Filety z kurczaka na parze - przepis krok po kroku
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
 - łyżka słodkiej papryki
 - łyżeczka soli
 - 0,5 łyżeczki pieprzu
 - 3 ząbki czosnku
 - 3 gałązki świeżego tymianku
 - oliwa z oliwek
 
Sposób przygotowania filetów z kurczaka na parze
- Przyprawy wymieszaj ze sobą, dodaj posiekany czosnek i tymianek.
 - Dodaj odrobinę oliwy aby powstała pasta i natrzyj nią mięso.
 - Filety ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj przez około 20-25 minut.
 
Zobacz także:
- Szałwiowy kurczak z rabarbarem i jabłkiem - przepis Piotra Kucharskiego
 - Indyk i kurczak według przepisów Andrzeja Polana
 - Kurczak w sezamie - jak przygotować fit obiad? Poznaj przepis na nuggetsy z kurczaka z sezamem bez oleju i kurczaka w sezamie po chińsku
 
Autor: Teofila Siewko
Źródło: Piotr Kucharski
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN
podziel się: