Owsianka to idealny sposób na rozpoczęcie dnia lub na drugie śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Sitarz przygotował pyszną owsiankę z grillowanym ananasem i kremem z białej czekolady. To danie jest idealne dla łasuchów i fanów słodkich smaków.
Czarna soczewica rzadko jest używana w kuchni. Niesłusznie! W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Sitarz przygotował pyszną sałatkę z czarną soczewicą, łososiem i czosnkiem niedźwiedzim. Sprawdź, jak przygotować to pyszne danie i wprowadzić wiosenny powiew świeżości do swojej kuchni.
Pyszne gołąbki bez grama mięsa? To świetny pomysł na gołąbki nadziewane tofu. Sprawdź, jak przygotował je kucharz Paweł Sitarz w kuchni Dzień Dobry TVN. Wypróbuj pyszne połączenie nie tylko dla wegan i wegetarian.
Sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić pieczone ziemniaki z ogniska z tahini? Sprawdź przepis.
Pogoda coraz piękniejsza, a to oznacza nic innego, tylko biesiadowanie w plenerze. Podpowiemy, jakie dania idealnie pasują do spotkań na świeżym powietrzu. Jak zrobić sałatkę z ogórków małosolnych w azjatyckim sosie? Sprawdź przepis.
Sezon grillowy rozpoczęty, a więc w kuchni Dzień Dobry TVN pojawia się sporo pysznych, plenerowych inspiracji. Jak zrobić grillowane szparagi z wegańską chałką? Sprawdź przepis Jagny Niedzielskiej.
Majówka za nami, ale sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić wiosenną sałatkę z malinowym dressingiem?
Kolacja urodzinowa, która przeniesie gości do krainy kulinarnej przyjemności to duże wyzwanie. Mamy dla was kilka pomysłów na wyśmienite potrawy, w których smaki przenikają się wzajemnie, a każde kolejne danie podkreśla smak poprzedniego i zachęca do dalszej degustacji. Wiemy, że tego dnia równie ważne jest twoje samopoczucie, dlatego przepisy na kolację urodzinową są proste i szybkie w przygotowaniu.
W kuchni na wiosnę warto sięgać po nowalijki. Można z nich przygotować wiele pysznych dań, również w wersji włoskiej. Jak zrobić crostatę z zapiekaną ricottą? Sprawdź przepis Mariety Mareckiej.
Wiosna to czas na nowalijki. W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne, włoskie dania z ich wykorzystaniem przygotowała Marieta Marecka. Jak zrobić szybki makaron z nowalijkami? Sprawdź prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała zielone przysmaki w sam raz na wiosnę. Sprawdzamy na własnej skórze, jaką moc daje szpinak, ulubiona przekąska Popeye'a. Sprawdź, jak przygotować lody szpinakowo-bananowe z przepisu chefa kuchni.
W kuchni Dzień Dobry TVN sprawdzamy, czy szpinak faktycznie daje nadludzką siłę. W tym celu włoska chef kuchni Cristina Catese przygotowuje dania z wykorzystaniem tej rośliny. Sprawdź, jak przygotować pyszne gnocchetti szpinakowe z jej przepisu.
Poke to hawajski termin na rzeczy pokrojone w kostkę. Wymawia się go "poh-kay". Jest to danie z ryżu, do którego dodaje się najczęściej surową rybę i roślinne dodatki. Potrawa nazywana jest również hawajskim poke, sushi poke lub poke bowl. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese zaprezentowała, jak przygotować Poke ze szpinakiem, groszkiem, łososiem i awokado. Sprawdź jej przepis.
Marynata jest jednym z najważniejszych czynników decydujących o strukturze i smaku karkówki z grilla. Można ją przygotować na wiele sposobów, z różnych składników, w zależności od tego, na jaki rodzaj grillowanej karkówki mamy akurat ochotę. Sprawdź nasze przepisy na marynaty.
Przedstawiamy świetny pomysł na drugie śniadanie zamiast nudnej kanapki. Naleśniki z serem feta i dipem pomidorowym to pyszny posiłek, który można wziąć do pracy lub do szkoły. Sprawdź, jak przygotował je Grzegorz Zawierucha w Dzień Dobry TVN z autorskiego przepisu.
Pomysłowe drugie śniadanie z fantazją? Koniecznie wypróbuj przepis Grzegorza Zawieruchy. W kuchni Dzień Dobry TVN zaprezentował, jak przygotować placuszki z komosy ryżowej z dipem jogurtowym. Warto wypróbować je w domu.
Koniec z nudnymi kanapkami. W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił ciekawe pomysły na lunch do szkoły i pracy. Sprawdź, jak przygotować słoik rozmaitości, w sam raz na drugie śniadanie.
Nie masz pomysłu na przekąskę do pracy lub do szkoły? W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował idealne dania, które można zabrać ze sobą na drugie śniadanie. Sprawdź, jak przygotować kurczaka zawiniętego w liść sałaty.
Anna Drozd tworzy desery, które zachwycają nie tylko smakiem, ale także nad wyraz oryginalnym wyglądem.
W kuchni Dzień Dobry TVN dietetyk kliniczny Hanna Stolińska przedstawiła swój przepis na danie, które odżywi nasz mózg. Sprawdź, jak przygotować placki z siemienia lnianego z pastą jajeczną z awokado.
Smoothie ciasto marchewkowe to autorski przepis Hanny Stolińskiej. Dietetyczka kliniczna pokazała w Dzień Dobry TVN dania służące poprawie pracy mózgu.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły dania, dzięki którym nasz mózg będzie dobrze funkcjonował. Dietetyk kliniczny Hanna Stolińska przygotowała pyszne przepisy, w tym na czekoladowy koktajl mocy.
W kuchni Dzień Dobry TVN, dietetyk kliniczny Hanna Stolińska, zaprezentowała dania, które odżywią nasz mózg. Sprawdź jej przepis na pysznego łososia.
W kuchni Dzień Dobry TVN Bartłomiej Bogucki pokazał, jak poprawnie zrobić ramen. Kucharz jest specjalistą od tej potrawy kuchni japońskiej i z wręcz chirurgiczną precyzją zaprezentował, jak powinno się ją przygotowywać.
Wiosna, a wraz z nią dni spędzone na świeżym powietrzu, zbliża się wielkimi krokami. To oznacza także rozpoczęcie sezonu grillowego. Z tej okazji postanowiliśmy porozmawiać z Luciano Luchettim, prowadzącym program "Barbecue na wypasie" i prawdziwym pasjonatem grillowania i poprosić, by zdradził nam kilka tajników perfekcyjnego barbecue i opowiedział o pracy na planie.
Własnoręcznie wyrabiane wędliny to prawdziwy rarytas. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę Mikołaj Rey, który w Dzień Dobry TVN odwiedził teren województwa kujawsko-pomorskiego.
Sezon na grillowanie trwa w Polsce od maja do września. Szukasz pomysłu na coś pysznego? Sprawdź przepis na szparagowe grzanki z jajkiem autorstwa Andrzeja Polana.
Szukasz pomysłu no coś pysznego prosto z grilla? W naszej kuchni swoimi propozycjami podzielił się Andrzej Polan. Sprawdź przepis na grillowane pieczarki z kiełbaską.
Polacy kochają grillować dosłownie wszystko. Zarówno różne mięsa, jak i warzywa, czy nawet owoce. Sprawdź przepis na grillowaną polędwicę wieprzową według pomysłu Andrzeja Polana.