Dynia ma w sobie ogromny potencjał kulinarny, a właśnie teraz trwa na nią sezon, więc jest najpyszniejsza. Z tego warzywa, kojarzącego się ze świętem Halloween, wyczarować można wiele pyszności. W kuchni Dzień Dobry TVN znajdziesz całe mnóstwo przepisów na dania z dyni - zupy, przetwory, mus, ciasta, kopytka i wiele innych.
Jak zrobić idealnego schabowego, takiego najlepszego na świecie? W kuchni Dzień Dobry TVN pokazał to Szymon Czerwiński. Jest Podzielił się również przepisami na schab w różnej postaci: na sucho, pieczony z kością czy faszerowany orzechami.
Nie masz pomysłu na szybki obiad? W kuchni Dzień Dobry TVN mamy ich pod dostatkiem. Sprawdź przepisy Piotra Kucharskiego na placki warzywne, pieczoną dynię z fetą i cebulą, schabowego w dwóch odsłonach oraz gruszki z orzechami i miodową ricottą.
Mieszanka przypraw warzywnych ma wszechstronne zastosowanie, pogłębia smak zarówno tradycyjnych, jak i eksperymentalnych, nowatorskich potraw. W kuchni Dzień Dobry TVN dania z jej dodatkiem przygotował Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić kurczaka pieczonego, tradycyjny rosół z lanymi kluseczkami i polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym?
Ciasto kubanka to istna fuzja smaków - połączenie kakaowego biszkoptu, domowego kremu budyniowo-czekoladowego, dwóch rodzajów herbatników i konfitury porzeczkowej.
Sprawdź, jak przygotować z przepisu Cristiny Catese guziki z ciasta kakaowego wypełnione serem ricotta, polane sosem mandarynkowo-pomarańczowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na czekoladowe tagliatelle ze słodką gorgonzolą, orzechami włoskimi i rukwią wodną z przepisu Cristiny Catese z kuchni Dzień Dobry TVN.
Szukasz pomysłu na dynię? W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie brakuje. Jak zrobić korzenne ciasto dyniowe, dyniowe kopytka z masłem szałwiowymi, grzanki z pieczoną dynią, serem ricotta i prażonymi pestkami i pastę z pieczonej dyni? Sprawdź przepisy Szymona Czerwińskiego.
Sprawdź, jak zrobić wegetariańskie mielone a'la wieprzowe na trzy sposoby - po azjatycku, smażone z jajkiem i w pierożkach, Tomasza Jakubiaka z kuchni Dzień Dobry TVN.
Pljeskavica to na tyle popularne danie na Bałkanach, że aż trudno ustalić jego genezę. Danie występuje w wielu wariantach – możemy zrobić pljeskavicę na kajmaku (charakterystycznym, bałkańskim serze owczym), z oscypkiem lub innym ulubionym serem. Głównym składnikiem każdego przepisu na pljeskavicę jest jednak mięso mielone. Przedstawiamy sprawdzoną recepturę na to przepyszne, bałkańskie danie.