Jak zrobić pieczonego kurczaka zagrodowego z cytrusami, figami i gruszkami, wiosenny rosół na kurczaku zagrodowym z młodymi warzywami, a także świąteczną sałatkę z kurczakiem, makaronem orzo i warzywami?
Jak zrobić pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej z batatem, kurkumą i imbirem, mini kuleczki wielkanocne na parze, z warzywami i sosem chrzanowym, a także ciasto orkiszowe z morwą i orzechami?
Wielkanoc, żurek i Magda Gessler to doskonałe połączenie. Jeśli nadal nie zdecydowaliście się na tegoroczną, wielkanocną zupę, to ten przepis jest wyborem, którego nie pożałujecie. Sprawdźcie, jak przyrządza go kulinarna mistrzyni i prowadząca program "Kuchenne rewolucje".
Dietetyczka kliniczna dr Paulina Ihtanowicz zaprezentowała w Dzień Dobry TVN, jak łatwo i tanio przygotować odżywcze szoty i koktajle. W tym celu wybrała się na targ, żeby udowodnić, że nie trzeba wydać fortuny, aby przyrządzić zdrowy napój.
Sprawdź, jak zrobić zupę cytrynową z krewetkami, carpaccio z arbuza z fetą i miętą, ptysie z kruszonką lemon curd i kremem biała czekolada-rozmaryn, a także makaron papardelle w cytrusowym sosie ze szparagami i orzeszkami pini.
Jak przyrządzić chrupiącą rzodkiewkę z różnymi sosami, krem selerowy z sałatką na bazie łodygi, sałatkę z młodymi warzywami i kurczakiem, a także truskawki macerowane z syropem z kwiatów bzu i miętą?