Dziś w kuchni ulubione dania Adama Małysza. Mimo tego, że nasz skoczek gustuje w owocach morza i daniach azjatyckich, to na pierwszym miejscu stawia mimo wszystko kaczkę w jabłkach.

    Dorota Zawadzka prowadzi obecnie program "FIK" w stacji TVN Warszawa, a dziś gościła w naszej kuchni razem ze swoimi dwoma synami.

    Anna Starmach, finalistka programu "Gotuj o Wszystko", przygotowała w Dzień Dobry Wakacje potrawy z czarnym akcentem m.in.: grzanki z czarną tapendą z oliwek, piersi kaczki marynowane w czarnej kawie z kardamonem, cynamonem i imbirem oraz czarny makaron tagiatelle z krewetkami i sosem limonkowym.

    Sezon na szparagi rozpoczyna się w połowie kwietnia i trwa zazwyczaj do połowy lipca. Warto wykorzystać ten czas na przygotowanie ze świeżych warzyw przepysznej zupy. Krem ze szparagów możesz ugotować z odmiany zielonej i białej, a sposobów na jego przyrządzenie jest co najmniej kilka.

    Agnieszka Cygan zgłosiła swoją mamę Joannę jako swojego Mistrza Smaku w kategorii "Kocham". W naszej kuchni, wspólnie z Michelem Moranem, przygotowały swoje popisowe dania! Poznajcie ich przepisy i ... zgłaszajcie swoich Mistrzów Smaku!

    "Niby kawałek ciasta z czymś w środku, a jednak pierogi to jedno z najbardziej wyrafinowanych i trudnych do wykonania dań świata..."

    Jednym z najbardziej popularnych dań w Portugalii są zupy. Są tak gęste i treściwe, że często są jedynym posiłkiem w porze obiadu. Caldo verde to zielona zupa, która swoja nazwę zawdzięcza dużej ilości zielonej kapusty. Sopa da pedra, czyli zupa z kamienia, jest portugalskim odpowiednikiem bardziej nam znanej "zupy z gwoździa", fasola symbolizuje tutaj wspomniane kamienie.

    Korzystając z końcówki sezonu pomidorowego, Andrzej Polan przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne suszone pomidory, sos pomidorowy idealny do makaronów i mięsa, grzanki z pomidorami, malinami i miodem, krokiety z kaszy z grzybami do sosu pomidorowego i pomidory kolorowe z makaronem maślanym. Smacznego!

    Garden party to alternatywa dla popularnego grilla. Dania na zimno, przystawki, napoje chłodzące, soczyste owoce i chrupkie warzywa w towarzystwie znajomych, przyjaciół i rodziny. Obowiązkowa różowa lemoniada i cytrynowe kostki. Piotr Kucharski w kuchni Dzień Dobry TVN zdradził kilka przepisów idealnie nadających się na leniwe, ciepłe, niedzielne popołudnie.

    W Dzień Dobry TVN ponownie rodzinne gotowanie z "Kucharkiem". Swoje kulinarne zdolności zaprezentowła Beata Paduch wraz ze mamą Basią i prawie 5-letnią córeczką Marceliną, a nad wszystkim czuwał Andrzej Polan.

    Magda Kumorek, gwiazda serialu "Przepis na życie", wspólnie z kucharzem Dzień Dobry TVN Andrzejem Polanem, który jej asystował, pokazała jak przyrządzić krewetki w sosie z orzeszków ziemnych. Wspólnie przyrządzili też w naszej kuchni wyśmienitego, marynowanego łososia i wieprzowe polędwiczki. Kto układa przepisy dla Ani Adamowicz?

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN dania z cebuli: wątróbkę z musztardową gruszką i gotowaną cebulą, zupę z pieczonej cebuli, cebulową tartę tatin. Nie mogło też zabraknąć chleba, tym razem cebulowego, który jest znakiem rozpoznawczym Piotra Kucharskiego. Jakie cebule wykorzystał, przygotowując swoje potrawy? Co trzeba zrobić, by podczas pieczenia nie popękały boki chleba?

    Joseph Seeletso zachęca do tego, by jeść drugie śniadanie. Co można zjeść na drugie śniadanie? Osobom, których praca wymaga dużej siły, nasz kulinarny mistrz poleca chlebek bananowy z grillowanym bekonem i fasolką. Tym, którzy wykonują lekką pracę, proponuje macę z humusem. Zaś muffiny z jabłkami i marchewką dobre będą dla tych, którzy większość czasu spędzają w biurze.

