Erbazzone to włoskie ciasto szpinakowe wykonane z dwóch płatów ciasta i nadziewane aromatycznym farszem. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka, autorka książek kucharskich dla wegan pokazała, jak przygotować to danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się włoskim przysmakiem.
Pyszny, domowy włoski makaron ze świeżymi, dojrzałymi pomidorami to kwintesencja smaku kuchni włoskiej. W Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka przygotowała domową pastę pici i pasta di pomodoro crudo. To włoskie i wegańskie danie przypadnie do gustu wszystkim smakoszom włoskich makaronów.
Panzanella, inaczej panmolle, to sałatka na bazie czerstwego chleba i dojrzałych pomidorów prosto ze słonecznej Toskanii. W kuchni Dzień Dobry TVN Alicja Rokicka zaprezentowała przepis na to iście wegańskie danie. Sprawdź, jak je zrobić i ciesz się prawdziwie włoskim smakiem.
Masz ochotę na pyszny deser z sezonowych owoców? Koniecznie spróbuj tarty z budyniem waniliowym i smażonymi śliwkami według przepisu Sebastiana Olmy. Kucharz zaprezentował, jak przygotować to danie w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce i Sebastian Olma. Kucharz z tej okazji zaprezentował, jak wykorzystać sierpniowe plony - przygotował sałatkę z kozim twarogiem i pieczonymi morelami. To połączenie przypadnie do gustu tym, którzy lubią łączyć smaki. Sprawdź jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują sezonowe owoce i warzywa, które warto jeść w sierpniu. Z tej okazji Sebastian Olma przygotował pyszne dania, a na pierwszy ogień poszła kaczka pieczona z brzoskwiniami w sosie własnym. Sprawdź przepis i zobacz, jak przygotować to danie.
Szukasz wyjątkowego pomysłu na domowy deser? Pieczone brzoskwinie z mascarpone i ciasteczkami według Piotra Kucharskiego to strzał w dziesiątkę! Sprawdź pyszny przepis w kuchni Dzień Dobry TVN.
Połączenie mięsa z owocami sprawdza się nie tylko w przypadku schabu ze śliwką. Dobrze przyrządzony kurczak z brzoskwiniami zachwyci niejedno podniebienie. Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego.
Krewetki z salsą brzoskwiniową to połączenie, które robi wrażenie. Pikantną wersję tej potrawy w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Piotr Kucharski. Sprawdź przepis krok po kroku.
W wielu kuchniach latem królują przetwory. Te tradycyjne i bardziej wyszukane, nietypowe. W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem dzielimy się mało popularnym przepisem na pyszny, domowy dżem z cukinii z dodatkiem cytryny.
Końcówka lata to czas na pyszne i dojrzałe pomidory. Zimą często brakuje nam tych warzyw, zwłaszcza "smakujących słońcem". Mamy na to sposób - przepisy na domowy keczup, pomidory malinowe "z puszki" i pomidorki koktajlowe we włoskiej zalewie.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują pomidorowe smaki Andrzeja Polana. Przygotował pyszne placki pomidorowo-serowe, które idealnie sprawdzą się jako letni obiad lub przekąska. Sprawdź jego przepis i ciesz się pomidorowym smakiem lata.
Sierpień to sezon pomidorowy. Świeże warzywa warto jeść, ponieważ zmniejszają ryzyko zawału serca, wzmacniają odporność i wspomagają trawienie. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował niezwykłą sałatkę z pomidorów i czarnej porzeczki. Sprawdź przepis na to danie.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z pysznymi sezonowymi pomidorami. Sprawdź, jak przygotować kurczaka z makaronem i kukurydzą w sosie pomidorowym. Danie sprawdzi się w sam raz na letni obiad.
Sezon na pomidory właśnie trwa. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował pyszne pomidorowe dania, w tym ostre kiełbaski z sosem pomidorowym. Sprawdź, jak je przygotować i ciesz się smakiem lata.
Sierpień obfituje w smaczne i kolorowe owoce. Warto jeść je w różnych postaciach, również na surowo, ponieważ zawierają dużo witamin i minerałów. Sprawdź przepis na kuskus z gruszkami, pistacjami i ziołami według Mariety Mareckiej.
Sierpień to czas na pyszne, polskie owoce. Większość przeznacza się na przetwory, jako zapasy na zimę, ale nie tylko. Sprawdź przepis na ciasto maślankowe z borówkami i białą czekoladą według Mariety Mareckiej.
