Chociaż zakwas buraczany obecnie jest nieco zapomniany zapominany, jego prozdrowotne właściwości ceniono już wieki temu. Poznaj najlepszy przepis na zakwas z buraków czerwonych, który nie tylko jest prosty w przygotowaniu, lecz także ma wiele zastosowań.
Wariantów pizzy jest tyle, ile przygotowujących ją osób, a każda z już wypieczonych, różni się od pozostałych. W Dzień Dobry TVN przekonywał o tym mistrz w swoim fachu.
Na wigilijnych stołach w święta Bożego Narodzenia obok pierogów i barszczu - królują ryby. I to pod różnymi postaciami: karp w galarecie, śledzie w śmietanie czy pstrąg pieczony. A jak wybrać świeżą i najsmaczniejszą rybę? Z tym pytaniem zmierzył się znawca kulinariów Mikołaj Rey.
Sprawdź przepisy na zupę pomidorową z soczewicą, makaron w sosie pomidorowym, risotto z pomidorami i tosty z hummusem pomidorowym z kuchni Dzień Dobry TVN.
W kuchni Dzień Dobry TVN bardzo chętnie dzielimy się prostymi przepisami i różnego typu trikami kulinarnymi. Połączeniem obu niewątpliwie jest bardzo prosty przepis na ciasto o nazwie "4 łyżki". Jak je zrobić?
Wigilijnego i świąteczne potrawy w zależności od kraju czy regionu, mogą bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić krem z topinamburu z mulami? Sprawdź przepis.
Co kraj to obyczaj, dlatego zawartość wigilijnego czy świątecznego stołu nie wszędzie jest taka sama. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy prosto z Włoch. Jak zrobić spaghetti z kremowymi ziemniakami, mulami, kremem cebulowym i pikantną oliwą? Sprawdź przepis.
Menu wigilijnego czy świątecznego stołu w zależności od kraju czy regionu, może bardzo się różnić. W kuchni Dzień Dobry TVN Cristina Catese przygotowała postne potrawy kuchni włoskiej. Jak zrobić smażone żółtko z fondue Parmigiano Reggiano i pędami grochu? Sprawdź przepis.
Kuchnia Dzień Dobry TVN pełna jest pysznych i prostych w wykonaniu potraw, w tym najlepszych deserów. Do nich niewątpliwie zalicza się ciasto leniwiec. Jak je zrobić? Sprawdź prosty przepis krok po kroku.
Ciastka orzeszki wyglądem przypominają orzechy włoskie, ale w łupinach. W smaku mogą być różne - kokosowe, migdałowe, laskowe, albo właśnie jak same włoskie orzechy. Sprawdź, jak łatwo je przygotować na święta Bożego Narodzenia.