Sezon na kalafior trwa w najlepsze. To pyszne i zdrowe warzywo można przyrządzić na wiele różnych sposobów, co w kuchni Dzień Dobry TVN udowodnij Grzegorz Zawieruchy. Jak zrobić kalafior w cieście francuskim, placuszki kalafiorowe z sosem curry, taboule i sałatka z kalafiorem, jajkiem i papryką? Sprawdź przepisy.
Jak pogodzić ochotę na ciasta, desery z wysokimi temperaturami w upalne lato? Na te pytania w kuchni Dzień Dobry TVN kulinarnie odpowiedział Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić pyszne banana split z lodami beza pavlova, ciasto lodowe z biszkoptem i lodami cherry brownie, tiramisu z borówkami i lodami beza pavlova? Sprawdź przepisy.
Na zimno, na ciepło, wytrawne i ze słodkim dodatkiem, dostępne w różnych opcja wszędzie na świecie. Kanapka niejedno ma imię - o tym w kuchni Dzień Dobry TVN przekonał Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić amerykańską kanapkę BLT z sosem aioli, włoskie tramezzini, francuskie croque monsieur i portugalską kanapka Francesinhas? Sprawdź przepisy.
Parówki w sosie pomidorowym, meksykańskie hot dogi w brioche i kapusta z parówkami. Przepisów na dania z parówkami naprawdę nie brakuje - mamy dziś dla Was wyjątkowe propozycje, które z pewnością zachwycą nawet największych niejadków
Sezon na szparagi trwa tylko dwa miesiące, dlatego nie warto go przegapić. W kuchni Dzień Dobry TVN mamy wiele szparagowych przepisów, a Grzegorz Zawierucha właśnie wzbogacił ją o kolejne. jak zrobić sałatkę ze szparagów i buraków, szparagową zupę krem, frytki i chrupiącą grzankę z pysznymi dodatkami?
Prodiż to kultowe urządzenie i fenomen czasów PRL. Można było upiec w nim niemal wszystko, a ci, którzy to robili do dzisiaj wspominają smak tych potraw. Kucharz Grzegorz Zawierucha wraz ze swoją mamą w Dzień Dobry TVN wskazali, co można było wyczarować w tym urządzeniu.
Tym razem w kuchni Dzień Dobry TVN głównym bohaterem był ser żółty. Jak zrobić zapiekane ziemniaki z szynką parmeńską w sosie serowo-czosnkowym, paszteciki serowo-cebulowe z wieprzowiną, ryż z wołowiną w sosie pomidorowo-serowym, serowe fondue w dyni? Sprawdź przepisy Grzegorza Zawieruchy.
Mieszanka przypraw warzywnych ma wszechstronne zastosowanie, pogłębia smak zarówno tradycyjnych, jak i eksperymentalnych, nowatorskich potraw. W kuchni Dzień Dobry TVN dania z jej dodatkiem przygotował Grzegorz Zawierucha. Jak zrobić kurczaka pieczonego, tradycyjny rosół z lanymi kluseczkami i polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym?