Nie masz pomysłu na obiad? Z rozwiązaniem przychodzi Grzegorz Zawierucha i jego niezwykle prosta zapiekanka z kaszy manny. Zobacz, jak przygotował ją w kuchni Dzień Dobry TVN i ciesz się jej smakiem!
Chlebki z kaszy manny to idealny dodatek do wielu potraw. Świetnie sprawdzą się w połączeniu z kurczakiem w zielonym curry. Sprawdź, jak przygotował to danie z autorskiego przepisu, Grzegorz Zawierucha, w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN królują warzywa, które usprawniają pracę wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować szybką i efektowną przekąskę - pierożki z warzywami zawijane w papier ryżowy. Sprawdź, jak zrobić to pyszne danie.
Jarmuż jest świetnym źródłem przeciwutleniaczy, a przy tym zapobiega wchłanianiu wolnych rodników. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak zrobić parowane polędwiczki z dorsza w pesto z jarmużu. Sprawdź ten niezwykły przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował dania z warzywami, które pomogą zadbać o kondycję naszej wątroby. Sprawdź, jak zrobić placuszki z soczewicy z buraczkami winegret. Ciesz się pysznym i zdrowym obiadem!
W kuchni Dzień Dobry TVN kuchnia na oczyszczenie wątroby. Z tej okazji Jasiek Kuroń zaprezentował swój przepis na zieloną zupę z brukselki - Caldo Verde. To warzywo niezwykle bogate w witaminy - A, C, E oraz K, a jej częste jedzenie wspomaga pracę enzymów trawiennych. Sprawdź, jak zrobić to danie.
Pyszny, ale szybki i efektowny obiad - to właśnie makaron z brokułem, sosem serowo - musztardowym i ziołami według przepisu Sebastiana Olmy. Kucharz zaprezentował w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to danie. Sprawdź.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Sebastian Olma wraz ze swoimi pomysłami na niezwykłe dania, które sprawdzą się na specjalne spotkania. Poznaj jego przepis na lasagne z kurczakiem, szpinakiem i serkiem mascarpone z parmezanem.
Sebastian Olma w kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował swoje przepisy na pyszne obiady na wyjątkowe okazje. Sprawdź jego fenomenalny przepis na pieczoną perliczkę z cytrusami, figami i brzoskwinią.
Co zrobić, żeby poruszyć szare komórki już od pierwszego poniedziałku po wakacjach? Trzeba dobrze jeść. W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował dania, które powodują, że mózg działa na wyższych obrotach. Sprawdź przepisy na kremowy sernik na orzechowym spodzie, krem z pieczonych pomidorów z pulpecikami oraz pieczone ziemniaki z halibutem i awokado.
Trudno sobie wyobrazić spaghetti carbonara, Quiche Lorraine czy angielskie śniadanie bez boczku. Nic dziwnego, że ten fantastyczny składnik to podstawa najbardziej kultowych dań z kuchni całego świata – jest fantastycznym nośnikiem smaku, a przy okazji – najbardziej apetycznym kąskiem mięsa.
Dzieci zaczynają rok szkolny i znów musimy wejść w codzienną poranną rutynę. A jednym z ważniejszych punktów poranków są dziecięce śniadania. Andrzej Polan ma dziś dla was nietypowe propozycje. Żeby ułatwić sobie poranną krzątaninę, warto ciasto na naleśniki czy gofry przygotować wieczorem. Sprawdź przepisy.
Sezon na pyszne cukinie nadal trwa, dlatego śpieszymy ze świetnym przepisem. Tym razem polecamy plasterki cukinii smażone w panierce. Sprawdź banalnie prosty przepis krok po kroku.
Zupa musztardowa to świetna propozycja dla osób, które stawiają na intensywne smaki. Oprócz tego, że pyszna, jest również rozgrzewająca, a ta właściwość już niedługo będzie dla wielu istotna.
Pyszny deser z wykorzystaniem sezonowych warzyw? To możliwe! W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka pokazała, jak przygotować marchewkowe muffiny ozdobione migdałami i bitą śmietaną. Sprawdź jej przepis.
