Sprawdź, jak przyrządzić kotlety w sosie śmietanowym i szpinakiem, pieczone żeberka w polewie miodowej i gulasz w sosie cydrowym.
Maj to miesiąc, w którym przyroda budzi się do życia. Jest coraz więcej słonecznych dni, a co za tym idzie – rozkwita wiele roślin, w tym te, które dają pyszne warzywa i owoce. Które z nich najlepiej smakują właśnie teraz? Sprawdź, jakie sezonowe warzywa królują w maju.
Sprawdź, jak przyrządzić śmietanowe risotto z bobem i szparagami, smażony ser oraz sernik z wiśniami.
Sprawdź nasze sposoby na dobry początek dnia przed maturą.
Sprawdź, co można przyrządzić z rabarbaru.
Sprawdź, jak przyrządzić grillowanego burgera, kaszankę oraz słodki deser.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Prowadzący dodał nietypowy składnik.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Grill to nieodzowny element każdej majówki. A jak wygląda BBQ w amerykańskim wydaniu? O tym opowiedziała Ewa Sama, Polka żyjąca w Miami. Ewa jest również miłośniczką pysznej kuchni, co udowodniła na warszawskiej plaży nad Wisłą.
Zastanawiasz się, gdzie i pod jakimi warunkami można grillować? Co idealnie sprawdzi się na grilla i jakie dodatki zaserwować? Sprawdź nasz poradnik z okazji Światowego Dnia Grilla.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Dlaczego powinniśmy jej unikać?
Kaszanka to wyrób wędliniarski, który przybył do Polski około XVII wieku, prawdopodobnie z Niemiec i mimo upływu lat, wzbudza liczne kontrowersje. Jedni ją uwielbiają, inni nienawidzą. A 1 maja obchodzi swoje ogólnopolskie święto.
Sprawdź przepisy z kuchni Dzień Dobry TVN.
Zobacz, jak krok po kroku wykonać to proste danie.
Sprawdź, jak przyrządzić grillowaną pierś z kurczaka po prowansalsku, fajitas z kurczakiem, a także grillowane specjały z Wietnamu.
Czy solić je przed wrzuceniem na grill? Sprawdź.
Sprawdź jak przyrządzić pastę z koziego sera, grzankę z sosem pistacjowym, sałatkę z awokado i wyjątkowe dipy.
Oto dania, które przypadną do gustu pasjonatom grillowania i smakoszom.
Sprawdź, jak zrobić ser camembert w karmelu.
Sprawdź jak przyrządzić kremowy serek a la tzatziki, papryki faszerowane serem i rustykalną tartę.
Sprawdź, jak zrobić pyszne mięsno-warzywne dania z grilla.
Już za chwilę rozpoczniemy sezon na grillowanie, który potrwa przez całe lato.
Jak je przyrządzić?
Szparagi zielone znane są od XVIII w. i stanowią ulubiony przysmak m.in. Francuzów. Mimo wysokiej ceny, są coraz bardziej popularne także na polskich stołach. Warto wiedzieć, jak gotować i przechowywać szparagi zielone oraz białe, by były nie tylko smaczne, ale też nie traciły wartości odżywczych. Na stronie Dzień Dobry TVN dowiesz się też z czym można je podawać, jakie mają właściwości, ile mają kalorii oraz jak je uprawiać.
Wypróbuj przepisy Andrzeja Polana i oczaruj swoich gości