Niegdyś na imprezach i w restauracjach serwowano deski serów lub wędlin. Teraz przyszedł czas na masło. Butter boards, czyli "deski masła" to nowy kulinarny trend, który podbija media społecznościowe. Jego celem jest pokazanie, że odpowiednio przygotowane masło może być świetną przystawką. Swoje autorskie deski w Dzień Dobry TVN przygotowali Beata Tadla, dziennikarka oraz Bartek Boratyn, cukiernik.
Lekko cierpka i kwaskowata pigwa w połączeniu z łagodną i delikatną dynią to idealna fuzja smaków. Kombinacja dość nieoczywista, która zaspokoi nasze kubki smakowe i odżywi cały organizm. Poznaj nasz przepis na pyszny dżem z pigwy i dyni.
Serial „Wataha” zainspirował kuchnię Dzień Dobry TVN do wypróbowania klasyków kuchni polowej. Te dania nie tylko nas rozgrzeją, ale również zaspokoją głód. A przygotował je dla nas Jakub Kasprzak. Sprawdź przepisy na polową zupę grochową z chorizo, świeżonkę z podpłomykami, pieczone ziemniaki i bigos.
Prezes Polskiej Izby Makaronu Marek Dąbrowski, ostrzega, że przez szalejące ceny, produktu może zabraknąć w sklepach. Jesteśmy na to przygotowani. Dziennikarka Magda Bober i Cristina Catese pokazały widzom Dzień Dobry TVN, jak zrobić makaron domowymi sposobami.
Szukasz inspiracji na jesienny posiłek na bazie leśnych grzybów? Kuchnia Dzień Dobry TVN to doskonały wybór. Znajdziesz w niej m.in. prosty przepis na zupę grzybową z warzywami i łazankami według Sebastiana Olmy.
Jesienią do wielu kuchni wkraczają leśne grzyby. Jak zrobić kurczaka pieczonego z borowikami i szpinakiem w sosie śmietanowym? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy w kuchni Dzień Dobry TVN.
Jesienią kuchnia wielu Polaków zdominowana jest przez grzyby i dynię. Podobnie jest w kuchni Dzień Dobry TVN. Jak zrobić smażone dyniowe kopytka z leśnymi grzybami i jarmużem? Sprawdź przepis Sebastiana Olmy.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego prosto z naszej kuchni na pyszny dyniowy budyń na parze.
Sprawdź przepis Piotra Kucharskiego na bułeczki bao z polskimi smażonymi rydzami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak zrobić sojowego łososia na parze z przepisu Piotra Kucharskiego.
Dlaczego powinno się obierać maślaki? Czy jest to niezbędne? Sprawdź, co warto wiedzieć na ten temat.
Ser pleśniowy cieszy się coraz większą popularnością. Kojarzy nam się z Francją i elegancją. Świetnie smakuje z owocami, ale także jako składnik sałatek, kanapek czy pizzy. W kuchni Dzień Dobry TVN Andrzej Polan pokazał go w różnych odsłonach. Sprawdź przepisy na tartę wytrawną z serem lazur, dynią i gruszkami, miskę kremu z kukurydzy z paprykowym pesto i schabu kawał o dobrym wnętrzu.
Grzyb siniak występuje w Europie, Azji i Ameryce Północnej. Można przyrządzić go na wiele sposobów. Nadaje się do marynowania, gotowania i smażenia. Co jeszcze powinniśmy o nim wiedzieć?
Sok z karczocha dostarcza wielu składników odżywczych, witamin i minerałów.
Sprawdź, jak zrobić Piquillo rellenos de queso de cabra z przepisu Adriana Stojewskiego z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować sosy - Mojo Picon i Mojo Verde z kuchni Dzień Dobry TVN.
Sprawdź, jak przygotować Zorongollo extremeño z przepisu Adriana Stojewskiego i ciesz się smakiem słonecznej Estramadury.
Masz dość nudnych kanapek? Mamy na to sposób! Sprawdź, jak zrobić serranito, czyli andaluzyjską kanapkę.
Trwa sezon na dynie. TSprawdź, jak zrobić kujawskie przysmaku - pączków z dyni w Dzień Dobry TVN.
"Optymalną odporność i nastrój możemy modulować dietą".
Sprawdź przepis Andrzeja Polana na korzenne brownie ze śliwkami z kuchni Dzień Dobry TVN.
Andrzej Pola. przygotował warzywa w aromatycznym sosie. Sprawdź, jak zrobić to danie z przepisu krok po kroku.
Sprawdź, jak zrobić zupę rydzową z sokiem z kiszonej kapusty, serem i okruchami chleba z przepisu Andrzeja Polana.
Sprawdź, jak zrobić mocny bulion wołowy ze smażonymi kaniami, dynią i pulpetami drobiowymi z przepisu Andrzeja Polana.
Do przygotowania domowej roboty sera z dodatkiem grzybów można wybrać dowolny ich rodzaj. Najczęściej są to kurki, borowiki, boczniaki lub najłatwiej dostępne pieczarki. Sprawdź, jak przygotować ten jesienny specjał.
Jesień to czas, w którym chętniej sięgamy po rozgrzewające posiłki i napoje. Zdecydowanie zalicza się do nich aromatyczny koktajl korzenny z bananem. Jak go zrobić? Sprawdź bardzo prosty przepis.
W kuchni Dzień Dobry TVN Grzegorz Zawierucha pokazał, jak przygotować wersję wegańską kurczaka w bułce pita i ciesz się pysznym obiadem.
Szybki obiad w klasycznej wersji? Wypróbuj smażonego kurczaka z ryżem z przepisu Grzegorza Zawieruchy i ciesz się pysznym posiłkiem.
W kuchni Dzień Dobry TVN zagościł kurczak na bogato! Grzegorz Zawierucha pokazał swoje sposoby na przygotowanie tego drobiu. Sprawdź, jak zrobić pieczone filety z kurczaka z mozarellą.
Znudził Ci się pieczony kurczak? To czas na wypróbowanie fenomenalnej galantyny z kurczaka Grzegorza Zawieruchy. Sprawdź jego przepis.