Andrzej Polan

    W kuchni Dzień Dobry TVN na pożegnanie lata Andrzej Polan przygotował pyszne przepisy z sezonowymi warzywami. Sprawdź jego przepis na a dio pomidory, czyli zupę pomidorową z pysznymi zapiekankami z kurkami i serem.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swoje pomysły na jesienny obiad. Sprawdź jego przepis na kurczaka w kolorowych warzywach, który zachwyci każdego. To dobry pomysł na wystawny obiad dla przyjaciół i rodziny.

    W kuchni Dzień Dobry TVN nastała jesień, a wraz z nią pora na sezonowe owoce i warzywa. Andrzej Polan pokazał, jak przygotować fenomenalne pieczone naleśniki z jabłkami. Sprawdzą się na słodki obiad nawet dla największych niejadków.

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swoje pomysły na jesienne obiady. A czym umilił obiad? Oczywiści pysznym owocowym ciastem. Sprawdź jego przepis na O mirabel, czyli ciasto mirabelkowe z czekoladową polewą.

    Na olej w potrawach większość z nas patrzy trochę po macoszemu. To poważny błąd, szczególnie jeśli myślimy o olejach roślinnych, w tym naszym rodzimym oleju rzepakowym. Jakie są korzyści z wprowadzenia go do codziennej diety?

    Szukasz pomysłu na lekkie, pełne warzyw potrawy? Skorzystaj z nowych przepisów Andrzeja Polana z serem Apetina. Sprawdź, jak przygotować kurki, cukinię, guacamole i kurczaka. Tymi daniami zachwycisz rodzinę i gości.

    Dorota Wellman i Marcin Prokop niespodziewanie zastąpili Andrzeja Polana w kuchni Dzień Dobry TVN. "Andrzej, wracaj!" - krzyczał prowadzący. Co się wydarzyło?

    Sezon na grillowanie trwa w Polsce od maja do września. Szukasz pomysłu na coś pysznego? Sprawdź przepis na szparagowe grzanki z jajkiem autorstwa Andrzeja Polana.

    Szukasz pomysłu no coś pysznego prosto z grilla? W naszej kuchni swoimi propozycjami podzielił się Andrzej Polan. Sprawdź przepis na grillowane pieczarki z kiełbaską.

    Polacy kochają grillować dosłownie wszystko. Zarówno różne mięsa, jak i warzywa, czy nawet owoce. Sprawdź przepis na grillowaną polędwicę wieprzową według pomysłu Andrzeja Polana.

    28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta, jednego z symboli kuchni francuskiej. W Dzień Dobry TVN Andrzej Polan zaprezentował swój sposób na ten ser - zapiekanego camemberta pod obrusem. Sprawdź, jak przygotować to wyjątkowe danie. 

    W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszne dania na Dzień Camemberta, który obchodzimy 28 kwietnia. Sprawdź autorski przepis kucharza na tartę z kurczakiem, serem camembert i konfiturą owocową. 

    28 kwietnia obchodzony jest Dzień Camemberta - jednego z symboli francuskiej kuchni. Z tej okazji w Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował pyszny camembert w karmelu. Sprawdź, jak przygotować to danie z jego autorskiego przepisu. 

    Jeśli ktoś myśli, że mazurki można przygotować tylko na słodko, to grubo się myli. Udowodnił to Andrzej Polan, który w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował mazurki na słono. Na stole pojawiły się: mazurek na słono z konfiturą z cebuli i białą kiełbasą, mazurek na słono z ziemniakami, suchą krakowską, chrzanem i żurawiną oraz mazurek z boczniakami, kremowym selerem i chrzanem. Sprawdź, jak je przygotować

    W kuchni Dzień Dobry TVN, Andrzej Polan przygotował oryginalne przepisy z perliczką w roli głównej. Sprawdź, jak przyrządzić rosół świąteczny z młodą kapustą, pyzami i pieczonymi paprykami, całą pieczoną perliczkę w maśle i rabarbarze oraz filety z perliczki z pęczakiem i botwinką. Święta jeszcze nigdy nie były tak wyjątkowe w smaku!

