Słodki obiad dla niejadków? Wypróbuj pieczone naleśniki z jabłkami Andrzeja Polana

Andrzej Polan
Andrzej Polan w kuchni Dzień Dobry TVN
Źródło: Karolina Kalatzi
W kuchni Dzień Dobry TVN nastała jesień, a wraz z nią pora na sezonowe owoce i warzywa. Andrzej Polan pokazał, jak przygotować fenomenalne pieczone naleśniki z jabłkami. Sprawdzą się na słodki obiad nawet dla największych niejadków.

Naleśniki z jabłkami - przepis krok po kroku

Składniki:

  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. wody
  • sól
  • odrobina cukru i cynamonu
  • 1 kg jabłka antonówki
  • 2 szt cukru wanilinowego
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 100 g serka kremowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 jajka

Sposób przygotowania naleśników z jabłkami

  1. Wszystkie składniki mieszamy i wysmażamy naleśniki.
  2. Jabłka ścieramy na tarce i przesmażamy z cukrem wanilinowym.
  3. Jabłka umieszczamy na naleśnikach, zwijamy rulony. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  4. Wszystko mieszamy i zalewamy naleśniki, wstawiamy do zapieczenia. 

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości