Serial „Wataha” zainspirował kuchnię Dzień Dobry TVN do wypróbowania klasyków kuchni polowej. Te dania nie tylko nas rozgrzeją, ale również zaspokoją głód. A przygotował je dla nas Jakub Kasprzak. Sprawdź przepisy na polową zupę grochową z chorizo, świeżonkę z podpłomykami, pieczone ziemniaki i bigos.
Prezes Polskiej Izby Makaronu Marek Dąbrowski, ostrzega, że przez szalejące ceny, produktu może zabraknąć w sklepach. Jesteśmy na to przygotowani. Dziennikarka Magda Bober i Cristina Catese pokazały widzom Dzień Dobry TVN, jak zrobić makaron domowymi sposobami.
Szukasz inspiracji na jesienny posiłek na bazie leśnych grzybów? Kuchnia Dzień Dobry TVN to doskonały wybór. Znajdziesz w niej m.in. prosty przepis na zupę grzybową z warzywami i łazankami według Sebastiana Olmy.
Jesienią do wielu kuchni wkraczają leśne grzyby. Jak zrobić kurczaka pieczonego z borowikami i szpinakiem w sosie śmietanowym? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy w kuchni Dzień Dobry TVN.
Jesienią kuchnia wielu Polaków zdominowana jest przez grzyby i dynię. Podobnie jest w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić smażone dyniowe kopytka z leśnymi grzybami i jarmużem? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego prosto z naszej kuchni na pyszny dyniowy budyń na parze.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na bułeczki bao z polskimi smażonymi rydzami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić sojowego łososia na parze z przepisu Piotra Kucharskiego.
Dlaczego powinno się obierać maślaki? Czy jest to niezbędne? Sprawdź, co warto wiedzieć na ten temat.
Ser pleśniowy cieszy się coraz większą popularnością. Kojarzy nam się z Francją i elegancją. Świetnie smakuje z owocami, ale także jako składnik sałatek, kanapek czy pizzy. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał go w różnych odsłonach. Sprawdź przepisy na tartę wytrawną z serem lazur, dynią i gruszkami, miskę kremu z kukurydzy z paprykowym pesto i schabu kawał o dobrym wnętrzu.
Grzyb siniak występuje w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Można przyrządzić go na wiele sposobów. Nadaje się do marynowania, gotowania i smażenia. Co jeszcze powinniśmy o nim wiedzieć?
Sok z karczocha dostarcza wielu składników odżywczych, witamin i minerałów.
Sprawdź, jak zrobić Piquillo rellenos de queso de cabra z przepisu Adriana Stojewskiego z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować sosy - Mojo Picon i Mojo Verde z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować Zorongollo extremeño z przepisu Adriana Stojewskiego i ciesz się smakiem słonecznej Estramadury.
Masz dość nudnych kanapek? Mamy na to sposób! Sprawdź, jak zrobić serranito, czyli andaluzyjską kanapkę.
Trwa sezon na dynie. TSprawdź, jak zrobić kujawskie przysmaku - pączków z dyni w Dzień Dobry TVN.
"Optymalną odporność i nastrój możemy modulować dietą".
Sprawdź przepis Andrzeja Polana na korzenne brownie ze śliwkami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Andrzej Pola. przygotował warzywa w aromatycznym sosie. Sprawdź, jak zrobić to danie z przepisu krok po kroku.
Sprawdź, jak zrobić zupę rydzową z sokiem z kiszonej kapusty, serem i okruchami chleba z przepisu Andrzeja Polana.
Sprawdź, jak zrobić mocny bulion wołowy ze smażonymi kaniami, dynią i pulpetami drobiowymi z przepisu Andrzeja Polana.
Do przygotowania domowej roboty sera z dodatkiem grzybów można wybrać dowolny ich rodzaj. Najczęściej są to kurki, borowiki, boczniaki lub najłatwiej dostępne pieczarki. Sprawdź, jak przygotować ten jesienny specjał.
Jesień to czas, w którym chętniej sięgamy po rozgrzewające posiłki i napoje. Zdecydowanie zalicza się do nich aromatyczny koktajl korzenny z bananem. Jak go zrobić? Sprawdź bardzo prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha pokazał, jak przygotować wersję wegańską kurczaka w bułce pita i ciesz się pysznym obiadem.
Szybki obiad w klasycznej wersji? Wypróbuj smażonego kurczaka z ryżem z przepisu Grzegorza Zawieruchy i ciesz się pysznym posiłkiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł kurczak na bogato! Grzegorz Zawierucha pokazał swoje sposoby na przygotowanie tego drobiu. Sprawdź, jak zrobić pieczone filety z kurczaka z mozarellą.
Znudził Ci się pieczony kurczak? To czas na wypróbowanie fenomenalnej galantyny z kurczaka Grzegorza Zawieruchy. Sprawdź jego przepis.
Orzechy zanim schowamy do szafki warto dobrze wysuszyć. Dzięki temu dłużej zachowają swoją świeżość. Sprawdź, jak to robić w piekarniku.
Jesień to sezon na dynie i właśnie wtedy są najsmaczniejsze. Jeśli mamy przydomowy ogródek i sami je hodujemy, warto wiedzieć gdzie i jak długo można je trzymać, aby nie straciła swoich walorów smakowych. Sprawdź nasze sposoby na przechowywanie dyni.