Jakie były największe wpadki kucharzy w Dzień Dobry TVN? "Zalało całą kuchnię"

kucharze Dzień Dobry TVN
Jakie były największe wpadki kucharzy w Dzień Dobry TVN? "Zalało całą kuchnię"
Źródło: Michał Woźniak/East News
Gotowanie w programie na żywo to nie lada wyzwanie. Dobrze wiedzą o tym nasi kucharze, którzy pomimo dużego doświadczenia w pracy w telewizji, wciąż zaliczają wpadki. Co im się przydarzyło? Czy prawda o pomyłce ujrzała kiedyś światło dzienne? O tym opowiedzieli Andrzej Polan, Piotr Kucharski, Sebastian Olma i Grzegorz Zawierucha.

Dalsza część tekstu pod wideo

DD_20250907_Kuchnia
Wirtuozi kuchni DDTVN gotują dla Was
Źródło: Dzień Dobry TVN

Wpadki kucharzy w Dzień Dobry TVN

Nawet najlepszym kucharzom, takim jak nasi, zdarzają się pomyłki. Wystarczy chwila nieuwagi, żeby doszło do mniejszej lub większej wpadki. Piotr Kucharski opowiedział o zabawnej sytuacji z nieudanym chlebem.

- Któregoś dnia była mała wpadka, bo dodałem ciepłe ziemniaki do ciasta. Chleb pięknie wyrósł w foremce, ale w środku... placek. Wyrzuciłem go z foremki, Marcin Prokop to zauważył. Znów włożyłem chleb do foremki, ładnie wyglądał, ale Marcin mnie zdemaskował - wspominał Kucharski.

Andrzejowi Polanowi zdarzyło się posłodzić zupę. - Byłem przekonany, że do chłodnika litewskiego dodaję sól, a to był cukier wanilinowy - ujawnił.

Gdyby tego było mało, Andrzej kiedyś posolił ciasto.

- Zawsze się staram, żeby moje dania były bardzo ładne, takie kolorowe z kwiatkami, karmelizowanymi owocami. Zrobiłem sernik, gdzie cukier zastąpiłem solą. Kiedy program się skończył, Marcin Prokop mówi: "Andrzej, daj mi kawałek tego sernika, bo on obłędnie wygląda". Ukroiłem, a potem zobaczyłem minę Marcina i uciekłem - przyznał z uśmiechem Polan.

Wpadki w kuchni Dzień Dobry TVN

Okazuje się, że pomyłki związane z solą i cukrem zdarzają się wszystkim naszym kucharzom.

- Chciałem posłodzić ciasto, a je posoliłem. Co prawda dodałem mało, bo to nie było takie słodkie ciasto, ale każdy, kto próbował, mówił, że dziwne ciasto, wytrawne. A ja na to, że sól podbija smak! - skomentował z uśmiechem Olma.

Andrzej Polan wygadał się, że Piotr Kucharski kiedyś użył skrobi ziemniaczanej zamiast cukru pudru. Z kolei Grzegorz Zawierucha musiał wyjść obronną ręką z bardzo stresującej sytuacji.

- Moją największą wpadką było to, jak kiedyś zostawiłem na włączonej indukcji garnki. Wyszedłem stamtąd i zalało całą kuchnię, wszystko. Musieliśmy kombinować do końca, że kuchenka działa, a nie działała - wspominał Grzesiek.

Zobacz także:

podziel się:

Pozostałe wiadomości