Filety z kurczaka na parze - przepis krok po kroku
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- łyżka słodkiej papryki
- łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 3 ząbki czosnku
- 3 gałązki świeżego tymianku
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania filetów z kurczaka na parze
- Przyprawy wymieszaj ze sobą, dodaj posiekany czosnek i tymianek.
- Dodaj odrobinę oliwy aby powstała pasta i natrzyj nią mięso.
- Filety ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj przez około 20-25 minut.
Zobacz także:
- Szałwiowy kurczak z rabarbarem i jabłkiem - przepis Piotra Kucharskiego
- Indyk i kurczak według przepisów Andrzeja Polana
- Kurczak w sezamie - jak przygotować fit obiad? Poznaj przepis na nuggetsy z kurczaka z sezamem bez oleju i kurczaka w sezamie po chińsku
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Piotr Kucharski
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: