Bartek Boratyn w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował różnego rodzaju pyszności z okazji Dnia Pieczenia. Wybierz swoje ulubione owoce i przygotuj banalnie proste, ale pyszne ciasto ucierane z owocami pod kruszonką. Sprawdź przepis na ten deser.
Bartek Boratyn z okazji Dnia Pieczenia przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pyszne dania. Sprawdź, jak przygotować jego pyszne i miękkie bułeczki drożdżowe z konfiturą różaną i śliwkową. To idealna okazja do zdobycia nowych umiejętności w kuchni. Wypróbuj jego przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN obchodzimy Dzień Pieczenia. Z tej okazji cukiernik Bartek Boratyn przygotował przepisy na przepyszne wypieki. Sprawdź, jak przygotować idealne drożdżówki z rabarbarem i ciesz się smakiem sezonowego owocu.
Smardze to wiosenne grzyby przypominające plaster miodu. Jedne z najsmaczniejszych, ale też najdroższych grzybów na świecie. Gdzie można je dostać? Czy można je zbierać w lesie? Sprawdź, jakie dania można z nich przygotować.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski zaprezentował swoje sposoby na karkówkę. Sprawdź, jak zrobić pyszną mega kanapkę z szarpaną wieprzowiną, która sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy i kolację. Przedstawiamy autorski przepis kucharza.
Co można przygotować z pieczonej karkowiny? W Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przyrządził pyszne i proste burrito z szarpaną wołowiną. Idealnie nada się na obiad i drugie śniadanie. Sprawdź przepis i zobacz, jak zrobić to danie.
Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował pyszne dania z karkówką. Sprawdź, jak przyrządzić to danie z wiosennymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad. Podajemy autorski przepis kucharza.
W kuchni Dzień Dobry TVN Piotr Kucharski przygotował pyszną, wolno pieczoną karkówkę. Można ją wykorzystać do tradycyjnego obiadu lub do kolejnych dań, np. kanapki lub burrito. Sprawdź, jak ją przyrządzić i cieszyć się pysznym, aromatycznym mięsem.
Sałatka z serka wiejskiego i rzodkiewek to prosta propozycja na pyszny, wiosenny posiłek. W zależności od tego, co do niej dodamy, można zmieniać jej smak i kolory.
Fiołki to nie tylko piękne kwiaty, którymi można udekorować właściwie każdą przestrzeń. Można je również zjadać, np. w formie oryginalnych cukierków, w które się zamieniają dzięki karmelizacji. Jak zrobić cukierki z fiołków? Sprawdź nasz przepis.
Kuchnia zero waste. W programie Dzień Dobry TVN skupiliśmy się na żywności i wszelkich sposobach, aby marnować jej jak najmniej. Jak zrobić warzywną kiszonkę? Sprawdź przepis Sylwii Majcher.
Kuchnia zero waste. W programie Dzień Dobry TVN zajęliśmy się tematem marnowania żywności i tym, jak wykorzystywać resztki. Jak zrobić tartę z truskawkami na spodzie z czerstwych bułek? Sprawdź przepis Sylwii Majcher.
Kuchnia zero waste. W programie Dzień Dobry TVN pochyliliśmy się nad problemem nadprodukcji żywności i możliwościami wykorzystania resztek. Jak zrobić kopytka ze zmarniałych marchewek z pesto z natki marchewki? Sprawdź przepis Sylwii Majcher.
Kuchnia zero waste. W programie Dzień Dobry TVN zwróciliśmy uwagę na problem marnowania żywności i sposoby wykorzystania resztek. Jak zrobić zupę z miękkich rzodkiewek i ich liści? Sprawdź przepis Sylwii Majcher.
W kuchni Dzień Dobry kucharz Grzegorz Zawierucha przygotował wytrawny flan. Jest to popularny hiszpański deser. Sprawdź, jak przygotować flan szparagowy z pastą z czosnku niedźwiedziego. Idealnie sprawdzi się jako przekąska.
Sezon na szparagi właśnie trwa. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przedstawił swoje przepisy na pyszne dania. Sprawdź, jak przygotować prostą i smaczną zapiekankę ze szparagami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha przygotował cielęcinę ze szparagami w towarzystwie fenkuła i czosnku niedźwiedziego. To pyszne danie, które przyniesie powiew wiosny do Twojej kuchni. Sprawdź, jak je przygotować.
Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha prezentuje, co można z nich przygotować. Sprawdź jego autorski przepis na pyszny makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego i szparagami.
W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Sitarz przygotował szakszukę z serem feta i świeżym szpinakiem. To proste danie jest idealne na śniadanie. Do jego przygotowania tradycyjnie używa się jajek i pomidorów. Poznaj prosty przepis na szakszukę.
Owsianka to idealny sposób na rozpoczęcie dnia lub na drugie śniadanie. W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Sitarz przygotował pyszną owsiankę z grillowanym ananasem i kremem z białej czekolady. To danie jest idealne dla łasuchów i fanów słodkich smaków.
Czarna soczewica rzadko jest używana w kuchni. Niesłusznie! W kuchni Dzień Dobry TVN Paweł Sitarz przygotował pyszną sałatkę z czarną soczewicą, łososiem i czosnkiem niedźwiedzim. Sprawdź, jak przygotować to pyszne danie i wprowadzić wiosenny powiew świeżości do swojej kuchni.
Pyszne gołąbki bez grama mięsa? To świetny pomysł na gołąbki nadziewane tofu. Sprawdź, jak przygotował je kucharz Paweł Sitarz w kuchni Dzień Dobry TVN. Wypróbuj pyszne połączenie nie tylko dla wegan i wegetarian.
Sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić pieczone ziemniaki z ogniska z tahini? Sprawdź przepis.
Pogoda coraz piękniejsza, a to oznacza nic innego, tylko biesiadowanie w plenerze. Podpowiemy, jakie dania idealnie pasują do spotkań na świeżym powietrzu. Jak zrobić sałatkę z ogórków małosolnych w azjatyckim sosie? Sprawdź przepis.
Sezon grillowy rozpoczęty, a więc w kuchni Dzień Dobry TVN pojawia się sporo pysznych, plenerowych inspiracji. Jak zrobić grillowane szparagi z wegańską chałką? Sprawdź przepis Jagny Niedzielskiej.
Majówka za nami, ale sezon grillowy w pełni. W kuchni Dzień Dobry TVN przepisami na plenerowe przekąski podzieliła się Jagna Niedzielska. Jak zrobić wiosenną sałatkę z malinowym dressingiem?
Kolacja urodzinowa, która przeniesie gości do krainy kulinarnej przyjemności to duże wyzwanie. Mamy dla was kilka pomysłów na wyśmienite potrawy, w których smaki przenikają się wzajemnie, a każde kolejne danie podkreśla smak poprzedniego i zachęca do dalszej degustacji. Wiemy, że tego dnia równie ważne jest twoje samopoczucie, dlatego przepisy na kolację urodzinową są proste i szybkie w przygotowaniu.
W kuchni na wiosnę warto sięgać po nowalijki. Można z nich przygotować wiele pysznych dań, również w wersji włoskiej. Jak zrobić crostatę z zapiekaną ricottą? Sprawdź przepis Mariety Mareckiej.
Wiosna to czas na nowalijki. W kuchni Dzień Dobry TVN pyszne, włoskie dania z ich wykorzystaniem przygotowała Marieta Marecka. Jak zrobić szybki makaron z nowalijkami? Sprawdź prosty przepis.