Jak zrobić gofry?
Gofry to nie tylko deser. Z powodzeniem można przygotować je samodzielnie np. na śniadanie.
- To jest ciasto trochę naleśnikowe, tylko bardziej gęste. Ja to lubię nazywać konsystencją kwaśnej, gęstej śmietany i wtedy to będzie idealna konsystencja na gofry. Fajnie dodać troszeczkę proszku do pieczenia, dzięki czemu one nam później urosną i będą puszyste w środku, ale na zewnątrz dalej muszą mieć tę skorupkę, koniecznie - tłumaczyła Julia Cichocka.
Warto pamiętać, aby przed smażeniem wysmarować gofrownicę tłuszczem. Ułatwia to nie tylko wyjęcie gofrów, ale sprawia, że są one chrupiące.
Julia Cichocka o "MasterChef 14"
Julia Cichocka wygrała 13. edycję "MasterChefa" i - ku zaskoczeniu widzów - pojawi się w kolejnej. Nasza rozmówczyni zapewniła, że 14. edycja będzie wyjątkowa.
- Mamy naprawdę wspaniałych uczestników. Produkcja się postarała o to, żeby nas zaskakiwać w każdym odcinku. Myślę, że to będzie gratka dla fanów gotowania, ale [...] też wielkich emocji w telewizji - wyznała.
Zapytana o to, jaka będzie jej rola w nowej edycji kulinarnego show, odpowiedziała, że będzie łącznikiem między uczestnikami a jurorami. - Jestem taką czwartą osobą, której trochę brakowało na planie. Dzięki temu mogę być też bliżej, bardziej się zaangażować w życie uczestników, czego nie do końca wypada robić naszym jurorom. Mogłam się do nich zbliżyć, lepiej ich poznać - wyjaśniła Julia Cichocka.
Kim są nowi uczestnicy show? Więcej jest młodych ludzi czy raczej starszych? Dowiecie się tego z dalszej części rozmowy.
Nie oglądałeś Dzień Dobry TVN na antenie? Wszystkie odcinki znajdziesz na Player.pl.
Zobacz także:
- Prawda o nadmorskich słodkościach. Z czego robione są gofry albo wata cukrowa?
- Obłędne drożdżówki z rabarbarem od Rozkosznego. Bloger zdradził swój sekretny składnik
- Nowy trend spowodował wzrost cen popularnego produktu. "Niektóre sklepy wprowadzają limity dla klientów"
Autor: Katarzyna Oleksiik
Źródło zdjęcia głównego: Dzień Dobry TVN