Sierpień to sezon na aronię, agrest, późne borówki, gruszki, śliwki, brzoskwinie, mirabelki, dziką różę, owoce czarnego bzu, porzeczki i pierwsze jabłka. W kuchni Dzień Dobry TVN znajdziecie mnóstwo przepisów z ich użyciem. Poniżej przepis Mariety Mareckiej na piersi kaczki z sosem śliwkowym z ziemniaczkami paprykowymi.
Cukinia w swojej klasycznej, kabaczkowej formie to bardzo popularne warzywo na polskich stołach. Jest pyszna, zdrowa i można ją wykorzystać na wiele różnych sposobów. Nadal jednak większość z nas nie wie, że spory potencjał kulinarny posiadają również kwiaty cukinii. Co można z nich przyrządzić? Sprawdź najlepsze pomysły i proste przepisy na kwiaty cukinii.
Masz ochotę na zupę z sezonowych warzyw? Koniecznie wypróbuj kremu z cukinii z bazylią i... kozim serem według przepisu Sebastiana Olmy. Doświadczony kucharz pokazał w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to danie i cieszyć się smakiem świeżych warzyw. Potrawa idealnie sprawdzi się jako przystawka lub obiad.
W sierpniu warto sięgnąć po świeże i sezonowe warzywa. O tym, jak je wykorzystać w swojej kuchni, powiedział Sebastian Olma. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował pieczonego bakłażana z serem halloumi i warzywami. Sprawdź, jak zrobić to proste danie i cieszyć się sezonowymi smakami.
Sierpień to czas na sezonowe, polskie warzywa. Warto z nich korzystać przygotowując swoje menu. W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma, doświadczony i utytułowany szef kuchni przygotował pyszne curry z kalafiora, ziemniaków i kolendry. Sprawdź, jak przyrządzić to danie.
Owoce leśne to nieoceniony dodatek do sezonowych potraw i wypieków. Ich wyjątkowy smak docenia wiele osób, w tym także Joanna Przetakiewicz. Najlepszym tego dowodem jest fakt, że na instagramowym profilu gwiazdy pojawił się sprawdzony przepis na jagodzianki. Jak uznana projektantka przygotowuje popularny letni przysmak?
Switchel to naturalny energetyk znany od setek lat. Nazywany jest eliksirem młodości, gdyż kryje w sobie wiele wartości prozdrowotnych. Pobudza lepiej niż kawa, reguluje metabolizm oraz wspomaga działanie organów wewnętrznych. Sprawdź, jak prosty jest przepis na ten napój.
Wakacyjne wyjazdy to czas, w którym przygotowanie własnych posiłków może być problematyczne. Z rozwiązaniem przychodzi Szymon Czerwiński, który w kuchni Dzień Dobry TVN pokazał, jak przygotować szybkie, wakacyjne posiłki w podróży. Sprawdź, jak zrobić szisz kebab ze świeżą miętą i natką pietruszki z jego przepisu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński udowodnił, że nie tylko można gotować prosto i szybko, ale przede wszystkim smacznie. Sprawdź jego przepis na makaron ze szparagami i pesto bazyliowym, idealny na wakacyjne wypady.
Tabule to charakterystyczna sałatka warzywna z kaszą i pomidorami prosto z Libanu. W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński pokazał, jak ją przygotować. Sprawdź przepis i ciesz się zdrowymi posiłkami podczas wyjazdów.
Tosty francuskie, czyli chleb zapiekany w jajku to banalnie proste danie, które idealnie sprawdzi się na wakacyjne podróże. Można je zrobić na słodko lub słono, zatem posmakują niemal każdemu. W kuchni Dzień Dobry TVN Szymon Czerwiński zaprezentował swój przepis na to danie. Sprawdź go.
Zaczyna się sezon na aronię, jest ona bardzo zdrowa i smaczna. Zawiera mnóstwo witaminy C, która poprawia odporność organizmu. Ponadto aronia m.in. uspokaja, obniża ciśnienie krwi, wspomaga oczyszczanie organizmu, wzmacnia naczynia krwionośne. Nic więc dziwnego, że przetwory z aronii cieszą się tak dużym zainteresowaniem. Jak przygotować z niej sok, nalewkę i wino?
Salmorejo cordobes to tradycyjna hiszpańska zupa z pomidorów podawana na zimno. To idealne danie na obiad w upalne dni, jest treściwe i aromatyczne. W kuchni Dzień Dobry TVN Adrian Stojewski pokazał, jak przygotować to kultowe danie kuchni hiszpańskiej. Sprawdź jego przepis.