Pyszna i lekka zupa z krewetkami z dodatkiem selera naciowego. To jedno z dań wiosennej, lekkiej kuchni Darii Ładochy, które pokazała w kuchni Dzień Dobry TVN. Sprawdź jej przepis i sam zrób to danie.
Lekka wiosenna kuchnia według Darii Ładochy. W Dzień Dobry TVN przygotowała pyszną komosę ryżową z oregano i awokado. Komosa ryżowa to inaczej quinoa lub ryż peruwiański. Roślina podobna jest do polskiej komosy białej. Sprawdź, jak przygotować jej przepis.
Tatar kojarzy się przede wszystkim z mieloną wołowiną. Jednak w kuchni Dzień Dobry TVN Daria Ładocha przygotowała niezwykły tatar z pomidorów z pistacjami. Sprawdź jej przepis i wypróbuj pyszne lekkie, wiosenne dania.
Czosnek to bez wątpienia jedna z naszych ulubionych przypraw – każdej potrawie nadaje niezwykłego charakteru, sprawia, że staje się ona nieco bardziej pikantna i wyrazista w smaku. Jednak do czego można go dodać, aby jeszcze bardziej kreatywnie wykorzystać ukochany smak czosnku?
Makaron z sosem serowym to potrawa znana i lubiana na całym świecie. Przygotowanie tego posiłku nie zajmuje więcej niż 15-20 minut, dlatego może być podany na przyjęciu czy spotkaniu rodzinnym.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. To dobry moment, by pomyśleć o świątecznym menu. Jakie dania zagoszczą na waszych stołach w tym roku? W ramach inspiracji przygotowaliśmy listę 10 najpopularniejszych wielkanocnych potraw.
Pyszny schab z masłem klarowanym, chrzanem i kaszą jęczmienną to pyszne danie, które w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował Andrzej Polan. Sprawdź jego autorski przepis i ciesz się smakiem.
Pyszna zapiekanka z młodych ziemniaków, pomidorków cherry i zielonych oliwek. Idealnie sprawdzi się na szybki obiad. Sprawdź, jak przygotował ją w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan.
Majonez to król Wielkanocy. Dla Polaków jest również ważny na co dzień. Świadczą o tym chociażby spory o to, który jest najlepszy. Wielu może to zaskoczyć, ale majonez z powodzeniem można wykorzystać do słodkiego ciasta. Świetnie komponuje się także z czekoladą. Chcesz się przekonać? Wypróbuj nasz przepis na czekoladowe ciasto z majonezem.
Jeśli ktoś myśli, że mazurki można przygotować tylko na słodko, to grubo się myli. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował mazurki na słono. Na stole pojawiły się: mazurek na słono z konfiturą z cebuli i białą kiełbasą, mazurek na słono z ziemniakami, suchą krakowską, chrzanem i żurawiną oraz mazurek z boczniakami, kremowym selerem i chrzanem. Sprawdź, jak je przygotować
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował swoje nowatorskie pomysły na świąteczną sałatkę. Królową jest oczywiście jarzynowa, ale co jeśli mamy ochotę na powiew świeżości i nowe smaki na stole? W takiej sytuacji warto wypróbować przepis na świąteczną sałatkę z kurczakiem naszego kucharza. Sprawdź, jak ją zrobić.
Wielkanoc nie może się obyć bez sałatek. W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić zieloną sałatkę z serem kozim? Sprawdź pyszny przepis.
Szukasz pomysłu jaką sałatkę na Wielkanoc przygotować? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić sałatkę strasburską? Sprawdź prosty przepis.
Jak co roku stajemy przed trudnym wyborem - jaka sałatka na Wielkanoc będzie odpowiednia? W kuchni Dzień Dobry TVN swoimi propozycjami podzielił się Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić wiosenną sałatkę z pieczarkami, ziemniakami i papryką?
Chleb na zakwasie brzmi znajomo. Ale chrupiący bochenek upieczony na bazie najsłynniejszego gazowanego napoju świata? To niezawodny przepis, który zachwyci gości przy świątecznym stole.
