W kuchni Dzień Dobry TVN zagościła młoda kapusta. Szymon Czerwiński, finalista 5. edycji MasterChefa, prezentuje swoje dania na wykorzystanie tego warzywa. Sprawdź, jak przygotować młodą kapustę z koperkiem z jego przepisu.
Nicea to stolica Lazurowego Wybrzeża i perła regionu śródziemnomorskiego, zatopiona wśród gajów oliwnych. Mikołaj Rey z Dzień Dobry TVN sprawdził, jak tłoczy się nicejską oliwę.
Kuchnia Skandynawów to w dużej części ryby oraz owoce morza, ale także dziczyzna i potrawy z mięsa zwierząt hodowlanych. Jedną z charakterystycznych cech tamtejszej kuchni jest dodawanie do potraw owoców leśnych.
Marieta Marecka wraz ze swoim synkiem Jasiem w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała słodkości dla najmłodszych. Sprawdź, jak przyrządzić według jej przepisu deser piętrowy z domowej granoli z owocami i lekkim kremem waniliowym. To danie w sam raz na lato i gorące dni.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościło już lato. A z nim sezonowe owoce, takie jak maliny. Marieta Marecka wraz ze swoim synem Jasiem przygotowała pyszne różowe rolki naleśnikowe z serkiem i musem rabarbarowo-malinowym. Sprawdź, jak je zrobić.
W kuchni Dzień Dobry TVN Marieta Marecka wraz ze swoim synkiem Jasiem przygotowała słodkie pyszności dla najmłodszych. Sprawdź jej przepis na shake'a bananowo-malinowego, który sprawdzi się idealnie na letnie upały.
Gorące letnie dni wielu z nas kojarzą się ze smakiem tradycyjnego chłodnika. Jak przygotować klasyczny chłodnik litewski? Daria Ładocha przygotowała go w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak to danie zrobić z jej przepisu.
Przed nami upały, a razem z nimi sezon na chłodniki. Jeśli znudził ci się już tradycyjny smak chłodnika z botwinką, to warto sięgnąć po małą odmianę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niesamowity chłodnik morelowy z migdałami i laską wanilii. Sprawdź, jak go zrobić.
Trwa sezon na truskawki, a przed nami coraz cieplejsze dni. To idealny moment, aby cieszyć się smakiem różnego rodzaju chłodników. Sprawdź, jak przygotować truskawkowy chłodnik z mascarpone i tapioką, który zrobiła Daria Ładocha w kuchni Dzień Dobry TVN.
Chłodnik to danie, które kojarzy się z latem, ciepłymi wieczorami i upalnymi popołudniami. Podawany na zimno jest idealny na obiad i popołudniową przekąskę. W kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała chłodnik z ogórków małosolnych ze szpinakiem, fetą i awokado. Sprawdź jej przepis.
Ze względu na etniczną różnorodność kuchnia kreolska obfituje w smaki pochodzące z różnych stron świata.
W studiu Dzień Dobry TVN opowiedziała o nich baristka Irmina Wałęga.
Truskawki, zwłaszcza takie świeże i lokalne, to przepyszne owoce, które można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Świetnym przykładem jest maślany chlebek z truskawkami z przepisu Piotra Kucharskiego. Jak go zrobić? Sprawdź w Dzień Dobry TVN.
Zupa ogórkowa to jedna ze sztandarowych polskich zup. Zwykle trafiają do niej porządnie ukiszone ogórki, ale świetna jest również ta w wersji z małosolnych. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował ją Piotr Kucharski. Jak zrobić ogórkową z małosolnych? Sprawdź przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN nie brakuje pomysłów na różne, pyszne sałatki. Piotr Kucharski podzielił się przepisem na prostą wiosenną sałatkę farmerską. Jak ją zrobić? Sprawdź nasz przepis.
Szukasz pomysłu na kurczaka? W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne połączenie tego rodzaju mięsa zaprezentował Piotr Kucharski. Sprawdź prosty przepis na kurczaka z szałwią, jabłkiem i rabarbarem.