Co można zrobić z sezonowych warzyw? Zapiekankę, hummus, ale także pyszną, świeżą sałatkę. W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka pokazała, jak zrobić sałatkę z burakiem i bakłażanem. Sprawdź jej przepis i rozkochaj się w tym smaku.
Końcówka sierpnia to sezon na nasze polskie warzywa. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka przygotowała między innymi hummus z pieczoną dynią. Sprawdzi się idealnie na kanapki i do sałatek. Sprawdź jej przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN goszczą zapiekane warzywa sezonowe w wykonaniu Mariety Mareckiej. Sprawdź jej przepis na roladę z cukinii z mięsem, która idealnie sprawdzi się na sycący obiad. Nie pożałujesz.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował dania z boczkiem. Sprawdź jego wariacje na temat zdrowych posiłków z użyciem tego składnika. "Hot-dog" z maślanego brioche z prażonym bekonem, serem mozzarella i i domowej roboty sosem pomidorowym to świetny pomysł na danie dla wszystkich fanów street-foodu.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł boczek w zdrowszej wersji. Sebastian Olma zaprezentował swoje pomysły na wykorzystanie tego składnika. Sprawdź jego przepis na Spaghetti carbonara a'la Sebastian Olma z wędzonym boczkiem i parmezanem.
Gofry ziołowe, hot-dog z maślanego brioche, spaghetti carbonara - każde, nawet najprostsze danie zyska na smaku dzięki dodaniu boczku. Zobacz, jak pomysłowo potrafi go w naszej kuchni wykorzystać Sebastian Olma.
Pyszne dania kuchni azjatyckiej, które będą smakować wszystkim domownikom? Nic prostszego dla Antka Smykiewicza i jego żony. Sprawdź, jak przygotować wołowinę po tajsku z dzisiejszej kuchni Dzień Dobry TVN i zakochaj się w azjatyckich smakach.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł Antek Smykiewicz i Justyna Smykiewicz, którzy pokazali, jak zrobić pyszne dania kuchni azjatyckiej. Sprawdź ich przepis na sushi z ogórka zamiast nori z łososiem i ciesz się smakiem pysznych rollsów.
Nie jesz lub ograniczasz mięso i masz ochotę na kuchnię japońską? Nic trudnego. W kuchni Dzień Dobry TVN Antek Smykiewicz wraz z żoną Justyną zaprezentowali przepis na wegański ramen. Jest tak samo pyszny, jak klasyczny. Sprawdź ich przepis i rozkoszuj się zupą prosto z Japonii.
Tatar z łososia to popularna przystawka lub pełne danie dostępne w wielu azjatyckich i japońskich restauracjach. Antek i Justyna Smykiewicz pokazali w kuchni Dzień Dobry TVN, jak przygotować to danie samodzielnie. Sprawdź ich przepis.
Wszelkiego rodzaju przygotowanie przetworów wymaga odpowiedniego ich zabezpieczenia przed bakteriami i innymi drobnoustrojami. W tym celu można stosować specjalne cukry żelujące, pasteryzacje czy wekowanie, ale także tyndalizację. Na czym polega ten proces? Jak go przeprowadzić w domu?
Gulasz to danie dość popularne w Polsce. Zazwyczaj przygotowuje się go z wołowiną, jednak tym razem stawiamy na drób. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować prosty i pyszny gulasz z drobiu z papryką. Sprawdź jego przepis.
Późnym latem dobrze jest przygotować domowe przetwory. W kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń pokazał, jak przygotować grillowane papryki w zalewie. To idealny sposób na zatrzymanie smaku sezonowych warzyw na później.
Sierpień to sezon na nasze polskie papryki. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Jasiek Kuroń przygotował swoje pomysły na dania z wykorzystaniem tego warzywa. Sprawdź, jak zrobić sycącą potrawkę śniadaniową, czyli jajka w papryce i cukinii.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła papryka - Jasiek Kuroń przygotował dania z jej wykorzystaniem. Sprawdź, jak przygotować pyszne kotlety siekane z sezonową papryką, które idealnie sprawdzą się na szybki, domowy obiad.