Pochodzące z Japonii puszyste naleśniki są niezwykłą, oryginalną wersją tej słodkości. Nie tylko świetnie wyglądają - jeszcze lepiej smakują. Jak zrobić fluffy pancakes? Sprawdź przepis krok po kroku w kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN Sebastian Olma przygotował pyszne naleśniki. Sprawdź jego przepis na to danie z jajkami poche, szpinakiem i sosem holenderskim.
Sprawdź przepisy na pikantny krem dyniowy, dyniowe naleśniki na sposób amerykański z serkiem mascarpone, z sosem klonowym i owocami jesiennymi i gulasz drobiowy z boczniakami, dynią i jarmużem w sosie śmietanowym Sbeastiana Olmy z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN nastała jesień, a wraz z nią pora na sezonowe owoce i warzywa. Andrzej Polan pokazał, jak przygotować fenomenalne pieczone naleśniki z jabłkami. Sprawdzą się na słodki obiad nawet dla największych niejadków.
Szukasz pomysłu na śniadania dla dziecka, które nie wymagają dużo czasu i złożonych składników? Dobrym rozwiązaniem są te z dodatkiem nabiału z polskiego mleka. W kuchni Dzień Dobry TVN sięgnął po nie Sebastian Olma. Sprawdź jego przepisy na naleśniki z kremowym serkiem na bazie twarogu, pełnoziarniste kanapki oraz omlet z serkiem wiejskim, szpinakiem i pomidorkami.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościło już lato. A z nim sezonowe owoce, takie jak maliny. Marieta Marecka wraz ze swoim synem Jasiem przygotowała pyszne różowe rolki naleśnikowe z serkiem i musem rabarbarowo-malinowym. Sprawdź, jak je zrobić.
Przedstawiamy świetny pomysł na drugie śniadanie zamiast nudnej kanapki. Naleśniki z serem feta i dipem pomidorowym to pyszny posiłek, który można wziąć do pracy lub do szkoły. Sprawdź, jak przygotował je Grzegorz Zawierucha w Dzień Dobry TVN z autorskiego przepisu.
Choć kuchnia holenderska na tle innych państw wciąż uchodzi za niszową, Holendrzy zdecydowanie mogą się poszczycić się wybornymi daniami, których trzeba skosztować podczas podczas wizyty w tym pięknym kraju. W Holandii zjesz puchate naleśniki podobne do amerykańskich pancakes, wyśmienite, złociste frytki, wyborne klopsiki i tradycyjne korzenne ciasto holenderskie. Podpowiadamy, które holenderskie potrawy są warte spróbowania.
W kuchni Dzień Dobry TVN David Gaboriaud przygotował gryczane naleśniki "galettes". Podawane z szynką wiejską, serem Gruyere i miodem smakują wyśmienicie. Sprawdź, jak przygotować ten przepis.
Syrnyky to placuszki z twarogu i kaszy manny obtaczane w mące pszennej i smażone na maśle. Pyszne danie pochodzi z kuchni ukraińskiej. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda. Zobacz, jak je przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
Baghrir to naleśniki z kuchni marokańskiej podawane z wodą z kwiatów pomarańczy i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Sprawdź przepis Davida Gaboriauda na to nie zwykłe danie, które przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN.
24 marca obchodzony jest Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych, ustanowiony decyzją Parlamentu Europejskiego w 2012 r. Z tej okazji w kuchni DDTVN lodowe desery przygotował cukiernik Bartek Boratyn. Jak zrobić lody waniliowe, naleśniki, sos czekoladowy i słony karmel? Sprawdź przepisy.
Serek waniliowy nieodłącznie kojarzy się z błogim dzieciństwem. W naszej kuchni Sebastian Olma przyrządza z niego puszyste różowe naleśniki, ptysie, domowej roboty pączki oraz kokosanki z jabłkami. Sprawdź niezwykłe przepisy na pyszne desery.
Szukasz pomysłów na pyszne, wiosenne posiłki dla całej rodziny? W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowali je Andrzej Polan i Monika Mrozowska. Tym razem postawili na olej rzepakowy idealny do smażenia, gotowania i pieczenia. Użyli go do przygotowania nadziewanych pieczarek, fileta z kurczaka z warzywnym kremem, ciasta ucieranego z serem i owocami.
TikTok wielu osobom kojarzy się wyłącznie ze śmiesznymi filmikami i modą na krótkie układy taneczne. Nic bardziej mylnego. Niedawno tysiące osób na całym świecie zachwycił przepis na budyniowe placuszki w wersji mini. Banalnie proste danie wykonamy zaledwie w kilkanaście minut, a wasze dzieci je pokochają. Wyjaśniamy, na czym polega fenomen.
Naleśniki ze szpinakiem to danie, które można przygotować na kilka sposobów. Jest bardzo atrakcyjne, ponieważ szpinak jest zdrowy i pyszny. Można go jeść na surowo, zblanszowany, zapiekany czy smażony. W każdym wydaniu smakuje odrobinę inaczej. Świetnie komponuje się z serem fetą. Dodając do tego sycącego kurczaka, zadowolimy każde podniebienie.
Dutch Baby to niezwykle prosta i smaczna przekąska. Do wykonania samej podstawy potrzebnych jest tylko pięć składników, a dodatki to kwestia indywidualnych upodobań i fantazji kulinarnych. Sprawdź jeden z najkrótszych przepisów w naszej kuchni. Tym razem prosto od Katarzyny Bosackiej.
Pankejki to placuszki w wersji amerykańskiej. Są nieco grubsze i bardziej puszyste od tradycyjnych naleśników. Smaczne, pulchne, serwowane z przeróżnymi dodatkami, np. owocami lub syropem klonowym. Pancakes najczęściej podawane są na śniadanie, choć mogą być również pyszną przekąską w ciągu dnia, smakują bowiem zarówno na ciepło, jak i na zimno.