Sprawdź przepis Patryka Galewskiego, szefa kuchni ks. Kaczkowskiego z kuchni Dzień Dobry TVN na roladki z kurczaka nadziewane farszem ziemniaczanym.
Sprawdź przepis Patryka Galewskiego na zupę cebulową zapiekaną pod ciastem francuskim z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Patryka Galewskiego na cynamonowe jabłka zapiekane pod waniliową kruszonką z kuchni Dzień Dobry TVN.
Baharat to przyprawa charakterystyczna dla kuchni wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego.
Sprawdź, jak przygotować danie z przepisu Andrzeja Polana z kuchni Dzień Dobry TVN - dorsza zapiekanego w sosie serowym z żurawiną.
Sprawdź przepis Andrzeja Polana w kuchni Dzień Dobry TVN przygotował krem z pietruszki i gruszki z serem pleśniowym i pyszną kruszonką orzechową.
Sprawdź przepis na smażone pierożki z serem pleśniowym, powidłami śliwkowymi i z cukrem goździkowym Andrzeja Polana z kuchni Dzień Dobry TVN.
Żabie udka to synonim Francji. Co roku Francuzi spożywają kilka tysięcy żabich udek. Ten przysmak można przygotować na wiele sposobów, a swoich zwolenników ma także w Belgii, Niemczech, Luksemburgu i Szwajcarii.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na ciasto buraczane z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na pieczone kolorowe marchewki z sosem tahinowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na filety z kurczaka na parze z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na pieczone podudzia kurczaka z miodowym sosem z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić kolorowe ziemniaki w wykonaniu Piotra Kucharskiego z kuchni Dzień Dobry TVN.
Do jego wykonania wystarczy dosłownie kilka minut i blender.
Jesień kojarzy się z mniejszą ilością warzyw i owoców, jednak jest to czas na wiele polskich, sezonowych gatunków. Warto sięgać po takie, które pochodzą z lokalnych zbiorów, są bogate w witaminy i minerały, dzięki którym wzmacniają odporność. Dowiedz się, które warto jeść jesienią i i zimą, a których lepiej unikać.
Niegdyś na imprezach i w restauracjach serwowano deski serów lub wędlin. Teraz przyszedł czas na masło. Butter boards, czyli "deski masła" to nowy kulinarny trend, który podbija media społecznościowe. Jego celem jest pokazanie, że odpowiednio przygotowane masło może być świetną przystawką. Swoje autorskie deski w Dzień Dobry TVN przygotowali Beata Tadla, dziennikarka oraz Bartek Boratyn, cukiernik.
Lekko cierpka i kwaskowata pigwa w połączeniu z łagodną i delikatną dynią to idealna fuzja smaków. Kombinacja dość nieoczywista, która zaspokoi nasze kubki smakowe i odżywi cały organizm. Poznaj nasz przepis na pyszny dżem z pigwy i dyni.
Serial „Wataha” zainspirował kuchnię Dzień Dobry TVN do wypróbowania klasyków kuchni polowej. Te dania nie tylko nas rozgrzeją, ale również zaspokoją głód. A przygotował je dla nas Jakub Kasprzak. Sprawdź przepisy na polową zupę grochową z chorizo, świeżonkę z podpłomykami, pieczone ziemniaki i bigos.
Prezes Polskiej Izby Makaronu Marek Dąbrowski, ostrzega, że przez szalejące ceny, produktu może zabraknąć w sklepach. Jesteśmy na to przygotowani. Dziennikarka Magda Bober i Cristina Catese pokazały widzom Dzień Dobry TVN, jak zrobić makaron domowymi sposobami.
Szukasz inspiracji na jesienny posiłek na bazie leśnych grzybów? Kuchnia Dzień Dobry TVN to doskonały wybór. Znajdziesz w niej m.in. prosty przepis na zupę grzybową z warzywami i łazankami według Sebastiana Olmy.
Jesienią do wielu kuchni wkraczają leśne grzyby. Jak zrobić kurczaka pieczonego z borowikami i szpinakiem w sosie śmietanowym? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy w kuchni Dzień Dobry TVN.
Jesienią kuchnia wielu Polaków zdominowana jest przez grzyby i dynię. Podobnie jest w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić smażone dyniowe kopytka z leśnymi grzybami i jarmużem? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego prosto z naszej kuchni na pyszny dyniowy budyń na parze.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na bułeczki bao z polskimi smażonymi rydzami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić sojowego łososia na parze z przepisu Piotra Kucharskiego.
Dlaczego powinno się obierać maślaki? Czy jest to niezbędne? Sprawdź, co warto wiedzieć na ten temat.
Ser pleśniowy cieszy się coraz większą popularnością. Kojarzy nam się z Francją i elegancją. Świetnie smakuje z owocami, ale także jako składnik sałatek, kanapek czy pizzy. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał go w różnych odsłonach. Sprawdź przepisy na tartę wytrawną z serem lazur, dynią i gruszkami, miskę kremu z kukurydzy z paprykowym pesto i schabu kawał o dobrym wnętrzu.
Grzyb siniak występuje w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Można przyrządzić go na wiele sposobów. Nadaje się do marynowania, gotowania i smażenia. Co jeszcze powinniśmy o nim wiedzieć?
Sok z karczocha dostarcza wielu składników odżywczych, witamin i minerałów.