Na wielkanocnym stole obowiązkowo muszą pojawić się jajka. Choć najczęściej podajemy je z majonezem lub faszerowane, to możliwości jest znacznie więcej. Wykorzystując wydmuszki, można przygotować bardzo oryginalny deser o smaku mango. Jak go zrobić? Swoim przepisem podzielił się Piotr Kucharski.
Jak przygotować je w trzech różnych kolorach? O tym opowiedział w Dzień Dobry TVN kucharz Piotr Kucharski.
Bazie zwane również bazimi kotkami to puchate pąki wierzb. Zazwyczaj stanowią element dekoracyjny w okresie świąt wielkanocnych, będąc częścią stroików czy palm. Niewiele osób wie, że mają również właściwości spożywcze i można z nich zrobić np. wegańskie mleko baziowe. Sprawdź prosty przepis.
Żurek doskonały – o czym należy pamiętać, aby wielkanocna zupa była przepyszna?
Faszerowane jajka często goszczą na stole wielkanocnym. W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował je w niecodziennym wydaniu. Na czym polega owa niespodzianka?
Sól, czyli królowa wszystkich przypraw, w Polsce najczęściej jest biała. Na świecie istnieją jednak różne jej odmiany, różniące się kolorem, zapachem, a nawet smakiem. Kala Namak to sól inna niż wszystkie. Jest czarna, a w zapachu i smaku przypomina... jajko.
W cyklu "Razem z Ukrainą!" - światowe tournée barszczu ukraińskiego z wyjątkowymi gośćmi.
Czekolada to przysmak szanowany na całym świecie, przez najmłodszych i tych nieco starszych. Uwielbiana, doceniania za swoje walory smakowe i właściwości czekolada obchodzi także swoje święto. Dzień czekolady przypada aż kilka razy do roku.
Kobieta postanowiła zrezygnować z zaplanowanej kariery i wybrała zawód, który z pewnością osładza jej codzienność
Białą kiełbasę można podawać w różnej formie. W programie Dzień Dobry TVN o tajemnicach tego przysmaku opowiedział finalista Masterchefa Szymon Czerwiński. Skąd pochodzi biała kiełbasa i jak kiedyś powstała? Poznajcie jej historię.
Odpowiednio przygotowany zakwas żurkowy to podstawa smacznej zupy, która od lat króluje na wielkanocnym stole Polaków. Niestety wiele osób wciąż decyduje się na gotowy zakwas, dostępny w sklepach, choć przepis na niego jest niezwykle prosty. Sprawdź, jak przygotować samodzielnie zakwas i zrobić wielkanocny żurek "last minute".
Przygotuj naturalny zakwas dla swojego zdrowia. Magdalena i Mikołaj Bator wiedzą najlepiej, jakie wyjątkowe właściwości posiadają kiszonki. Swoimi doświadczeniami podzielili się w Dzień Dobry TVN. Jak przygotować zdrowy zakwas z buraków i na żur? Dowiedz się tego od najlepszych. To już ostatni moment na przygotowanie, jeśli chcemy zdążyć przed Wielkanocą.
Na Sycylii Wielkanoc obchodzona jest hucznie. O tym, jakie dania jada się z okazji tych świąt, opowiadał Stefano Terrazzino. Sprawdź, jak przygotować z jego przepisu tort ricotta.
Taganu d’Aragona to danie z Sycylii - "ciasto" przygotowane z makaronu i sera. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował je Stefano Terrazzino. Sprawdź, jak przygotować to danie na Wielkanoc.
W kuchni Dzień Dobry TVN Stefano Terrazzino przybliżył, jak wygląda Wielkanoc na Sycylii. W sobotę nie chodzi się z koszyczkiem, a w poniedziałki świętuje się wspólnie na świeżym powietrzu. Sprawdź, jak przygotować Mignolate Siciliane z przepisu Stefano Terrazzino.