Czerwiec to sezon nie tylko na truskawki i szparagi. Są jednak dostępne wyjątkowo krótko, więc warto jeść ich jak najwięcej, zwłaszcza teraz - gdy mają najwięcej wartości i smaku. Inne warzywa i owoce sezonowe również pojawiają się lub oferują najwięcej właśnie w czerwcu, ale są dostępne też w kolejnych miesiącach. Sprawdź, jakie owoce i warzywa sezonowe są aktualnie najpyszniejsze i przepisy na potrawy, które można z nich przygotować.
Kotleciki szu szu nie tylko uroczo się nazywają, ale również, odpowiednio przygotowane, pysznie smakują. To kotlety mięsne lub sojowe w chrupiącej, paprykowej panierce, które smakują niemal każdemu, również dzieciom, które bywają niejadkami. Sprawdź prosty przepis na kotleciki szu szu.
W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował dania z truskawkami. Czerwiec to miesiąc, w którym tych owoców jest wiele i są już niedrogie, a do tego soczyste i słodkie. Sprawdź, jak przygotować budyń, ciasto i biszkopt z truskawkami.
Przygotowanie zdrowych posiłków, które przypadną do gustu najmłodszym, może być dziecinnie proste i tanie. Na dobry początek warto do koszyka zakupowego dodać sprawdzone produkty o wysokiej jakości. Aby je zdobyć, wystarczy sięgnąć po artykuły marek własnych.
Bób zaliczany jest do rodziny roślin strączkowych i doceniany na całym świecie za swoje wartości odżywcze. W kuchni Dzień Dobry TVN Natalia Maszkowska przygotowała tartę z bobem, pieczarkami i serem pleśniowym. Sprawdź jej przepis.
Co można zrobić z bobu? Natalia Maszkowska w kuchni Dzień Dobry TVN przygotowała pyszną pastę. Tą z powodzeniem można zastosować do obiadu - do spaghetti, lub na śniadanie i kolację - np. do tostów. Sprawdź przepis na pastę z bobu i ciesz się zdrowym, pysznym posiłkiem.
Pyszna sałatka ze świeżym bobem to idealny sposób na kolację lub drugie śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN swój przepis na sałatkę z bobem przygotowała Natalia Maszkowska, która podbiła TikToka kulinarnymi propozycjami na szybkie i smaczne dania.
Sabina Francuz, projektantka i autorka bloga kulinarnego i książki "Siga Siga. Smak Grecji na twoim talerzu", przygotowała swoje dania w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź, jak przygotować wędzoną makrelę z cebulką i kiszoną cytryną.
Meliztzanosalata to grecka pasta z bakłażanów. W kuchni Dzień Dobry TVN Sabina Francuz zaprezentowała swój sposób na to greckie danie. Sprawdź jej przepis i ciesz się kuchnią grecką w swoim domu.
Hilopites to tradycyjny grecki makaron w formie cienkich pasków lub małych kwadratów. W kuchni Dzień Dobry TVN Sabina Francuz, projektantka i autorka bloga kulinarnego, przygotowała hilopites z boczniakami i orzechami. Sprawdź jej przepis.
Hortapita to ciasto, które przygotowuje się najczęściej z warzywami. W kuchni Dzień Dobry TVN Sabina Francuz zaprezentowała swój przepis na hortapitę z sałatką grecką. Sprawdź, jak ją zrobić i ciesz się smakiem kuchni greckiej.
Sassy water to napój uwielbiany przez celebrytów. Jego picie wpływa pozytywnie na utrzymanie i osiągnięcie szczupłej sylwetki. Czy faktycznie działa? W jaki sposób go przygotować? Sprawdź przepis, jak go zrobić.
Szaszłyki po tajsku to ciekawa odmiana od tradycyjnych polskich potraw na grilla. W kuchni Dzień Dobry TVN Maciej Rogulski, zwycięzca 10. edycji MasterChefa, przygotował swój przepis na szaszłyki po tajsku. Sprawdź, jak zrobić je w domu.
W Polsce kebaby je codziennie około 5 milionów Polaków. Jak przygotować tę potrawę samodzielnie, w domowej kuchni? Sprawdź przepis Macieja Regulskiego, zwycięzcy 10. edycji MasterChefa, na kebaba z kurczakiem, który przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.