotowali w kuchni Dzień Dobry TVN Paulina Targalska i Sebastian Maliszewski.

    Dzisiaj w naszej kuchni Piotr Kucharski postanowił nakarmić smutnego ziemniaka. Przygotował dla niego potrawy z nabiału: wytrawne pierogi leniwe, kurczaka marynowanego w jogurcie i zupę na maślance. Przekonajcie się, jak smakuje zupa na maślance i sernik z kwaśną śmietaną? Życzymy smacznego!

    "Podróżowanie zmienia życie ... i zmienia też śniadanie". W poranna, kulinarną podróż dookoła świata zabrała nas Beata Pawlikowska. Zobaczcie jakie smakołyki przygotowała dziś w kuchni Dzień Dobry TVN. Gdzie na świecie je się obiad na śniadanie? Zobaczcie!

    Kardamon kojarzy się Janowi Kuroniowi z grzańcem, a Dorocie Wellman z kawą. Dlaczego? Jak nie przesadzić z tą magiczną przyprawą? W kuchnia Dzień Dobry TVN Jan Kuroń przygotował curry z kurczakiem, polędwiczki wieprzowe z chutneyem i zupę soczewicową. Oczywiście wszystko z dodatkiem kardamonu. Smacznego!

    Zaczyna się sezon na pomidory, z tej okazji Daria Ładocha przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN: marynowaną sałatkę z pomidorów koktajlowych, tajskie gazpacho z pomidorami, włoskie pieczone pomidory w ziołowym sosie z łososiem i pomidorowa pastę do warzyw.

    Zima zbliża się wielkimi krokami, dlatego warto zapewnić naszemu organizmowi odpowiednią dawkę ciepła i wzmocnić odporność. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała dania, które na pewno Was rozgrzeją: wegetariański kapuśniak z białej kapusty, kofty wołowe z soczewicą w sosie tandoori masala oraz curry z dynią i krewetkami. Smacznego!

    Swoje ulubione przepisy na makaron zaprezentowała, w kuchni Dzień Dobry TVN, Beata Pawlikowska. Poznajcie dania, które podróżniczka przywiozła z różnych zakątków świata.

    Nie moda, a wiedza powinna kierować nami w wyborze diety, która powinna, przede wszystkim, wspierać nasze zdrowie. W naszej kuchni Daria Ładocha, wraz z córką, Laurą powiedziała m.in. o kształtowaniu nawyków żywieniowych, i dostosowywaniu diety do potrzeb organizmu. Wspólnie przygotowały też trzy dietetyczne posiłki: paprykową zupę z fasolą, dal z papryką i imbirem oraz deser ryżowy z orzechami, ale bez glutenu.

    Kilkudniowy pobyt Moniki i Maćka w stolicy Anglii stał się dla nich inspiracją kulinarną. Londyn to miasto wielu kultur. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN zabrali nas w podróż po londyńskich smakach. W menu: angielski pie z serem Stilton, hinduskie sabji, tajskie curry, a na deser turecka baklawa. Smacznego!

    Gulasz bez mięsa? Tak to możliwe! Udowodniła to ekspertka kulinarna Daria Ładocha, która w Dzień Dobry TVN przygotowała trzy propozycje tego dania dla wegan.

    Natasza Urbańska i Janusz Józefowicz na początku kwietnia spędzili tydzień w Indiach. Dziś w Dzień Dobry TVN mogli tam na chwilę powrócić, bo w naszej kuchni gościliśmy kucharzy rodem z tamtych stron. Przekonaj się co jada się w Indiach.

    Praktycznie każdy element z kurczaka można wykorzysta w kuchni. Podsmażana wątróbka, filet z piersi w ziołach, nóżki w galarecie i tradycyjny rosół. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski pokazał, jak jeszcze można przyrządzić popularną kurę.

