W kwietniu rusza całkiem nowy projekt Radka Majdana - Akademia Futbolu. A już teraz znany bramkarz podjął wyzwanie i stawił się w kulinarnej akademii Roberta Sowy.
W każdy wtorek, w ramach rodzinnego gotowania z mistrzem Andrzejem Polanem, gościć będziemy w kuchni Dzień Dobry TVN gotujące rodziny. Pierwszą gotującą rodziną była rodzina Pokryckich. Co Małgosia, Przemek i mała Lena przygotowali w naszej kuchni?
Piotr Kucharski proponuje zdrowe odpowiedniki popularnych fast foodów. Nie mogło zabraknąć także pieczywa, które jest znakiem firmowym zwycięzcy 2. edycji konkursu "Gotuj o wszystko".
Karol, który jest Japończykiem i organizatorem akcji, wraz ze znajomymi chcieli zrobić coś pożytecznego, a zarazem wyjątkowego, chcieli wspomóc swoich rodaków w tej tragedii, dlatego też poprosili wszystkich swoich przyjaciół o pomoc w zorganizowaniu koncertu na rzecz niesienia pomocy Japonii.
Joseph Seeletso zabrał nas w podróż w głąb smaków Afryki. Tym razem zamiast eksperymentować z daniami naszej rodzimej polskiej kuchni, powróci do swoich korzeni i zaprezentuje nam popularne dania z Botswany.
W kolejnym wtorkowym, rodzinnym gotowaniu w Dzień Dobry TVN. Swoje ulubione potrawy wraz z Andrzejem Polanem przygotowali rodzice Kuby i Pawła - Dagmara i Krzysztof z Wrocławia.
Piaskowe baby, serniki pełne bakalii i kolorowe mazurki - bez nich nie wyobrażamy sobie Świąt Wielkanocnych. Dziś w kuchni Dzień Dobry TVN mistrzynie słodkości - Beata Kartowicz wraz z córkami: Anią i Pauliną przeniosły nas w świat świątecznych wypieków.
Dorota wychowała się w domu, w którym tradycje są bardzo ważne. Jako katoliczka stara się spędzić każde święta w zgodzie ze swą wiarą. W Dzień Dobry TVN przedstawiła nam kilka pomysłów na wielkanocne potrawy.
Krzysztof i Tomasz, koledzy ze szkolnej ławy, którzy spełnili swoje marzenie i założyli prawdziwą fabrykę czekolady. Ich produkty są niezwykłe, w pełni ekologiczne i naturalne. Razem z Joasią Osydą, serialową Majką, pokazali nam jak powstaje czekolada.
" Małgorzata Szczepańska- Stankiewicz została okrzyknięta polską Susan Boyle, ale jedynym nawiązaniem do słynnej brytyjskiej finalistki programu Mam talent jest wyłącznie świetny głos, jakim dysponuje Małgosia. Jest uroczą, sympatyczna kobietą, która wzbudza wyłącznie pozytywne emocje. W Dzień Dobry TVN zaprezentowała swoje ulubione przepisy.
Na rodzinne gotowanie wybraliśmy się z Andrzejem Polanem do Zakopanego. Tam, na Krupówkach dwie rodowite góralki pod okiem mistrza przyrządzały specjały tradycyjnej góralskiej kuchni.
Z okazji Dnia Piekarza, zwycięzca drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko", Piotr Kucharski przygotował w kuchni Dzień Dobry TVN pieczywo w kilku odsłonach.
Ada Fijał aktorka i wokalistka zafascynowana dwudziestoleciem międzywojennym, czarem i szykiem sprzed lat razem z Andrzejem Polanem przygotowała w kuchni Dzień Dobry TVN kilka ciekawych dań.
W dobie kryzysu ekonomicznego i ciągle drożejącej żywności Marcin i Alicja pokażą nam, jak przyrządzić stosunkowo niedrogi, smaczny posiłek z tego, co znajdziemy w lodówce.
Złocisty, w wielu odmianach, prawdziwy pszczeli mód. Posiada składniki odżywcze, które pozwolą utrzymać organizm w dobrej kondycji. W Dzień Dobry TVN, w kuchni Moniki Mrozowskiej i Macieja Szaciłło, przepisy na potrawy z odrobiną miodu.