Lato w pełni, a co za tym idzie, sezon grillowy trwa w najlepsze. Nic nie smakuje lepiej niż soczyste steki, aromatyczne kiełbaski i warzywa z grilla, prawda? Jeśli jesteś fanem grillowania, mamy dla Ciebie coś specjalnego – nasz nowy e-book pełen porad, które zamienią Twoje grillowanie w prawdziwą ucztę! Razem z Marietą Marecką i Davidem Gaboriaudem przygotowaliśmy też dla Ciebie wyjątkowe przepisy – musisz je wypróbować razem z Twoimi bliskimi!
Jak zrobić frappe, czyli kawę mrożoną? Przepis na frappe wcale nie jest skomplikowany, dlatego z powodzeniem możemy ją przygotować także w domu. Do przygotowania tego przysmaku wystarczy kawa rozpuszczalna, mleko i lód. Frappe narodziła się w Grecji i jest najpopularniejszym napojem tego typu na świecie. Często podawana jako deser, z dodatkiem bitej śmietany i lodów, a także sosów i polew.
Bób to ulubione, letnie, sezonowe warzywo strączkowe wielu osób. Nic dziwnego - jest pyszny i zarazem bardzo zdrowy. A czy wiecie, jak przygotować bób, aby był naprawdę smaczny, a przy tym zachował swoje wartości odżywcze? Jak długo należy go gotować? Zdradzamy na stronie Dzień Dobry TVN.
17 czerwca, czyli dzisiaj, na platformie MAX ukaże się premierowy odcinek drugiego sezonu Rodu Smoka. Z tej okazji w kuchni Dzień Dobry TVN prezentujemy przepisy inspirowane serialem.
Dżem czereśniowy to smaczny dodatek do tostów, ciast, lodów, marynat do mięsa. Każdy, kto jeszcze nie wie, jak przygotować dżem z czereśni, powinien zapoznać się z naszymi przepisami. W końcu sezon na te owoce nie będzi trwał wiecznie. Jak zrobić dżem z czereśni? Sprawdź na stronie Dzień Dobry TVN.