Sprawdź przepis na bataty faszerowane serem pleśniowym z słodkim sosem z winogron Andrzeja Polana z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na wytrawny tort z bakłażana i makaronu z serem pleśniowym Andrzeja Polana z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na bułeczki na śniadanie z pieczarkami, serem pleśniowym i orzechami Andrzeja Polana z kuchni Dzień Dobry TVN.
Ciasto kubanka to istna fuzja smaków - połączenie kakaowego biszkoptu, domowego kremu budyniowo-czekoladowego, dwóch rodzajów herbatników i konfitury porzeczkowej.
Sprawdź, które produkty sprawdzą się najlepiej.
Sprawdź, jak przygotować z przepisu Cristiny Catese guziki z ciasta kakaowego wypełnione serem ricotta, polane sosem mandarynkowo-pomarańczowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować gulasz wołowy z czekoladą z kuchni Dzień Dobry TVN z przepisu z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis na czekoladowe tagliatelle ze słodką gorgonzolą, orzechami włoskimi i rukwią wodną z przepisu Cristiny Catese z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić risotto z grzybami Grzegorza Zawieruchy z kuchni Dzień Dobry TVN i ciesz się pysznym posiłkiem dla całej rodziny.
Sprawdź, jak przygotować szarlotkę z bezą z przepisu Grzegorza Zawieruchy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Grzegorza Zawieruchy na rozgrzewający żurek z kuchni Dzień Dobry TVN i ciesz się pyszną zupą.
Sprawdź przepis na gołąbki Grzegorza Zawieruchy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Szukasz pomysłu na dynię? W kuchni Dzień Dobry TVN ich nie brakuje. Jak zrobić korzenne ciasto dyniowe, dyniowe kopytka z masłem szałwiowymi, grzanki z pieczoną dynią, serem ricotta i prażonymi pestkami i pastę z pieczonej dyni? Sprawdź przepisy Szymona Czerwińskiego.
Sprawdź, jak przygotować oszukaną wietnamską bagietkę z przepisu Tomasza Jakubiaka z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić wegetariańskie mielone a'la wieprzowe na trzy sposoby - po azjatycku, smażone z jajkiem i w pierożkach, Tomasza Jakubiaka z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Tomasza Jakubiaka na cygara z boczniaków w zielonym sosie salsa zapiekane pod cheddarem z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź przepis Tomasza Jakubiaka z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościły dania z gruszką w roli głównej.
Sprawdź przepis i zaskocz swoich gości.
Sprawdź, jak przygotować to danie i ciesz się wyjątkowym posiłkiem.
Pljeskavica to na tyle popularne danie na Bałkanach, że aż trudno ustalić jego genezę. Danie występuje w wielu wariantach – możemy zrobić pljeskavicę na kajmaku (charakterystycznym, bałkańskim serze owczym), z oscypkiem lub innym ulubionym serem. Głównym składnikiem każdego przepisu na pljeskavicę jest jednak mięso mielone. Przedstawiamy sprawdzoną recepturę na to przepyszne, bałkańskie danie.
Halloween, czyli pochodzące z Ameryki święto duchów już niebawem. Jakie przekąski przygotować w domu, by nasze dziecko zjadło je chętnie, a przede wszystkim zdrowo? Przedstawiamy kilka pomysłów na proste przekąski, które można wykonać w kilka minut.
Domowe chipsy można zrobić w niezwykle łatwy sposób. Pomysły na to, jak je przyrządzić z różnych składników, zwykle są do siebie bardzo podobne. Aby zrobić chipsy, można skorzystać nie tylko z patelni, lecz także z piekarnika, a nawet mikrofali. Sprawdź proste przepisy.
Sprawdź, z których resztek warzyw i owoców wyhodujesz nowe jadalne rośliny.
Idealnie wilgotne, delikatne i z nutką wyrazistej cytryny. Takie są dyniowe babeczki. Przedstawiamy prosty przepis, który idealnie sprawdzi się na Halloween. Sprawdź również nasz sposób na to, jak efektownie można je ozdobić.
Gruzińska kuchnia, podobnie jak polska, kojarzy nam się z suto zastawionym stołem. Jej magia polega na unikalnym smaku stworzonym w dużej mierze z prostych składników, połączonych z wieloma aromatycznymi przyprawami. Jak zrobić tradycyjne gruzińskie chinkali z mięsem, chaczapuri imeruli i adżaruli oraz zupę chakapuli? W kuchni Dzień Dobry TVN dania te przygotowała Irma Dzigrashvili. Sprawdź przepisy.
Sos enchilada przygotowywany jest z pomidorów, rosołu, mąki i mnóstwa przypraw. Pikantny smak zawdzięcza chilli. Dodawany jest do jednego z najbardziej znanych dań kuchni meksykańskiej, którego znakiem rozpoznawczym są także kukurydziane tortille.
Wegańskie flaczki z boczniakami to alternatywa dla klasycznej, tradycyjnej polskiej zupy zawierającej najczęściej wołowe żołądki pokrojone w paski. Jak zrobić pyszną wersję flaczków bez mięsa i innych produktów pochodzenia zwierzęcego? Sprawdź prosty przepis.
Wiele osób twierdzi, że grzyby mrożone są całkowicie pozbawione smaku. To nieprawda. Nie stanie się tak, jeśli odpowiednio je do zamrożenia przygotujemy. Jak to zrobić?
Tatarzy to lud pochodzenia tureckiego, który przez wieki wędrował po terenach wschodniej Europy i części Azji. Koczujący tryb życia ukształtował ich kuchnię, bogatą przede wszystkim w mięsa – kiedyś koniny, później, w miarę osiedlania się Tatarów, zastąpionej baraniną, wołowiną, jagnięciną czy gęsiną. Gdy Tatarzy ostatecznie znaleźli swoje azyle, m.in. na polskim Podlasiu, ukraińskim Krymie, Białorusi, na Litwie czy wreszcie na dalekiej Syberii, kuchnia tatarska zmieniła się pod wpływem kuchni danego obszaru.