Pieczony camembert - sprawdzona i lubiana przekąska z przepisu Szymona Czerwińskiego

Te przepisy podbiły media społecznościowe
Źródło: Dzień Dobry TVN
W kuchni Dzień Dobry TVN smaczne, tanie, łatwe i szybkie – idealne na obiad, kolację czy na przekąskę to w skrócie kulinarne propozycje Szymona Czerwińskiego. Sprawdź jego przepis na pieczonego camemberta.

Pieczony camembert - przepis krok po kroku

Składniki:

  • camembert w drewnianym opakowaniu,
    • łyżka miodu płynnego,
      • ząbek czosnku,
        • łyżeczka płatków chili,
          • świeży tymianek,
            • dobra bagietka,
              • łyżka masła,
                • sól,
                  • pieprz.

                    Sposób przygotowania

                    1. Ser wyjmij z opakowania. Następnie ponownie włóż go do drewnianego opakowania.
                      1. Natnij go w kratkę, polej miodem, oprósz płatkami chili, solą, pieprze, i tymiankiem. Dodaj przeciśnięty przez prasę czosnek.
                        1. Za pomaca pędzelka rozprowadź składniki po całej powierzchni.
                          1. Wstaw do pieca na 15 minut - 180 stopni C. Serwuj od razy z grzankami przesmażonymi na maśle.

                            Rada Szymona Czerwińskiego: Jeżeli przygotowujesz danie i używasz świeżych warzyw to przygotuj je wcześniej o okryj zmoczonym zimną woda ręcznikiem papierowym, a warzywa będą świeżo wyglądać nawet kilka godzin po przygotowaniu 

                            Zobacz także:

                            Autor: Teofila Siewko

                            Źródło: Szymon Czerwiński

                            Źródło zdjęcia głównego: Mateusz Grochocki/East News

                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości

                            Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana
                            Materiał promocyjny

                            Serowe arcydzieła na talerzu Andrzeja Polana