Jak zrobić krem z białych szparagów z pieczoną botwinką, makaron rigattoni z brokułem, czosnkiem, szpinakiem i ziołowym pesto, a także pulchne naleśniki z karmelizowanym bananem i bitą śmietaną?
Maj to czas, gdy natura ożywa po zimowym uśpieniu. Dni stają się coraz bardziej słoneczne, a wraz z nimi zaczyna się okres intensywnego kwitnienia i wzrostu roślin, także tych, które dostarczają nam świeżych warzyw i owoców. Które z nich są teraz najsmaczniejsze? Zobacz, jakie sezonowe warzywa dominują w maju i co można z nich przyrządzić.
Zastanawiasz się, gdzie i pod jakimi warunkami można grillować? Co idealnie sprawdzi się na grilla i jakie dodatki zaserwować? Sprawdź nasz poradnik z okazji Światowego Dnia Grilla.
Trudno jest wyobrazić sobie majówkę bez grilla. Tym razem kamery Dzień Dobry TVN odwiedziły Ewę Srebejko i Mieczysława Hryniewicza, by dowiedzieć się, jakie grillowane potrawy są ich ulubionymi.
Jest lato i sezon grillowy trwa w najlepsze. Polecaliśmy już 10 prostych przepisów na dania z grilla, ale tym razem skupimy się wyłącznie na potrawach wegetariańskich. Sprawdź 10 przepisów na wegetariańskie dania z grilla.
Jak zrobić wytrawne kopytka z pesto na bazie czosnku niedźwiedziego i ze szparagami, ciasto maślane z wiosennymi owocami, polewą karmelową i bitą śmietaną, a także pizzę na maślankowym sosie ze szparagami i wiosennymi warzywami?
Sezon ogórkowy w pełni. Latem powstaje najwięcej różnych przetworów z tych warzyw, ponieważ właśnie wtedy są najpyszniejsze i mają najwięcej właściwości odżywczych. Młode ogórki gruntowe trafiają nie tylko do słoików i zalewy. Alternatywą jest wersja na sucho, w woreczkach. Jak je zrobić?