    Mistrz sztuki kulinarnej i kreator smaków Kurt Scheller skończył 70 lat. Jego przyjaciele przygotowali z tej okazji wyjątkową ucztę dla duszy i ciała. Zaprosili 250 znamienitych szefów kuchni zarówno z polski, jak i ze świata, którzy razem z nim zjedli wyśmienite dania.

    Szukasz pomysłów na pyszne, wiosenne posiłki dla całej rodziny? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali je Andrzej Polan i Monika Mrozowska. Tym razem postawili na olej rzepakowy idealny do smażenia, gotowania i pieczenia. Użyli go do przygotowania nadziewanych pieczarek, fileta z kurczaka z warzywnym kremem, ciasta ucieranego z serem i owocami.

    Z okazji dnia pistacji w kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan przygotował trzy pyszne potrawy z dodatkiem tych orzechów. Jedną z nich jest polędwiczka pistacjowa. Jak ją zrobić? Sprawdź przepis.

    26 lutego obchodzony jest światowy dzień pistacji. Nic dziwnego, że te orzeszki doczekały się swojego małego święta – są pyszne i cieszą oczy pięknym kolorem. W kuchni Dzień Dobry TVN kilka pyszności z pistacjami przygotował Andrzej Polan. Jedną z nich jest sernik pistacjowy. Jak go zrobić? Sprawdź przepis.

    Andrzej Polan wraca do tradycji polskiej kuchni, którą kiedyś rządziły pory roku. W kuchni Dzień Dobry TVN zabrał widzów w niepowtarzalną kulinarną podróż przez wszystkie

    Ewa Rzepa jest samotną mamą zastępczą dla 12 dzieci, które mają za sobą bardzo trudne doświadczenia. Z okazji jej urodzin Gosia Ohme zorganizowała przyjęcie u Andrzeja Polana. - Przygotował cały obiad: dla niej, dla dzieci, które są po traumach, dla nas - mówiła dziennikarka w rozmowie z dziendobry.tvn.pl.

    Podawane przed głównym daniem zupy, bywają niedoceniane. Tymczasem, szczególnie w trakcie zimy, sprawdzają się jako pełnoprawne, rozgrzewające potrawy. Andrzej Polan zdradził swoje popisowe przepisy, które do zup przekonają nawet największego sceptyka.

    "Nikt tego wieczoru nie może czuć się samotnie".

    Wigilia tuż - tuż, a królem świątecznego stołu jest nikt inny jak karp. W naszej kuchni po mistrzowsku przyrządza go Andrzej Polan. Sprawdź jego przepisy na karpia smażonego z marynowaną czerwoną kapustą i pyzami grzybowymi, a także postną, wigilijną zupę grzybową z sokiem z kiszonych ogórków oraz przedwojenny tort orzechowy.

    To już ostatni moment na wykorzystanie grzybów. Andrzej Polan ma na nie sposób. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotował dorsza w gąskach, kanie w zupie, kurki brązowe smażone z jaśkiem w śmietanie, a także rydze i szmaciak z faszerowanymi ziemniakami.

    Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN królowały winogrona.

    Lato to sezon na warzywa. O tym, że można je przyrządzać na wiele sposób, przekonuje w naszej kuchni Andrzej Polan. Zobacz, jak przygotowuje kotlety z bobu i zielonego groszku, podpłomyk à la calzone oraz spaghetti warzywne.

    Zastanawiasz się, co przygotować na obiad lub przekąskę. Poznaj przepisy Andrzeja Polana na paprykę faszerowaną kaszą, kotleciki drobiowe w pomidorach i michę warzyw z kremowym sosem.

    Piątek trzynastego wcale nie musi być zły. My postanowimy go Państwu odczarować. A w zasadzie zrobi to Andrzej Polan w swojej słonecznej kuchni, który przygotował dla nas: ciasto drożdżowe z kukurydzą, kurczakiem i serem, schab i sernik z morelami.