W kuchni Dzień Dobry TVN trwa cykl "W marcu jak w garncu", do którego zaprosiliśmy naszych prowadzących, a także widzów. Co pysznego przygotuje Gosia Ohme? Sprawdź przepisy na zarzucajkę, tartę na dwa sposoby i sernik z przepiśnika babci.
Dziś w naszej kuchni wyjątkowy gość. Swoje popisowe dania przygotuje sama Ewa Drzyzga. Jesteście ciekawi, jakie smaki królują w jej domu? W ramach akcji "W marcu jak w garncu" nasi prowadzący podzielą się na ekranie wyjątkowymi recepturami. To jednak nie wszystko. Ewa upiecze dziś rogaliki drożdżowe z przepisu pani Kasi, widzki programu Dzień Dobry TVN.
Masa cukrowa to produkt, dzięki któremu możesz w ciekawy sposób ozdobić różnego rodzaju wypieki – torty w stylu angielskim, ciasta, ciasteczka czy popularne babeczki typu cupcake. Jak ją przygotować?
W kuchni Dzień Dobry TVN startuje cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają sobie, widzom i czytelnikom smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić cannelloni z ricottą i szpinakiem oraz sugo finto? Sprawdź przepisy Cristiny Catese.
W kuchni Dzień Dobry TVN rozpoczynamy cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić danie o nazwie parmigiana z bakłażana? Sprawdź przepis Cristiny Catese.
W kuchni Dzień Dobry TVN wraz z początkiem marca rozpoczynamy pyszny cykl "w marcu jak w garncu", w którym kucharze (i nie tylko) przypominają smaki swojego dzieciństwa. Jak zrobić suflet z ziemniaków z provolone i mozarellą? Sprawdź przepis Cristiny Catese.
W kuchni Dzień Dobry TVN każdego dnia coś innego, pysznego. Z pierwszym dniem marca swoimi pomysłami na różne dania podzielili się Piotr Kucharski i Michalina Podolska. Jak zrobić potrawkę z kurczaka, naleśniki zapiekane z serem, babkę ziemniaczaną, skubańca i burakową? Sprawdź przepisy.
Klasyczne panierki z bułki tartej to najpopularniejsza forma obtoczenia wielu potraw chrupkością. Jednocześnie jest jedną z najmniej zdrowych. Czym zatem panierować, aby dodatkowo nie podnosić kaloryczności i nie obniżać jakości jedzenia?
Szukasz pomysłu na śniadanie? W kuchni Dzień Dobry TVN tym razem przenosimy się smakami do różnych zakątków świata. Jak zrobić japońskie naleśniki, śniadanie po turecku, francuskie tosty z bananami i syropem klonowym i bezglutenowe arepas? Sprawdź przepisy.
Kuchnia śląska to kulinarny tygiel - połączenie wpływów polskich, niemieckich, austriackich i czeskich. Potrawy tego regionu przygotował w Dzień Dobry TVN Mateusz Guncel, finalista programu MasterChef. Jak zrobić rolady, kluski śląskie, modrą kapustę i szpajzę? Sprawdź przepisy.
Pistacje to bardzo smaczne orzechy, jednak nie tylko ich smak jest wyjątkowy. Wyróżniają się także licznymi właściwościami odżywczymi. Zobacz, dlaczego warto je jeść i sprawdź najlepsze przepisy na dania z pistacjami.
Z okazji Dnia Dinozaura w kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska przygotowały różne pyszne wypieki. Jak zrobić biszkopt szpinakowy do tortu? Sprawdź przepis.
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawy wypiek, przykładowo na Dzień Dinozaura, brownie z fasoli i awokado może okazać się świetnym wyborem. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały go Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska. Sprawdź przepis.
Z okazji Dnia Dinozaura w kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska przygotowały różne pyszne wypieki. Jak zrobić cakepopsy buraczkowe? Sprawdź przepis.
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawy wypiek, przykładowo na Dzień Dinozaura, cakesicles cukiniowe mogą okazać się świetnym wyborem. W kuchni Dzień Dobry TVN przygotowały go Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska. Sprawdź przepis.
Z okazji Dnia Dinozaura w kuchni Dzień Dobry TVN Justyna Łęczycka i Basia Dobrzyńska przygotowały różne pyszne wypieki. Jak robić babeczki marchewkowo-pomarańczowe? Sprawdź przepis również na krem maślany z białą czekoladą.
Polenta to, tuż obok pizzy i spaghetti, jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jej historia sięga czasów Cesarstwa Rzymskiego, kiedy to potrawę przygotowywano z różnych zbóż. Ma ona postać kleiku, który po pewnym czasie zastyga. Przepis podstawowy zakłada ugotowanie polenty w wodzie – w taki sposób tradycyjnie przyrządzają ją Włosi. Bardziej swobodna wersja receptury dopuszcza użycie mleka lub bulionu. Samo przygotowanie jest nieco czasochłonne, z uwagi na kilka etapów i konieczność odstawienia potrawy do zastygnięcia.
Mięsne roladki można robić zarówno z drobiu, jak i z wieprzowiny czy wołowiny. Jeśli przygotujemy ich więcej, nie musimy się martwić, że zostaną albo trzeba będzie je podgrzewać – doskonale smakują również na zimno na kanapkach.
Suszone mięso było znakiem rozpoznawczym Indian Ameryki Północnej. Dziś znane jest ono na całym świecie. Największą popularnością cieszy się suszone mięso wołowe, jednakże można przygotować także suszone mięso wieprzowe i drobiowe.
Pochodzące z Japonii puszyste naleśniki są niezwykłą, oryginalną wersją tej słodkości. Nie tylko świetnie wyglądają - jeszcze lepiej smakują. Jak zrobić fluffy pancakes? Sprawdź przepis krok po kroku w kuchni Dzień Dobry TVN.