Szukasz pomysłu na prosty jesienny obiad? Dobrą opcją mogą być różnego typu kluski. W kuchni Dzień Dobry kilka wersji przygotował Sebastian Olma. Jedną z nich są kopytka ze szpinakiem, pomidorkami i wędzonym łososiem. Sprawdź przepis.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN w roli głównej różnego typu kluski. Swoimi propozycjami ich przygotowania podzielił się Sebastian Olma. Jak zrobić kluski na parze z jagodami i palonym masłem? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Patryk Galewski zaprezentował, jak przygotować jesienne, śliwkowe przysmaki księdza Kaczkowskiego. Sprawdź, jak zrobić stek z polędwicy wołowej ze śliwkową kaszą pęczak w wydaniu szefa kuchni.
W Dzień Dobry TVN poznajemy przysmaki księdza Kaczkowskiego w wykonaniu Patryka Galewskiego, szefa kuchni. W związku ze zbliżająca się jesienią przygotował on polędwicę duszoną w czerwonym winie ze śliwkami. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Patryk Galewski gotuje przysmaki księdza Kaczkowskiego w jesiennej odsłonie. Sprawdź, jak przygotować przystawkę na zimno - śliwki w prosciutto crudo. Idealnie sprawdzą się przed pełnym obiadem.
Pigwa to owoc stale zyskujący na popularności. Nic w tym dziwnego, gdyż jest bogaty w minerały i świetnie nadaje się do robienia przetworów. Produkty z pigwy są różnorodne i pokazują, jak można wykorzystywać te owoce i spożywać je w wielu postaciach.
Dziś w Dzień Dobry Wakacje Basia Ritz, zwyciężczyni I edycji MasterChef Polska zaproponowała swoje przepisy na dania ze śliwkami: placuszki z ricottą i gorącymi śliwkami w żelu, „szybkie” ciasto ze śliwkami oraz knedle ze śliwkami
Patrycja Machałek, autorka książki „Przetwory z pomysłem” i wcześniejszego bestselleru „Siła ziół”, była gościem w studiu Dzień Dobry Wakacje. Przedstawiła swoje ulubione przepisy na przetwory w kuchni.
Zbliża się jesień, a wraz z nią coraz zimniejsze dni. W związku z tym w kuchni Dzień Dobry TVN zagościły rozgrzewające potrawy Piotra Kucharskiego. Sprawdź jego przepis na gulasz z dyni i ciecierzycy.
Przed nami jesień i coraz chłodniejsze dni. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował różne dania, które rozgrzeją nawet największych zmarzluchów. Sprawdź jego przepis na pyszną i gorącą zupę - jesienny krupniko-kapuśniak.
Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał swoje sposoby na rozgrzewające dania dla zmarzluchów. Jedną z potraw są pieczone śliwki z plackami owsianymi - idealny sposób na wykorzystanie jesiennych owoców sezonowych. Sprawdź przepis
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszne rozgrzewające potrawy idealne dla zmarzluchów. Sprawdź jego przepisy na napar imbirowy i z rokitnika. Nie tylko sprawią, że będzie nam cieplej, ale też wzmocnią naszą odporność. Jak je przygotować?
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował specjały z błękitnym serem. Sprawdź jego przepis na grzanki zapiekane z brzoskwiniami, serem oraz orzechami nerkowca. To pyszne połączenie sprawdzi się na wspólne spotkanie z przyjaciółmi.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma i jego przepisy z wykorzystaniem sera. Sprawdź, jak zrobić tartę z pieczonymi figami, orzechami i błękitnym serem lazur. Danie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma pokazał, jak przygotować pyszne dania z serem. Sprawdź jego przepis na lunchową sałatkę z brokułem, kaszą kuskus, ogórkiem, pomidorkami i serem. Sprawdzi się, jako drugie śniadanie na wynos.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne dania na bazie sera. Sprawdź, jak przygotować jego makaron ze świeżymi grzybami, tymiankiem i sosem serowym. To danie idealnie sprawdzi się na wykwintny obiad, którym zaskoczysz gości.
Domowe przetwory to najlepszy sposób, by zatrzymać smak lata. Są zdrowe, bez dodatku ulepszaczy, a ich wykonanie wcale nie musi być pracochłonne. Swoimi przepisami w Dzień Dobry TVN podzieliła się Maja Popielarska, dziennikarka i prezenterka TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły wrześniowe owoce i warzywa, które idealnie sprawdzą się do pieczenia. Martyna Chomacka - finalistka 7. edycji MasterChefa - pokazała, jak przygotować pyszne gruszki w czerwonym winie z sosem z białej czekolady. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Martyna Chomacka, finalistka 7. edycji programu MasterChef, pokazała swoje sposoby na pieczone warzywa i owoce. Sprawdź jej przepis na zupę z pieczonej dyni z niesamowitym dodatkiem - popcornem.
W kuchni Dzień Dobry TVN Martyna Chomacka, finalistka 7. edycji programu MasterChef i - jak sama się określa - hedonistka kulinarna, zaprezentowała swoje pyszne przepisy na zapiekane owoce. Sprawdź, jak zrobić śliwki z cynamonem pod owsianą kruszonką z jej przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN wrześniowe bogactwo sezonowe, czyli owoce i warzywa, które warto upiec. Sprawdź przepis Martyny Chomackiej na pieczonego kalafiora podanego na dipie kolendrowym. Pyszne i szybkie danie, które sprawdzi się na obiad.
Nalewka z jarzębiny bywa nazywana również jarzębiakiem. Ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, a ponadto owoce samej jarzębiny mają znacznie więcej witaminy C niż cytrusy i karotenu niż marchewka. Sprawdź nasz przepis.
Jarzębina to owoc, który kojarzy nam się z jesienią - z ozdobami, takimi jak np. korale czy dodatki do ludzików z kasztanów. Okazuje się jednak także, że jest idealnym dodatkiem do mięs i innych wytrawnych potraw. Poznaj nasze przepisy!
W kuchni Dzień Dobry TVN finalistka 9. edycji programu "MasterChef" Sylwia Garska-Chmarycz podzieliła się przepisami na tanie obiady. Jak zrobić kurczaka pieczonego na krótko? Sprawdź!
Szukasz taniego obiadu dla całej rodziny? W kuchni Dzień Dobry TVN Sylwia Garska-Chmarycz przygotowała szaszłyki z piersi kurczaka na grzance z wczorajszego chleba. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN finalistka 9. edycji programu "MasterChef" Sylwia Garska-Chmarycz, pokazała, jak zrobić tanie obiady. Sprawdź, jak zrobić zupę ziemniaczaną na maślance.
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Jest nietypowa w smaku i nie każdemu przypadnie do gustu. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Dowiedz się, jak zrobić ją w domu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała niesamowite dania kuchni włoskiej. Sprawdź, jak samodzielnie zrobić makaron spaghettoni z kremem z pieczonej papryki o serem Pecorino Romano.
Muzyczno-włoskie inspiracje na talerzu w wykonaniu Cristiny Catese. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała udka z kurczaka nadziewane pieczarkami podawane z ziemniakami i cebulą. Sprawdź jej przepis i ciesz się smakiem prawdziwie włoskiej kuchni.