    Jakie mają plany zawodowe? Czy lubią gotować i jaka jest ich ulubiona kuchnia? Pod okiem Andrzeja Polana, w kuchni Dzień Dobry TVN, swoje umiejętności kulinarne zaprezentowały Hanna i Maria Konarowskie.

    Buraczane tiramisu, sałatka z buraków pieczonych, cebuli i jabłek, rolada z indyka nadziewana papryką, kluski śląskie z sokiem z buraków oraz pieczone buraki z kozim serem i chrzanową pianą. W kuchni Dzień Dobry TVN Maria Ożga przygotowała potrawy z buraków. Smacznego!

    Dziś ostatni dzień karnawału. Jutro rozpoczyna się Wielki Post, który potrwa 40 dni. Dlatego warto przed Środą Popielcową zaszaleć w kuchni ten ostatni raz. Zróbcie to razem z mistrzem Andrzejem Polanem!

    Jest Polką, która gra Czeszkę próbującą być Polką? Trudne do wykonania. Nie dla Izy Kapiasovej. Z tym wyzwaniem radzi sobie doskonale, o czym możemy się przekonać w kolejnym sezonie „Przepisu na życie”. W serialu wciela się w rolę cukiernika. W życiu prywatnym Iza także lubi piec i przygotowywać desery. W kuchni Dzień Dobry TVN potwierdziła swoje niezwykłe kulinarne zdolności.

    Doskonale zorganizowana i poukładana pani domu, matka, żona, ale także rozpoznawalna aktorka, która jeszcze znajduje czas na realizacje swoich pasji. Aby osiągnąć tę harmonię musiała ponieść wiele wyrzeczeń. W Dzień Dobry TVN zdradziła kilka ze swoich tajemnic.

    W każdy wtorek na antenie Dzień Dobry TVN gościmy widzów, którzy wspólnie z Andrzejem Polanem przygotowują swoje ulubione potrawy. Dzisiaj spotkanie z polsko-egipskim małżeństwem Moniką Tekiel i Waelem Abdelhafezem. Dowiemy się, jak smakuje ich przedświąteczna kuchnia postna.

    Wielkanocne kanapki na wypasie, wiosenno-świąteczna sałatka z posypką z krakowskiej i żurek z pulpecikami z białej kiełbasy czyli wielkanocne inspiracje w naszej polowej, wrocławskiej kuchni, w której urzędowali: Piotr Kucharski, Sabina Jeszka, Anna Starmach i Beata Śniechowska! Zaczynacie już świąteczne przygotowania?

    Pijak to ciasto, którego ważnym składnikiem jest biszkopt. Musi być miękki i pulchny. W kuchni dzień Dobry TVN Beata Kartowicz postawiła na wiosnę-grillowane warzywa, koktajl krewetkowy i zupa koperkowa. Smacznego!

    Kucharze z serialu "Przepis na życie" przygotowali dziś w kuchni Dzień Dobry TVN kilka wyjątkowych potraw.

    Tym razem Ana Starmach, zwyciężczyni programu "Gotuj o wszystko", zainspirowana obrazem Edwarda Hoppera: "Nighthawks" postanowiła przygotować pyszne "barowe" przekąski idealnie nadające się na weekendowe spotkanie z przyjaciółmi. W menu pojawią się m.in. tatar z łososia, ptysie z bryndzą i cykoria z kurczakiem. Smacznego!

    Nie wszyscy wiedzą, że mnisi i mniszki żyją dłużej od przeciętnego człowieka, cieszą się doskonałą kondycją fizyczną i jasnością umysłu. W czym tkwi tajemnica ich zdrowia i długowieczności? W pożywnej kuchni - bogatej w smaki, aromaty oraz składniki odżywcze. W naszej dzisiejszej kuchni Anna Starmach, zwyciężczyni 1. edycji "Gotuj o wszystko" przybliża tajemnicze przepisy z klasztornych kuchni.

    Na desce serów powinno się pojawić od trzech do pięciu różnych rodzajów serów. Serwujemy je oczywiście w temperaturze pokojowej - radzi Andrzej Polan. Co pasuje do długo dojrzewających polskich serów - orzechy, miód czy żurawina?

    W kuchni Dzień Dobry Wakacje gościliśmy uczestnika programu MasterChef Adama Kozaneckiego i szefa kuchni Magdalenę Domowicz. Przygotowali: sałatkę z zielonej fasolki szparagowej oraz letnie koktajle i smoothie. Pyszności!

    Przepisy na świąteczny obiad przedstawia w kuchni Dzień Dobry TVN Beata Kartowicz z Poznania.