    Chciała zostać stomatologiem, ale los pokierował ją w stronę aktorstwa. Teraz może choć częściowo zrealizować swoje marzenia. Została anestezjologiem w nowym serialu medycznym telewizji TVN „Lekarze”. Jak poradzi sobie w tej roli? W kuchni Dzień Dobry TVN podawała, zamiast znieczulenia, dania indyjskie. Towarzyszył jej Piotr Kucharski

    Golonki, steki, kiełbasy, boczki... pyszne, ale nie dzisiaj i nie dla nas, bo dziś w kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Szaciłło i zdrowe, korzenne potrawy. Tym razem zaserwował tagine z przyprawą ras el hanout i oliwkami, tartaletki z dyniowym toffi i kokosowe curry z garam masalą. Skorzystajcie z jego prostych i smacznych przepisów!

    Aktorka Ewa Gawryluk wróciła niedawno z Goa, a my wybraliśmy razem z Moniką Mrozowską-Szaciłło i jej mężem Maciejem w kulinarną podróż do Indii.

    Banksy w swojej twórczości posługuje się sztuką graffiti, nie wszyscy za nią przepadają, czy nawet tolerują. Podobnie jest z kuchnią brytyjską. Wielu ludziom potrawy kuchni brytyjskiej kojarzą się z czymś niesmacznym tłustym, niezdrowym. Anna Starmach udowadnia, że potrawy kuchni brytyjskiej mogą być wyśmienite.

    Ajurweda to w dużym skrócie leczenie i zapobieganie chorobom za pomocą odpowiedniego jedzenia. Metoda powstała w Indiach, ale nie oznacza to, że jej zasad nie możemy stosować w Polsce. Wręcz przeciwnie! O ajurwedzie w kuchni Dzień Dobry TVN mówili Karolina i Maciej Szaciłłowie. Małżeństwo przygotowało: wodę ziołową, tonik poprawiający trawienie, orkiszowe chapati, kitchari i mini pizzę.

    W kuchni Dzień Dobry TVN dziś połączenie niestandardowe. Rządzi ciacho i mięso ;) Piotr "Ciacho" Kucharski przygotował same mięsne smakołyki. Na naszym stole pojawił się miedzy innymi pieczony schab, faszerowane polędwiczki czy jesienny gulasz z imbirem.

    Już jutro wspólne gotowanie z Piotrem Kucharskim! Przed telewizory zapraszamy już od 8.30! Zobaczcie co ugotujemy i czego będziecie potrzebować: Masz pytania: ddtvn@tvn.pl

    Wiecie, jak zabezpieczyć kuchnię przed złymi mocami? W kuchni Dzień Dobry TVN Gabriel Piernikarz, magister sztuki i psychotronik zaprezentował nam kuchnię magiczną. Poznajcie zapomniane właściwości warzyw, ziaren i przypraw, oraz sposoby przyrządzania dań miłosnych.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski na ruszt wrzucił kurczaka. Przygotował z niego aż trzy solidne potrawy. Co powiecie na pikantną, jesienną zupę "jednogarnkową" i pulpeciki drobiowe? Brzmi naprawdę dobrze!

    Od samego rana Piotr Kucharski i Marcela Chmielowska gotowali z naszymi widzami! :) Udało się Państwu ugotować, któreś z proponowanych przez nas dań?

    Masowo używany w kuchni włoskiej, ale przebojem zdobył także nasze polskie stoły. Pasuje właściwie do wszystkiego - do mięsa, warzyw, sera. Możemy podawać go zarówno na słodko jak i na słono. Zboże idealne? Okazuje się, że tak.

    Jak poprawić sobie nastrój w jesienny i pochmurny dzień? Dobrym, rozgrzewającym jedzeniem :) Swoje propozycje przedstawiła Beata Kartowicz, która w kuchnia Dzień Dobry TVN przygotowała takie smakołyki jak curry z dyni, papryki i cukinii, zapiekankę jabłkowo-bakaliową z kruszonką piernikową czy czekoladę na gorąco z karmelizowanymi pomarańczami.

    Szef kuchni Michał Stężalski został zwycięzcą konkursu Wine&Food NOBLE NIGHT. Zaprosiliśmy go do kuchni Dzień Dobry TVN, aby zaprezentował nam swój talent kulinarny. Przygotował: cappuccino borowikowe, pierś z gęsi glazurowaną jarzębiną oraz ptasie mleczko.