Jak zrobić lemoniadę lawendową, lemoniadę ogórkową z cytryną i bazylią, bezalkoholową margaritę z arbuzem, smoothie mango-marakuja, chłodnik z pomidorów, sałatkę z kozim serem i galaretkę z herbatą owocową?
Jak zrobić zapiekankę z młodych ziemniaków, z tuńczykiem i serem, gnocchi z kremowym sosem grzybowym, zapiekanego kalafiora z serem w wiórkach, a także zupę z pora i ziemniaków, ze snackiem suszone pomidory?
Jak zrobić zupę krem z kalafiora i świeżej kukurydzy, z chili i limonką, sałatkę Cezar z bobem i krewetkami, fasolkę szparagową w pikantnym sosie orzechowym, a także steki z młodej kapusty z glazurą miso-miodową, fetą i granatem?
Sezon na grzyby trwa. Zupa z młodych kurek od Magdy Gessler to prawdziwy hit lata. Jest pyszna i zdrowa, a jej podstawą są najlepsze, sezonowe składniki. Można ją przygotować zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Sprawdź prosty przepis na letnią zupę z kurek. Zachwyci całą twoją rodzinę.
Kawior kojarzony jest z wyjątkowo drogą i ekskluzywną przekąską, podawaną podczas wykwintnych przyjęć. Można skosztować go w wielu restauracjach albo kupić w sklepach dystrybuujących ryby i owoce morza. Chociaż jego cena nie należy do najniższych, bez wątpienia warto spróbować tego wyjątkowego specjału, który zachwyca smakoszy z całego świata. Jakie są rodzaje kawioru i z czym go podawać? Na te i inne pytania odpowiadamy w Dzień Kawioru.
Nalewka z leśnych jagód to nie tylko pyszny, ale i prozdrowotny trunek, dlatego wciąż cieszy się dużym zainteresowaniem. Jej przygotowanie jest szybkie i nieskomplikowane, a końcowy rezultat zachwyca smakiem. W sezonie jagodowym warto pokusić się o własnoręczne wykonanie tej aromatycznej mikstury. Jak się za to zabrać? Dowiesz się ze strony Dzień Dobry TVN.
Fasolka szparagowa króluje na wielu polskich stołach. Niewątpliwie to jeden z ulubionych letnich dodatków do obiadu. Idealnie komponuje się z mięsami, ale także z jajkiem sadzonym i kefirem. Warto jednak wiedzieć, jak wybrać idealną fasolkę szparagową i jak ją przygotować, by nie stała się rozgotowaną papką.
Trwa sezon na bób - pyszne i uwielbiane przez wielu warzywo strączkowe. Jest niezwykle zdrowy, bogaty w cenne składniki i minerały. Sprawdź, co warto wiedzieć o bobie, w tym, jak go gotować, aby był najsmaczniejszy.