Pieczony camembert - sprawdzona i lubiana przekąska z przepisu Szymona Czerwińskiego

Pieczony camembert
Te przepisy podbiły media społecznościowe
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN smaczne, tanie, łatwe i szybkie – idealne na obiad, kolację czy na przekąskę to w skrócie kulinarne propozycje Szymona Czerwińskiego. Sprawdź jego przepis na pieczonego camemberta.

Pieczony camembert - przepis krok po kroku

Składniki:

  • camembert w drewnianym opakowaniu,
  • łyżka miodu płynnego,
  • ząbek czosnku,
  • łyżeczka płatków chili,
  • świeży tymianek,
  • dobra bagietka,
  • łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Ser wyjmij z opakowania. Następnie ponownie włóż go do drewnianego opakowania.
  2. Natnij go w kratkę, polej miodem, oprósz płatkami chili, solą, pieprze, i tymiankiem. Dodaj przeciśnięty przez prasę czosnek.
  3. Za pomaca pędzelka rozprowadź składniki po całej powierzchni.
  4. Wstaw do pieca na 15 minut - 180 stopni C. Serwuj od razy z grzankami przesmażonymi na maśle.

Rada Szymona Czerwińskiego: Jeżeli przygotowujesz danie i używasz świeżych warzyw to przygotuj je wcześniej o okryj zmoczonym zimną woda ręcznikiem papierowym, a warzywa będą świeżo wyglądać nawet kilka godzin po przygotowaniu 

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości